محمدزاده: شمارگان مطبوعات متناسب با جمعیت و نیاز کشور نیست/معافیت مالیاتی مطبوعات در حال پیگیری است
بروزرسانی
به گزارش خبرنگار مهر، نوزدهمين نمايشگاه بين المللي مطبوعات و خبرگزاري ها عصر امروز يکشنبه 7 آبان با حضور محمد عليآبادي معاون رئيس جمهور، دبيرکل کميته ملي المپيک، سيدمحمد حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و جمعي از ميهمانان داخلي و خارجي در مصلاي بزرگ تهران افتتاح شد.
محمدجعفر محمدزاده، معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و رئيس نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري ها در يک سخنراني طولاني به نقش و اهميت رسانهها در درک متقابل جامعه و رسانه از همديگر پرداخت.
وي جايگاه مطبوعات ايراني اسلامي را در آگاهي بخشي و تقويت بنيه هاي فرهنگ ايراني و اسلامي و مواجهه با فرهنگ هاي بيگانه در اصل فرصت ها و تهديدهاي نظام سلطه چشمگير خواند.
محمدزاده گفت: آمار و ارقام موجود گواه رشد کمي مطبوعات طي چند دهه اخير در ايران است. اگرچه بر اين باوريم که شمارگان مطبوعات متناسب با جمعيت و نياز کشور نيست، اما بايد تلاش کرد بيش از پيش راه هاي توسعه کيفي مطبوعات را بگشاييم.
معاون امور مطبوعاتي وزير ارشاد با اشاره به جهت گيري معاونت متبوعش در راستاي اجراي سياست کيفي سازي مطبوعات و خبرگزاريها افزود: ما مي خواهيم از سيطره سياستزدگي بر رسانه ها کاسته و با ارتقاي شاخص هاي کيفي زمينه اثرگذاري حرفه اي و ارتقاي فرهنگ عمومي فراهم شود.
معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به اصلاح نظام يارانه اي مطبوعات اضافه کرد: با شفاف سازي شاخص هاي رتبه بندي مطبوعات و تعيين ضرايب حمايتي بر مبناي شاخصه هاي کمي به ميزان 70 درصد و شاخصه هاي کيفي به ميزان 30 درصد بحث عمده اي از برنامه هدفمندي يارانه مطبوعات تحقق يافته است.
وي با اشاره به تاسيس سامانه اينترنتي اشتراک مطبوعات تصريح کرد: در اين سامانه واحدهاي تخفيف تا 50 درصد بهاي نشريه به مشترکان ماهنامه ها، دوماهنامه ها و فصلنامهها از محل 10 درصد اعتبار يارانه مطبوعات راه جديدي بر حمايت از رسانه مکتوب گشوده شد.
رئيس نمايشگاه بين المللي مطبوعات از به روز شدن صدور پروانه بخش عمده اي از نشريات کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر همه استان هاي کشور داراي روزنامه هستند.
محمدزاده همچنين تشديد ساختار جشنواره مطبوعات و خبرگزاري ها را از ديگر اقدامات در راستاي بهسازي کيفي مطبوعات دانست.
معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به تاکيد رهبري بر اشاعه خط زندگي ايراني- اسلامي، برگزاري نمايشگاه مطبوعات خانوادگي را در دو ماه قبل گامي در اين راستا توصيف کرد و افزود: بسياري از اين قبيل نشريات به ناروا به زرد بودن متهم هستند، ما مي خواهيم از آنها اعاده حيثيت کنيم.
وي همچنين با اشاره به تصويب آئين نامه کار حرفه اي خبرنگاران گفت: يکي از معضلات در اين زمينه، نبود ِ آمار درست از تعداد خبرنگاران بود که ما براي حل اين مشکل سامانه «سمان» را راه اندازي کرديم.
محمدزاده در ادامه با برشمردن اقدامات دو سال اخير معاونت متبوعش از جمله امضاء تفاهم نامه با نهاد کتابخانه هاي عمومي به منظور خريد مطبوعات تخصصي براي کتابخانه هاي عمومي و دانشگاهي، برگزاري نخستين جشنواره پيش نگاران مطبوعات، چهارمين سمينار مسائل و چالش هاي مطبوعات پس از وقفه اي هفت ساله، انتشار بيش از 50 عنوان کتاب در حوزه دانش ارتباطات، انتشار سلسله کتاب هاي مطبوعات ايران گامي ديگر در جهت شناخت آثار روزنامه نگاران کشور، آنها را تلاشهايي براي توسعه کمي و کيفي مطبوعات ارزيابي کرد.
معاون مطبوعاتي وزير ارشاد همچنين ابراز اميدواري کرد تا چند روز ديگر موزه مطبوعات رسماً گشايش يابد.
وي همچنين از تدوين طرح تاليف دو دانشنامه بزرگ مطبوعات جهان اسلام و دانشنامه مطبوعات ايران به اهتمام استادان ارتباطات و روزنامه نگاري خبر داد و گفت: نگارش آنها از مدتي پيش آغاز شده است.
محمدزاده همچنين درباره نوسانات قيمت کاغذ و تاثير آنها بر بازار مطبوعات گفت: ما علاوه بر افزايش نوبت هاي پرداخت يارانه نقدي با عنوان «يارانه ميان نوبه اي» طرح توزيع کاغذ يارانه اي در بين روزنامه ها به بهايي 20 درصد ارزان تر از قيمت بازار را به اجرا در آورديم که اميد مي رود اين روند در جهت تنظيم و ثبات بازار کاغذ تداوم يابد.
رئيس نمايشگاه نوزدهم گفت: مقارن با اين اقدامات تعرفه واردات کاغذ حذف شد و در حوزه توزيع آگهي علاوه بر لغو انحصار آگهي هاي دولتي، افزايش سه برابري تعرفه پس از 8 سال رنگ تحقق به خود گرفت.
معاون مطبوعاتي وزير ارشاد افزود: در حوزه معافيت مالياتي مطبوعات، طي توافقي با سازمان امور مالياتي مقرر شد بخشنامه اي با مضمون معافيت مطلق درآمد حاصل از آگهي هاي مطبوعاتي از ماليات به تمام دواير اين سازمان ابلاغ و در وهله بعد يک «سرمميزي واحد» به منظور وحدت رويه و اجراي دقيق تر بند (ل) ماده 139 قانون ماليات هاي مستقيم در اين سازمان تشکيل شود.
وي با اشاره به صدور پروانه فعاليت براي 14 خبرگزاري جديد، ابراز اميدواري کرد، اين رسانههاي الکترونيکي نوظهور به افزايش نشاط در جامعه مطبوعاتي کمک کنند.
همچنين به گفته محمدزاده، در نوزدهمين نمايشگاه بينالمللي مطبوعات و خبرگزاريها 2380 رسانه در 830 غرفه از داخل کشور و نيز رسانه هاي جهان با 80 خبرنگار خارجي حضور يافته اند.
معاون مطبوعاتي وزير ارشاد همچنين از برگزاري دومين اجلاس اتحاديه مطبوعات جهان اسلام در 9 آبان ماه خبر داد.
وي با اشاره به تخصيص 500 ميليون تومان بن خريد و اشتراک مطبوعات براي توزيع در نمايشگاه امسال گفت: آنچه مسلم است نمايشگاه نوزدهم آيينه امروز و پنجره گشوده به فرداي رسانه هاي ما است. امروز و از اين پس براي رسيدن به جايگاه رفيع و استوار رسانه نياز به همدلي و يگانگي اصحاب رسانه، دولت و مردم داريم. با يگانگي و يکدلي است که مي توانيم در برابر رسانه هاي زور، زر و تزوير بيگانگان، راستي و درستي قول و فعلمان را به اثبات برسانيم.
محمدزاده گفت: ما امروز به رسانه اي مي انديشيم که به دور از سياست زدگي در آگاهي بخشي به ملت هاي آزاده و مستقل جهان بکوشد؛ بسياري رسانه ها در جهان کنوني يا سياست زده اند يا تجارت پيشه زيرا قدرت طلبي سياسي در آنها جاي مسئوليت پذيري رسانه اي را گرفته است. از اين رو است که قدرت محوري و جناح گرايي افراطي اين قبيل رسانه ها مبناي انتقال اطلاعات شده است و تلاش ما بايد دوري جستن از اين خصيصه هاي نامبارکي باشد که به رسانه هاي نظام سلطه تعلق دارد.
وي صداي اهالي رسانه را صداي بلند عدالت و حقيقت توصيف کرد که برخاسته از دل مردم براي صلح و آزادي است.
محمدزاده گفت: در جهاني که هر روز رنگ و آهنگ ديگرگونه دارد و زمان شتابان مي گذرد رسانه ها ناگزيرند کساني را براي توليد، تبيين و تفسير خبر برگزينند که با پيچيدگي هاي جهان ارتباطات آشنا باشند و با آگاهي و دانش روز افزون در برابر وارونه سازان خبري، تصويري راستين از خبر و رويداد به دست دهد.