فرانسپرس گزارش داد: سوریه، ایران و جاسوسیهای آمریکا محور کنفرانس امنیتی مونیخ
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
باشگاه خبرنگاران / تهديدهايي که مناقشه سوريه، برنامه هستهاي ايران و جاسوسيهاي ان اس اي (آژانس امنيت ملي آمريکا) براي صلح جهاني در بر دارند، دستور کار پنجاهمين کنفرانس امنيتي مونيخ را تشکيل مي دهد که روز جمعه در جنوب آلمان با حضور شخصيتهاي بخش دفاعي و ديپلماسي گشايش مييابد.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، خبرگزاري فرانسه در گزارشي از برلين درباره دستور کار کنفرانس امنيتي مونيخ به قلم فرانک زِلِر نوشت: حدود 20رئيس جمهور يا نخست وزير، 50 وزير دفاع يا وزير خارجه، 10 مسئول سازمانهاي بين المللي و تني چند از افسران بلندپايه کشورها براي شرکت در اين کنفرانس که از جمعه تا يکشنبه در مرکز ايالت باواريا آلمان برگزار مي شود، دعوت شدهاند.
در صدر فهرست مدعوين، "بان کي مون" دبيرکل سازمان ملل، "جان کري" و "چاک هيگل" وزيران امور خارجه و دفاع آمريکا، "سرگئي لاوروف" و "محمد جواد ظريف" وزيران امور خارجه روسيه و ايران قرار دارند.
کنفرانس امنيتي مونيخ که در بحبوحه جنگ سرد تشکيل شد، طي دههها عمدتا مکاني براي گفتگو درباره سازمان پيمان آتلانتيک شمالي(ناتو) و روابط غرب اروپا و آمريکا بود.
روابط آمريکا-اروپا، پس از تنشهاي ناشي از افشاگريها در مورد برنامه جاسوسي آژانس ان اس اي آمريکا که حتي گوشي همراه آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را شنود کرده است، امسال نيز از موضوعات مورد بحث در کنفرانس امسال امنيتي مونيخ خواهد بود.
"ولفگانگ ايشينگر" ديپلمات سابق آلماني و مسئول برگزاري کنفرانس امنيتي مونيخ، با اشاره به مشاور سابق آژانس امنيت ملي آمريکا که اسناد محرمانه مربوط به جاسوسيهاي اين آژانس را افشا کرد، گفت: بسياري از شرکتکنندگان (ادوارد) اسنودن را در گوشه ذهن خود خواهند داشت.
وي افزود پيام هيگل احتمالا اين خواهد بود: واشنگتن متوجه شد که براي جبران خسارتهايي که به اين رابطه وارد شده است، کاري جدي براي انجام دادن وجود دارد.
"جان امرسون" سفير آمريکا در برلين به تازگي در ميزگردي پيش از کنفرانس امنيتي مونيخ اشارهاي به پيام هيگل کرد.
وي گفت: براي برقراري دوباره اعتماد کامل بين دو سوي اقيانوس اطلس، زمان و تلاشهاي دو طرف لازم است.
وي تصريح کرد: دوستان ممکن است اختلافاتي داشته باشند اما اختلافاتشان را برطرف مي کنند. ما اين کار را خواهيم کرد زيرا بايد انجام شود.
پنجاهمين کنفرانس امنيتي مونيخ در سالي که مصادف است با صدمين سالگرد آغاز جنگ جهاني اول، هفتاد و پنجمين سالگرد آغاز جنگ جهاني دوم و بيست و پنجمين سالگرد فروپاشي ديوار برلين برگزار ميشود.
نگاهها به آلمان معطوف شده است به ويژه از اين جهت که ميزبان کنفرانس امنيتي مونيخ به علت ترديد نشان دادن در برعهده گرفتن نقشي نظامي در عرصه بين المللي مورد انتقاد قرار دارد. هر چند اورسولا فان دِر لين وزير دفاع جديد آلمان به تازگي تمايل خود را به کمک به فرانسه، متحد اصلي اروپايي آلمان، در عمليات نظامي در مالي و جمهوري آفريقاي مرکزي نشان داد.
به اعتقاد برخي مفسران، بحثهاي دفاعي در کنفرانس امنيتي مونيخ در حالي مطرح خواهد شد که همه جاي نظم کهنه جهاني ترک خورده است.