خبرآنلاين/ حميد انصاري، قائممقام موسسه تنظيم و نشر آثار حضرت امام خميني، در رابطه با برنامهاي که از بنگاه خبري انگليسي بي بي سي با عنوان مستند «بهتان براي حفظ نظام» پخش شد، توضيحاتي را ارائه کرد.
به گزارش خبرگزاري خبرآنلاين، حميد انصاري، قائممقام موسسه تنظيم و نشر آثار حضرت امام خميني (ره)، نسبت به برنامهاي که از بي بي سي فارسي با عنوان مستند «بهتان براي حفظ نظام» پخش شد، واکنش نشان داد.
در متن ارائه شده از طرف موسسه تنظيم و نشر آثار حضرت امام خميني، حميد انصاري نوشته است:
«گرچه اين برنامه بي.بي.سي بخاطر تکراري بودن تمامي سوژه هاي محتوايي آن فاقد ارزش رسانه اي است اما بمنظور تبيين حقيقتو پاسخ به شبهاتي که ممکن است از ناحيه اين برنامه در اذهان پديد آمده باشد به بررسي نکات مهم آن مي پردازم. نقد حاضر در ارتباط با استنادات اين برنامه به سه فراز پخش شده از سخنان حضرت امام خميني و بررسي برداشتها وادعاهاي تهيه کننده و گويندگان برنامه از اين سخنان است که البته محور اصلي اهداف آشکار کل اين برنامه را تشکيل مي دهد. ابتدا اشاره کنم که در اين برنامه اصول اوليه مستند سازي پژوهش در ارائه صحيح و سانسور نشده متن و تبيين بيطرفانه شرايطي که گفتار متن ناظر بر آن است بهيچ وجه رعايت نشده است و به همين جهت فاقد ارزش استنادي است. همانگونه که بخاطر غلبه بسيار پررنگ نگاه سياسي کاملا يکسويه و عدم ارائه نظر حتي يک نفر مخالف، فاقد ارزش پژوهشي است. البته ناگفته پيداست که رعايت اين اصول از برنامه اي که در رسانه انگليسي بي.بي.سي در رابطه با انديشه امام خميني و اصول حاکم بر نظام جمهوري اسلامي ايران و در باره ملت ايران ساخته مي شود، نابجاست. اين ادعاي يکي از گويندگان برنامه که سرانديشه امام خميني "وجوب حفظ نظام و يا حفظ اسلام به هرقيمتي!" مي باشد و گوينده منظورش را از به هرقيمتي " ارتکاب هر عمل ضد اخلاقي از تهمت و دروغ و غيبت برعليه منتقدان و مخالفين حکومت معرفي مي کند!" يک دروغ محض و بلکه بهتاني عظيم است. چرا که چنين تعبيري نه صراحتا و نه مضمونا در هيچ يک از آثار امام وجود ندارد و هيچ نشانه اي بر چنين بينشي نه در آثار و نه در سراسر زندگي و رفتار او وجود ندارد بلکه همه مستندات موجود در آثار و زندگي امام خميني خلاف آنرا گواهي مي دهند.
ادعاي ديگر اين برنامه مبني بر حذف يک فراز از سخن امام در کتاب ولايت فقيه توسط موسسه نشر آثار امام از اساس کذب محض است. هزاران جلد از چاپهاي مختلف اين کتاب از سال ۴۹ تا سال ۷۲ (زمان چاپ اثر توسط موسسه) هنوز در منازل پيروان امام و در کتابخانه ها موجود است و اثبات اين دروغ آسان است. (کليک کنيد) نکته ديگر آنکه پخش تقطيع شده و چند ثانيه اي از دو سخن امام و سانسور عبارات قبل و بعد آن، در حاليکه اين عبارات دخالت تام در فهم منظور ايشان دارد، و همچنين عدم اشاره به شرايط و موضوع سخن امام، اقدام غير اخلاقي اين برنامه را آشکار ساخته و روشن مي نمايد که آنچه را که سازندگان اين برنامه قبل و بعد از پخش اين فرازها به سخن امام نسبت داده و برداشتهايي که از اين سخن "تقطيع شده" القاء کرده اند خلاف واقع است. استناد بي.بي.سي به سخني از امام که در سال ۴۸ (۱۰ سال قبل از تشکيل نظام جمهوري اسلامي) ايراد شده است براي آنکه ادعاي تجويز بهتان به منتقدين نظام به بهانه حفظ نظام را ثابت کنند نيز مضحک است. و همچنين اين ادعا که "سخن امام بهتان به فقها و مراجع را تجويز کرده است" نيز کاملا خلاف واقع است چرا که سخن امام در مقام بيان لزوم افشا و طرد آخوندهاي درباري و معممين ساواکي و لزوم قيام براي براندازي نظام ظلم است نه حفظ نظام!. نکته مهم که شالوده تحليل غلط گويندگان بي بي سي در باره فراز ناقص پخش شده از امام را به هم مي ريزد اينکه منظور امام از اشاره به روايتي که بموجب آن تهمت به آخوندهاي ساواکي رژيم شاه و رسوا نمودن آنان را مجاز شمرده اند، روايتي نيست که دربردارنده واژه "باهتوهم" است. بلکه به دلايل و شواهد متعدد اشاره به روايتي است که در باره اينگونه اشخاص يعني روحانيون دنيا طلب وابسته به سلاطين جور است که در آن واژه "فاتهموهم" بکار رفته است. بين بهتان و تهمت - که در ادبيات رايج عامه مردم به يک معنا بکار مي روند - در اصطلاح فقهي و حقوقي تفاوت اساسي وجود دارد. بهتان در لغت از "بهت" (به معناي افترا يا به معناي تحيّر) است و در اصطلاح: دادن نسبت دروغ ارتکاب عمل گناه و مجرمانه به کسي است که مرتکب آن نشده باشد. اما تهمت از "وهم" (به معناي ظنّ) در ابواب زيادي در فقه (نظير قضاوت، شهادت، مکاسب محرمه، جهاد و...) به کار رفته است و معاني و کاربردهاي متفاوتي دارد. اتهام، نسبت دادن ارتکاب عمل خلاف شرع و مجرمانه به کسي است، که حکم آن به حسب موارد مختلف، متفاوت مي شود و ممکن است حکم آن حرمت (در صورت دروغ بودن اتهام) يا جواز (در صورت صحت نسبت داده شده به متهم و اثبات آن در دادگاه و يا شهادت صدق بر صحت اتهام وارده بمنظور احقاق حق و مواردي از اين قبيل) و حتي وجوب (در صورت صحت اتهام وارده و توقف مصلحت اجتماعي اهمّي بر آن نظير پيشگيري از وقع جرم و جنايت و ظلم، و پيشگيري از ترور و کشته شدن انسانهاي بيگناه و نظاير آن) باشد.
