مهمانپرست: مقامات هرگونه مذاکره با آمریکا را تکذیب کردند/تفاوتی نمیکند چه کسی در آمریکا رئیسجمهور شود
بروزرسانی
به گزارش خبرآنلاين، مشروح پرسش و پاسخهاي مطرح شده در اين نشست به نقل از ايسنا، ايرنا و مهر از اين قرار است:
مذاکرات ايران و آمريکا
· اخبار و گزارشهاي بسياري درباره مذاکرات ايران و آمريکا در آستانه رقابت هاي رياست جمهوري اين کشور بيشتر براي مصرف داخلي در انتخابات رياست جمهوري آمريکا منتشر مي شود و آنها فکر مي کنند با انتشار اين گونه اخبار مي توانند بر نتيجه انتخابات تاثير بگذارند.
· ايراني هرگونه مذاکره و توافق با آمريکا را تکذيب کرده اند، اگر آمريکايي ها واقعا درباره تغيير رويکرد خود ادعايي دارند و با حرف هايي که مي زنند، مي خواهند اشتباه هاي گذشته خود را تکرار نکنند بايد اين موضوع را در عمل نشان دهند.
انتخابات رياست جمهوري آمريکا
· موضع جمهوري اسلامي ايران اين است که هر دولتي در آمريکا روي کار بيايد و به حقوق ملت ما احترام گذارد، دست از خصومت بردارد و از اقدامات گذشته اظهار ندامت کند، مي تواند به تدريج خاطره تلخ اين اقدامات را از ذهن ملت ما پاک کند.
· تفاوتي نمي کند در آمريکا چه کسي روي کار بيايد، چه تکراري، چه جديد؛ اگر بخواهند همان سياست ها و خصومت ها را تکرار کنند هيچ تاثيري در سياست ما نخواهد داشت.
مذاکرات ميان ايران و گروه 1+5
· تماسها بين علي باقري معاون دبير شوراي عالي امنيت ملي و ˈهلگا اشميتˈ معاون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا برقرار شده است. چنانچه براي تماسي بين آقاي جليلي و خانم اشتون توافق صورت گيرد، اطلاع رساني خواهد شد.
· اگر گروه 1+5 با رويکرد واقعي در مذاکرات با ايران شرکت کند، مساله هسته اي ايران به سرعت قابل حل است. گروه 1+5 کافي است حقوق ايران را براي فعاليت هاي صلح آميز هسته اي و حق داشتن چرخه سوخت به رسميت بشناسد تا مساله حل شود.
صلح در سوريه، رايزنيهاي اخضر ابراهيمي
· طرح آقاي ابراهيمي در مجموع يک گام به جلو براي رسيدن به آرامش در سوريه بود اما توسط گروه هاي مسلح معارض، اين طرح به شکست انجاميد. آتش بس عيد قربان مي توانست زمينه خوبي براي تداوم طرح آقاي ابراهيمي در مورد صلح در سوريه باشد اما بايد مذاکرات ادامه يابد و همه کشورها در آن مشارکت کنند. آقاي ابراهيمي در تلاش است رايزني هاي بيشتري در مورد صلح سوريه با ديگر کشورها از جمله روسيه و چين انجام دهد و اميدواريم وي در ماموريت خود موفق شود.
· آرامش و امنيت فقط با توقف درگيري ها در سوريه برقرار مي شود و اين امر بايد پايه گفت و گوهاي ملي باشد.
· درباره سوريه و اقداماتي که بايد صورت بگيرد پيشنهادات مختلفي مطرح شده است ولي تاکنون هيچ تصميمي براي اينکه ناظران بين المللي در سوريه جمع شوند گرفته نشده است.
ادعاي وجود سلاحهاي ايراني در کارخانه بمباران شده در جنوب سودان
· مقامات مرتبط و مسوول در کشورمان هرگونه ارتباط اين حمله را با جمهوري اسلامي ايران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامي تکذيب کرده اند.
· انتشار اين گونه اخبار به منظور سرپوش گذاشتن بر مشکلات داخلي صهونيست ها است. اگر رژيم صهيونيستي مي خواهد با اين گونه اقدامات تهديدي عليه کشورمان به وجود آورد بايد بداند که اين اقدامات تاثيري بر مردم ايران ندارد.
شايعه حمله اسرائيل يا آمريکا به ايران
· شرايط داخلي در سرزمين هاي اشغالي فلسطين را بحراني تر از آن است که مقامات رژيم صهيونيستي بخواهند عليه ايران وارد اقدام نظامي شوند. کسي که توانايي حمله نظامي داشته باشد، ساکت مي ماند اما اظهارنظرهاي بسيار مقامات رژيم صهيونيستي در اين زمينه نشان دهنده ناتوانايي آنها است.
· مقامات اين رژيم اشغالگر به خوبي مي دانند که با هرگونه تهديد به اقدامات نظامي و اجراي آن سرنوشت بسيار بدي در انتظار آنان خواهد بود.
· اين که لندن و واشنگتن بخواهند از پايگاه هاي يکديگر در محدوده جنگ رواني عليه ملت ما استفاده کنند، قابل ارزيابي است. بهتر است تمامي کشورهاي غربي نيروهاي خود را از منطقه خارج کنند تا هم منطقه به آرامش برسد و هم بحران هاي فعلي آنها حل شود.
ادعاي رسانههاي غربي مبني بر نقض حقوق بشر در ايران
اين ادعا رسانهها درست نيست. آنها خودشان بيشترين نقض حقوق بشر را دارند و کشورهاي غربي در اين باره سرآمد هستند. ما معتقديم تکليف آمريکا را خدا بايد روشن کند.
بازرسي هواپيماهاي ايراني در عراق
· متاسفانه ادعاهاي خارج از واقعيتي توسط کشورهاي غربي نسبت به کشور ما مطرح ميشود آنها سعي ميکنند در تبليغات طوري وانمود کنند که اگر ناامني و بيثباتي در سوريه در جريان است عامل اصلياش آنها نيستند و فتنه انگيزيهاي آنها نيست و حمايتشان از گروههاي تروريستي عامل اين ناامني نيست و ارسال سلاح و انجام اقدام تروريستي به عهدهي آنها نيست، بنابراين براي انحراف اذهان عمومي از تخلفات فکر ميکنند بايد اقدامات غير انساني که تاکنون در سوريه دنبال کردهاند را با چنين ادعاهايي به گردن کشورهاي ديگر بياندازند.
· حتما دولت عراق هم بايد نسبت به اين ادعاها با هوشياري برخورد کند و اجازه ندهد که سياستهاي اين کشورها تاثيري در حاکميت ملي عراق بگذارد. در يکي دو موردي که تاکنون هواپيماهاي ما از سوي عراق مورد بازرسي قرار گرفتهاند مشاهده کردهاند که اين ادعاها کذب است. دولت عراق بايد نسبت به اين مساله با ايستادگي در قبال فشارها اجازه ندهد تا اينگونه اقدامات در آينده تکرار شود.
برگزاري مذاکره بين ايران و آرژانتين
· حدود يک ماه پيش توافقي بين وزراي خارجه دو کشور صورت گرفت که در رابطه با پرونده آميا مذاکره کنند.
· ايران ضمن محکوم کردن اقدامات تروريستي و رد هر گونه اتهامي به شهروندان خود آمادگي کامل را اعلام کرده که مسببين اصلي اين حادثه پيدا شوند و معتقديم در صورتي که مذاکرات و پيگيري ها به درستي انجام شود مسببين پيدا خواهند شد. مذاکرات در حال ادامه است و انجام خواهد شد تا به نتيجه روشن برسد.