ميزان/ يکسال از عمليات ناجوانمردانه جيشالظلم گذشت ؛ سرباز ايراني هنگ مرزي ميرجاوه کجاست؟به گزارش خبرنگار گروه سياسي خبرگزاري ميزان، يکسال از واقعه مرزي ميرجاوه و شهادت ۱۰ مرزبان ايراني و همچنين ربوده شدن «سعيد براتي» سرباز ايراني توسط تروريستها گذشته است.
در پاسگاه ميل ۱۰۰چه گذشت؟
حوالي غروب چهارشنبه ۶ ارديبهشت، خبر ناگواري فضاي سياسي و اجتماعي کشور را تحت تاثير گذاشت؛ خبر از نقطه صفر مرزي ميآمد و حکايت از حادثهاي تروريستي داشت. آنطور که در اخبار و بر مبناي اطلاعات صادره از فرماندهي مرزباني استان سيستان و بلوچستان قيد شده بود ساعت ۱۹ روز چهارشنبه ۶ ارديبهشت، ۱۰ تن از نيروهاي مرزباني پاسگاه ميل ۱۰۰ از گروهان چاهندو (هنگ مرزي ميرجاوه) در درگيري با اشرار مسلح به شهادت رسيدند و تعداد ديگري از مرزبانان نيز مجروح شدند.
در همان نخستين دقايق وقوع اين حادثه تروريستي سردار سعيد کميلي، فرمانده مرزباني استان سيستان و بلوچستان براي بررسي موضوع درگيري اشرار با مرزبانان و شهادت ۹ مرزبان عازم محل حادثه در مرز ميرجاوه شد.
مرکزاطلاع رساني پليس هم اعلام کرد: درحين گشت زني مرزبانان منطقه ميرجاوه، متاسفانه تعدادي از تروريستها از داخل خاک پاکستان مرزبانان را با استفاده از سلاحهاي دوربرد به شهادت رساندند. مسئوليت اين اقدامات بهعهده دولت پاکستان است؛ فرماندهي مرزباني ناجا هم اکنون درمنطقه حاضر و درحال بررسي موضوع است.
ساعتي پس از وقوع حادثه، گروهک تکفيري - تروريستي جيش الظلم، مسئوليت حمله به مرزبانان جمهوري اسلامي ايران را بر عهده گرفت.
در اخبار تکميلي حادثه فوقالذکر آمده بود: حوالي ساعت ۱۹:۴۰ چهارشنبه شب (۶ ارديبهشت) ماموران پاسگاه مرزي ميرجاوه استان سيستان وبلوچستان حين تعويض شيفت بين ميل مرزي ۹۹ و ۱۰۰ در کمين تروريستهاي تکفيري گرفتار شده و تروريستها ناجوانمردانه با توجه به غافلگيري مرزبانان کشورمان، با شليک گرينف، ۱۱ مرزبان غيور را به رگبار بستند.
مفقود شدن يک سرباز
اما با مشخص شدن مفقود شدن يک سرباز در جريان اين حادثه تروريستي، نيروهاي هنگ مرزي ميرجاوه که احتمال ميدادند اين سرباز در نقطهاي ديگر به شهادت رسيده باشد به جستجوي گسترده محل حادثه و اطراف آن پرداختند، اما هيچ ردي از سرباز «سعيد براتي» که مفقود شده بود، به دست نيامد.
در حاليکه معماي گم شدن اين سرباز همچنان ادامه داشت، «داود باشتني» سربازي که در اين حادثه مجروح شده بود، مدعي شد: وقتي تروريستها به سمت ما حمله کردند، تنها توانستم در قسمت جنگلي و پشت درختان مخفي شوم. بعد از اينکه تروريستها نيروها را به شهادت رساندند، به نيروهاي کادري تير خلاصي زدند. در دقايق آخر ديدم آنها يکي از سربازان را که زنده بود با خود بردند.
اما بلافاصله پس از وقوع اين حادثه تروريستي که ۱۰ شهيد و سه زخمي و يک مفقودي داشت، دستگاهها و مقامات ذيربط کشورمان وارد عمل شدند؛ در نخستين گام وزير کشور طي نامهاي مراتب اعتراض ايران را به مسئولان پاکستاني اعلام کرد؛ نيروي انتظامي نيز از دستگاه ديپلماسي کشور خواست موضوع شرارت و جنايت تروريستها از داخل خاک پاکستان در قبال کشورمان و شهادت مرزبانان را پيگيري کند.