ادعاي بي بي سي بر تجويز بهتان به منتقدين نظام به استناد اين فراز از سخن امام از اساس خلاف واقع بوده و خود بهتاني آشکار به امام است که نتيجه پخش ناقص عبارت امام و تحريف معناي کلام ايشان است. دومين فراز پخش شده از صداي امام در برنامه بي بي سي نيز دستخوش همان تقطيع گرديده و با سانسور قسمتهاي تعيين کننده در فهم کلام امام همراه است و لذا نتيجه اي که اين برنامه از پخش آن گرفته است هيچ ارتباطي با منظور امام ندارد. در اين برنامه هيچ اشاره اي به موضوع سخنراني امام نشده است. موضوع سخن امام بيان وجوب شرکت همگان در دفاع از کشور و لزوم مراقبت و همکاري مردم در مقابله با اقدمات تروريستي منافقين در يازدهمين ماه شروع تجاوز صدام و در اوج ترورهاي منافقين پس از انفجار حزب جمهوري اسلامي در مرداد سال ۱۳۶۰ است. اصلي ترين فراز سخن امام عبارتي است که قبل از فراز پخش شده در برنامه بي.بي.سي ايراد شده که عمدا در برنامه بي.بي.سي حذف شده است. چرا که پخش آن که فقط ۴۵ ثانيه زمان مي برد! مي توانست القاي برداشت خلاف واقع، و نامربوط بودن تحليلهاي گويندگان اين برنامه با سخن و منظور امام خميني را برملا سازد. در ادامه خواهم گفت که اشاره کوتاه امام در فراز ناقص پخش شده در باره جواز دروغ در صورت توقف حفظ جان انسانها بر آن، ادامه پاسخ به استدلال کساني است که با استناد به آيه "لاتجسّسوا" و آيه "لاتقتلوا انفسکم" ، جواز شرکت براي دفع تجاوز دشمن بعثي و همکاري و مراقبت در برابر ترورهاي منافقين را زير سوال ميبردند. ضمن آنکه جواز ارتکاب برخي محرمات مهم در صورت توقف واجب اهمّي همچون حفظ جان مردم، يا پيشگيري از يک فتنه و فاجعه بر آن، حکم بديهي عقل و عقلا و مورد تأييد همه اديان و مکاتب اخلاقي است و اختصاص به امام خميني يا تمام فقهاي اسلام ندارد. تحريف، تحليل بدون استناد، و پخش ناقص و تقطيع شده سخن امام و دادن نسبتهاي دروغ به ايشان از ويژگيهاي بارز اين برنامه است و بخاطر همين واقعيت مي توان آنرا مطابق با محتوايش "بهتان عليه امام و نظام" ناميد. توضيحات و مستندات مطالب خلاصه شده فوق را در مشروح قسمت اول اين نوشتار ملاحظه فرماييد. اميد دارم با مطالعه قسمت دوم اين نوشتار که مستند است به نقل دقيق فرازهايي از زندگي و کلام امام خميني که دروغ بودن نسبتهاي برنامه بي.بي.سي را اثبات مي کند، زوايايي از روح لطيف آن بزرگوار، و حقيقت بينش و سيره ايشان در پايبندي به روش انبياي عظام و آموزه هاي قرآن و پيشوايان معصوم (ع) در حدّ اعلاي رعايت اصول اخلاقي در برخورد با منتقدان و مخالفان و عدم جواز کمترين تخلفي از اخلاق و شرع و قانون در برخورد با آنان، براي جويندگان حقيقت آشکار شود.
کلام آخر اينکه مخاطب اين نوشتار دشمنان امام نيستند که هيچگاه با آن روح خدايي همراه نبوده و نخواهند بود بلکه خطابم به کساني است که صادقانه درپي کشف حقيقت اند. نمونه تصاوير از جلد کتاب ولايت فقيه که از سال ۱۳۴۹ تا قبل از چاپ اين اثر توسط موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني (سال ۱۳۷۲) منتشر گرديده ، همراه با متن فراز مورد ادعاي خلاف واقع بي بي سي که ثابت مي کند متن منتشره از سوي موسسه عينا مطابق کتب منتشر شده گذشته است.»
بازار