توضیحات لاریحانی درباره اصلاح قانون انتخابات/6 هزار نماینده .وزیر و مسوولان حال و گذشته در مورد کاندیدا ی ریاست جمهوری نظر می دهند
بروزرسانی
علي لاريجاني در اين زمينه گفت : طرحي در اين باره { انتخابات رياست جمهوري } در کميسيون شوراها مطرح است ولي من تعجب مي کنم از مطالبي که در اين باره در سايت ها نوشته شده است .
وي افزود : مطالبي را که برخي سايت ها درباره اين طرح و مسئوليت اجرا و بقيه امور انتخابات رياست جمهوري در اين طرح بيان مي کنند درست نيست .
آقاي لاريجاني تاکيد کرد : برگزاري انتخابات در دست دولت است ولي همان شوراهايي که در استانها به عنوان هيات اجرايي فعاليت مي کنند در سطح ملي هم مشابه همين شوراهاي اجرايي استاني تشکيل مي شود .
رئيس مجلس گفت : براي اجراي انتخابات ، استاندار يک هيات اجرايي را که متشکل از 30 نفر معتمدان محلي هستند انتخاب مي کند و اين 30 نفر 9 نفر را از بين خودشان به عنوان گروه برگزار کننده انتخابات را بر مي گزينند که با کمک استاندار ، فرماندار و دادستان کار را جلو مي برند .
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين گفت : همين ترکيب در سطح ملي وجود خواهد داشت يعني وزير کشور 30 نفر را از 30 رجال کشور که جنبه ملي دارند و معتمدند انتخاب مي کند .
آقاي لاريجاني افزود : مسئوليت اجراي انتخابات با وزارت کشور است بنابر اين ، تلقي که درباره اين طرح در خارج از مجلس وجود دارد با آن چيزي که در کميسيون شوراها بحث و تصويب شده و هنوز به صحن علني مجلس نيامده است کاملا تفاوت دارد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد : آنچه که در کميسيون مطرح شده اين است که وزارت کشور مسئوليت برگزاري انتخابات را برعهده دارد منتهي در قالب شورايي که اين شورا از معتمدان هستند و خود وزير کشور اعضاي اين شورا را معرفي مي کند .
وي افزود : اين 30 نفر از بين خودشان 7 نفر را انتخاب مي کنند به اضافه وزير کشور ، وزير اطلاعات و دادستان کل کشور که تيم برگزار کننده انتخاب را تشکيل مي دهند .
اقاي لاريجاني همچنين درباره تعيين شرط سني براي نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري گفت : براي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي هم حداکثر سن 75 سال تعيين شده و قاعدتا منطقي است که براي رئيس جمهور هم که تحرک بيشتري دارد 75 سال تعيين شود .
رئيس مجلس شوراي اسلامي يادآور شد : البته اين مطالب تاکنون در مجلس تصويب نشده بلکه در کميسيون مطرح شده است .
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت : بحث ديگري بود که افرادي که طبق قانون اساسي مي توانند در انتخابات رياست جمهوري شرکت کنند بايد مدير و مدبر باشند اما اين موضوع را چگونه مي شود تشخيص داد ؟
وي گفت : قبلا اين طور بود که هر طور که شوراي نگهبان تشخيص داد اما در طرح کنوني ، کفي { شرطي } گذاشته شده که البته شوراي نگهبان هم بايد تشخيص دهد اما نامزدها بايد اين کف { شرط } را داشته باشند .
اقاي لاريجاني افزود : بر اساس اين طرح از مجموع رجال کشور پس از پيروزي انقلاب و در 34 سال اخير ، سمت هاي وزير ، معاون وزير ،استاندار ، سفير يا همطراز اين افراد در قوه قضاييه به اضافه نمايندگان مجلس ادوار مختلف که اگر هر دوره اي 300 نفر باشند شامل بيش از 2 هزار نفر نماينده ادوار مختلف مي شوند و درمجموع حدود 5 تا 6 هزار نفر مي شوند ؛ حداقل 100 نفر از آنان ، مدير و مدبر بودن نامزد انتخابات رياست جمهوري را تاييد کنند .
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود : همه جناح هاي سياسي کشور هم در اين گروه 5 ، 6 هزار نفري حضور دارند .
آقاي لاريجاني افزود : برخي از سايت ها مطرح کردند که فقط نمايندگان فعلي مجلس شامل اين گروه 5 ، 6 هزار نفري مي شود که اين طور نيست بلکه نمايندگان همه ادوار شامل اين 5 ، 6 هزار نفر مي شوند و مي توانند درباره نامزدهاي انتخاباتي نظر بدهند .
اقاي لاريجاني گفت : افرادي که خارج از سيستم ، کار مي کنند مانند استادان دانشگاهها ، کارخانه داران ومهندسان بايد 300 تا 400 نفر از اين گروه 5 ، 6 هزار نفري مدير و مدبر بودن آنان را تاييد کنند چون مسئوليت اجرايي سنگيني را بر عهده مي گيرند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت : به اين علت اين تمهيدات انديشيده شد تا حداقل هايي که در قانون اساسي درباره رجل ديني ، رجل سياسي مطرح شده روشن شود و کفي داشته باشد ، براي مثال بي جهت 2 هزار نفر براي نامزدي انتخابات رياست جمهوري شرکت مي کنند و بعد هم شوراي نگهبان 5 نفر را از آنان را انتخاب مي کند و در شرايط کنوني يک فرد بي سواد هم مي تواند براي نامزدي انتخابات رياست جمهوري ثبت نام کند در حالي که يکي از شرايط نامزدي نمايندگي مجلس حداقل داشتن مدرک فوق ليسانس است .
اقاي لاريجاني افزود : درمورد رجل سياسي هم همين طور و برخي تغييرها مبني بر حذف برخي گروهها درست نيست و همين گروه 5 ، 6 هزار نفري که از رجال کشور بعد از انقلاب هستند 100 نفر از آنان شرايط رجل سياسي نامزدهاي رياست جمهوري را تاييد کنند که قاعدتا در ميان اين 5 ، 6 هزار نفري کار مشکلي نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت : در مورد شرط رجل ديني داوطلبان رياست جمهوري هم سطح را ساده کردند يعني نمايندگان ادوار مجلس خبرگان در دوره هاي مختلف و شوراهاي حوزه هاي علميه همه استانها که جمعيتي بيش از 1000 نفر را شامل مي شوند 25 نفر آنان ، رجل مذهبي بودن نامزد انتخاباتي را تاييد کنند و نامزد رياست جمهوري آن گونه که در شرايط قانون اساسي مطرح شده است شرط رجل مذهبي بودن را داشته باشد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود : اين طرح نظم معقولي را به انتخابات رياست جمهوري مي دهد و اين مطالبي که در برخي از رسانه ها نوشته مي شود با آن چيزي که درمصوبه کميسيون ديدم خيلي فاصله دارد مخصوصا اينکه ادعا مي شود که ستادي گذاشتند که انتخابات از دولت گرفته شده است اصلا اينطور نيست و خلاف واقع است .
علي لاريجاني افزود : مسئوليت اجراي انتخابات در اين طرح برعهده وزارت کشور است و بر اساس همان شيوه اي است که هم اکنون دراستانداري ها دارد اجرا مي شود ./تابناک