واکنش وزارت خارجه
وزارت امور خارجه نيز بلافاصله به اين درخواست که البته در زمره وظايف ذاتي اش است، لبيک گفت و سخنگوي دستگاه ديپلماسي کشورمان اعلام کرد: انجام عمليات ايذائي و تروريستي از سوي اشرار مسلح و گروهکهاي ابزار دست مروّجان شناخته شده خشونت و افراط و تکفير از مرزهاي ايران و پاکستان محکوم و غيرقابل پذيرش است و دولت پاکستان بايد درباره نحوه حضور و عمليات اين گروهکهاي شرير در خاک خود پاسخگو باشد.
در بيانيه سخنگويي وزارت امور خارجه نيز به اين موضوع اشاره شده بود که: جا دارد کشورهايي که در ائتلافهاي ضد تروريستي مشارکت ميجويند پاسخ دهند چگونه از مقابله با گروهکها و اشرار مسلح تروريستي در خاک خود عاجزاند؟ به نظر ميرسد اين بخش از بيانيه وزارت خارجه تعريضي بود به عضويت پاکستان در ائتلاف به اصطلاح ضدتروريستي سعوديهاي عليه مردم مظلوم يمن.
البته در بيانيه سخنگويي وزارت امور خارجه کشورمان اين نکته قيد شده بود که: جمهوري اسلامي ايران ضمن پيگيري اين موضوع از همه مجاري ديپلماتيک و سياسي حق دفاع براي دفع شرارت را براي خود محفوظ ميداند.
سرنخهاي جديد
اما به فاصله ۵ روز از وقوع حادثه تروريستي ميرجاوه، اطلاعات بيشتر از عاملان اين حادثه تروريستي که عضو گروهک جيش الظلم بودند، واصل شد؛ در همين رابطه، ولي الله نانواکناري عضو کميسيون امنيت ملي مجلس به ميزان گفت: نيروهاي امنيتي سرنخهايي از اين عوامل تروريستي بدست آورده و آنها را شناسايي کردهاند و درصدد هستند تا اين عوامل تروريستي را به سزاي اعمالشان برسانند. نانواکناري اين را هم گفت که تعداد تروريستهاي ميرجاوه دقيقا مشخص نيست، اما بين ۱۰-۱۵ نفر تخمين زده ميشوند.
سفر هيئت عاليرتبه سياسي، نظامي و امنيتي به پاکستان
اما موضوع حادثه تروريستي ميرجاوه و احتمال قصور و اهمال پاکستانيها در اين حادثه به اندازهاي حاد بود که موجب شود يک هيئت عالي رتبه سياسي، نظامي و امنيتي از جانب جمهوري اسلامي ايران به اسلام آباد عزيمت کند؛ از اينرو يک هفته پس از وقوع حادثه تروريستي ميرجاوه و شهادت ۱۰ مرزبان غيور کشورمان و مفقودشدن يکي ديگر از اين عزيزان، در روز چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت ظريف وزير امور خارجه کشورمان به همراه آقايان محرابي معاون ستاد کل نيروهاي مسلح، ذوالفقاري معاون امنيتي وزارت کشور، رضايي فرماندهي مرزباني کشور و هاشمي استاندرا وقت سيستان عازم اسلام آباد پاکستان شدند و مذاکراتي جدي با مقامات پاکستاني براي مراقبت بيشتر مرزي از جانب آنها صورت دادند و همچنين در خصوص راههاي تامين امنيت مرزهاي دو کشور و بستن راههاي نفوذ گروهکهاي ترويستي و تضمين امنيت مرزهاي مشترک، با مقامات بلند پايه پاکستان گفتگو و تبادل نظر کردند.
طرف پاکستاني در جريان اين ملاقاتها با طرف ايراني قول تجديد نظر در آرايش نيروهاي خود را در مناطق مرزي داد؛ همچنين آنها بر نظارت مداوم و همکاري لحظهاي با ايران پيرامون اتفاقات مرزي تاکيد کردند؛ علاوه بر اينها مقرر شد طرف پاکستاني در دستگيري عوامل اقدام تروريستي اخير در مرز ميرجاوه همکاريهاي لازم را انجام دهد.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار