دبیرکل حزب مردمسالاری مطرح کرد:نگرانی از بیتحرکی وزارت خارجه/تنشزدایی در سیاست خارجی ما جای گیرد
بروزرسانی
به گزارش فارس از اصفهان مصطفي کواکبيان در جلسه مناظرهاي با موضوع سياست خارجه؛ تنشزدايي يا استکبارستيزي که در دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: خداوند در قرآن کريم اسامي 14 معصوم (ع) را نياورده است، چرا که در آن صورت هر کسي ميتواند ادعا کند که شخص مورد نظر است، اما نشانههاي واضحي از ويژگيهاي آنها را بيان کرده است.
وي افزود: به طور مثال پروردگار در قرآن ميفرمايد که زمامدار شما به جز خداوند رسول خدا و کساني هستند که ايمان دارند و در حال رکوع زکات ميدهند که اين موضوع به اعتقاد شيعه و سني به طور واضح اشاره به حضرت علي (ع) دارد.
دبيرکل حزب مردمسالاري با بيان اينکه ما معتقديم حضرت علي (ع) در اوج عبادت به فکر جامعه است، تاکيد کرد: اين موضع نمادي از اين مسئله است که دين از سياست جدا نيست و اگر چيزي به جز اين در ذهن دانشجويان جا گرفته به دليل بد عمل کردن ماست.
وي با بيان اينکه نبايد به جاي حکومت ديني، دين حکومتي را بپذيريم، ادامه داد: ما معتقديم دين و سياست بايد همبستگي داشته باشند، اما مسئله مهم در اين ميان اين است که از ديدگاه من حکومت بايد در خدمت دين باشد، نه اينکه دين در خدمت حکومت قرار گيرد.
کواکبيان با اشاره به بيان هدفهاي حکومت از زبان حضرت علي (ع) به مالک اشتر گفت: در اين عهدنامه به رسيدگي به اقتصاد مردم، جهاد با دشمنان داخلي و خارجي، سازندگي و پيشرفت به عنوان وظايف حکومت اشاره شده است.
وي اضافه کرد: در اين نامه امنيت، معيشت و معنويت هر سه هدف قرار گرفته است و به اين موضوع اشاره دارد که حکومت نه تنها بايد خودش صالح باشد، بلکه بايد طلب صلاحيت تمام جامعه را داشته باشد.
دبير کل حزب مردم سالاري با بيان اينکه بر اساس رهنمودهاي امام خميني(ره) استکبارستيزي وظيفه ماست، تاکيد کرد: برخلاف تصور دوستان منظور من از تنشزدايي سازش نيست، گرچه معتقدم اين تنشزدايي بايد در سياست خارجي ما جا بگيرد.
وي اضافه کرد: ما معتقديم در عرصه روابط بينالملل و سياست خارجي نبايد دنبال شر بگرديم و تنش ايجاد کنيم و اين به معناي فراموشي استکبارستيزي نيست.
دبير کل حزب مردمسالاري تصريح کرد: ما از سوي کشورهاي منطقه و جهان اسلام حمايت نميشويم که اين موضوع نياز به تفکر دارد.
وي ادامه داد: در عرصه روابط بينالملل اگر هم ما مايل نباشيم، قدرت حرف نخست را ميزند و اين قدرت تنها به معناي داشتن زرادخانه هستهاي و رسيدن به فناوري هستهاي نيست، بلکه ملتها را با خود داشتن و ديپلماسي قوي را نيز شامل ميشود.
کواکبيان تصريح کرد: کار سياست خارجه ايران به هيچ عنوان اصولي نيست و بيتحرکي وزارت خارجه براي ما مسئله مهم و نگرانکنندهاي است.
وي اضافه کرد: از ديدگاه من استکبارستيزي روش دارد، ما ميتوانيم در عين حفظ حقوق هستهاي خود، تحريمها را نيز کنار بزنيم.