به گزارش فرارو به نقل از خبرگزاري رويترز، سنا ي آمريکا با 90 راي موافق و يک راي مخالف قطعنامه اي را تصويب کرده که تلاش هاي آمريکا به منظور متوقف کردن برنامه هاي هسته اي ترديد آميز ايران را تقويت کرده و مي گويد کنار آمدن با ايران مجهز به توانمندي هسته اي به عنوان يک گزينه مطرح نيست. با اين حال سنا تاکيد کرده است که اين اقدامات براي دولت الزام آور نيست تا اينگونه تعبير نشود که تصويب چنين قطعنامه اي به منزله چراغ سبز براي اقدام نظامي عليه ايران است.
چرا که در هفته هاي اخير بنيامين نتانياهو نخست وزير اسرائيل و ايهود باراک وزير دفاعش به سختي تلاش کرده اند تا آمريکا را به منظور تعيين خط قرمز براي ايران تحت فشار قرار دهند. گزارش ها حاکي از آن است که پس از مخالفت علني و پشت درهاي بسته آمريکا و متحدان اروپايي اش با اقدام نظامي عليه ايران، نتانياهو کمتر از گزينه نظامي سخن به ميان مي آورد و بر تعيين خط قرمز براي ايران متمرکز شده است.
اما اقدام سنا در تصويب قطعنامه آن هم تنها چند ساعت پيش از آغاز تعطيلات يک هفته اي کنگره از نظر بسياري از کارشناسان حائز اهميت است. اين قطعنامه ماه ها پس از آن به تصويب رسيده است که جمهوريخواهاني مانند ليندسي گراهام و دمکرات هايي مانند باب کيسي و جو ليبرمن، سناتور مستقل از تلاش براي تصويب آن خبر داده بودند. اين قطعنامه از ادامه فشار هاي اقتصادي و ديپلماتيک بر ايران تا زماني که با تعليق غني سازي موافقت کند، حمايت کرده و از تهران مي خواهد به قطعنامه هاي شوراي امنيت عمل کرده و با بازرسان بين المللي در جهت اثبات ماهيت صلح آميز برنامه هاي هسته اي خود همکاري کند.
اين در حالي است که ران پائول جمهوريخواه تنها راي مخالف به اين قطعنامه را به صندوق انداخته است. وي در توجيه دليل مخالفت خود با اين قطعنامه گفت: اين قطعنامه بهانه اي براي اقدام نظامي عليه ايران به شمار مي رود.
اين در حالي است که به دنبال تصويب قطعنامه اي در سنا و کنگره آمريکا بود که در آخرين روز سال ميلادي گذشته اوباما قانون تحريم بانک مرکزي جمهوري اسلامي را امضاء کرد. رئيس جمهور آمريکا در آخرين روز از سال 2011 ميلادي با تصويب طرح پيشنهادي کنگره بانک مرکزي جمهوري اسلامي را تحريم و ارتباط بانک هاي خارجي با آن را ممنوع اعلام کرد.
برخي تحليلگران بر اين باورند اقداماتي مانند تصويب قطعنامه اخير شوراي حکام آژانس بين المللي انرژي اتمي عليه ايران، تلاش انگليس، آلمان و فرانسه براي افزايش تحريم ها بر جمهوري اسلامي و هشدار اخير سوزان رايس سفير آمريکا در سازمان ملل در خصوص برنامه هاي هسته اي ايران مي تواند راه را براي طرح موضوع هسته اي جمهوري اسلامي در شوراي امنيت باز کند. هرچند هنوز به طور علني در اين زمينه سخني به ميان نيامده است اما سفراي آمريکا، انگليس و فرانسه در شوراي امنيت سازمان ملل در تازه ترين موضع گيري خود اعلام کرده اند که زمان براي مذاکره با ايران رو به پايان است.