خبرآنلاين/ منتجبنيا ميگويد: حضور يک وزير جوان در کابينه فعلي تجربه موفقيتآميزي از حضور جوانان در سطوح مديريتي کلان بود.
رهبر انقلاب در ديدار اخير با دانشجويان بر ضرورت جوانگرايي در سطوح مديريتي کلان کشور تاکيد داشتند. در همين راستا حجت الاسلام رسول منتجبنيا، قائم مقام پيشين حزب اعتماد ملي، در گفتوگو با خبرآنلاين در واکنش به تاکيدات اخير رهبري، گفت: در واگذاري مسئوليتها ضرورت دارد که برخي نکات مورد توجه قرار گيرد، نکته اول مسئله اعتقاد، ايمان و داشتن تقواي لازم و پاکدامني است که همه اين ويژگيها در نيروهاي مومن و انقلابي جمع شده است. کسي ميتواند بهترين خدمت را ارائه بدهد که به کار، به عنوان يک وظيفه ديني و ملي اعتقاد داشته باشد. اعتقاد به شاهد بودن خداي متعال، به عالم قيامت که تمامي رفتار انسان مورد بازخواست قرار ميگيرد و اعتقاد به اينکه هر آنچه که در اختيار مسئولين است از آن مردم است و بايد امانت داري کنند.
وي افزود: فرقي ندارد که اين امانت بيتالمال باشد يا رسيدگي به امور مردم در جايگاهي که قرار دارند. وقتي حرف از نيروهاي انقلابي و حزباللهي مي شود ضرورت دارد که اين ويژگي مورد توجه قرار گيرد. حزب اللهي بودن را نبايد ساده انگاري کرد.
منتجب نيا دومين ويژگي را کارامدي مديران دانست و تاکيد کرد: افرادي که مسئوليت يک جايگاه را قبول مي کنند بايد به بهترين وجه آن جايگاه را مديريت و اداره کنند. افراد ناتوان که تجربه هم نداشته باشند آن مديريت را زير سوال خواهند برد و به کشور آسيب مي زنند.
اين چهره سياسي اصلاح طلب ادامه داد: نيروهاي جوان که مورد توجه رهبري هم بوده اند بدون شک نيروي پرتحرکي است که مي توانند باعث پويايي در سطوح مديريتي و کلان کشور شود. البته اين به معناي آن نيست که جوانان بي تجربه و صفر کيلومتر و بدون رزومه استفاده شود بلکه جوانهايي که ايمان، تعهد و تخصص مديريت را دارند بايد داراي مسئوليت شوند.
وي گفت: تناقضي که در اين جا وجود دارد و بايد به آن توجه شود بحث جوانگرايي از يک سو و تخصص و تجربه در مديريت از سوي ديگر است. جوانهايي هستند که داراي تجربه لازم نيستند و تازه وارد گود شدهاند. اگر ميگوييم مديريت جوان و متخصص شود جمع کردن اينها بسيار دشوار است و وظيفه حکومت است که براي جوانان تدابيري بيانديشد که بعد از فارغ التحصيل شدنشان در مسير کسب تجربه و در ادامه پذيرفتن مسئوليت هاي کلان قرار گيرند.
منتجب نيا در ادامه اين گفتگو با تاکيد براينکه براي کادرسازي و پرورش نسل جديد مديران بايد برنامهريزي جدي صورت گيرد، اظهار داشت: نيروهاي فارغ التحصيل ما بايد بعد از دوران کاراموزي وارد حوزه کار شوند، نيروهاي باتجربه نسل جديد را در کنار خود پرورش دهند. من پيشنهاد مي کنم وزرا، استانداران و هر شخص ديگري، در کنار خودش به يک يا چند جوان آموزش دهد تا کار به ديگران منتقل شود. متاسفانه اينکار صورت نمي گيرد. بايد در کنار دانشگاه، آموزش عملي هم به نيروها داده شود.
اين چهره سياسي اصلاح طلب در پاسخ به اين سوال که مصداق جوانگرايي در سطوح مديريتي فقط دولت را شامل مي شود يا ديگر نهادها را هم مي تواند در برگيرد، گفت: فقط مختص دولت نيست. کابينه دولت فعلي فقط يک وزير جوان داريم که تجربه موفقيت آميزي بود ولي فردي نبود که بي تجربه باشد. بلکه تجربه و تخصص کافي را داشت. من مي گويم بايد نيروها را از الان تقويت کنيم، کادرسازي کنيم ولي متاسفانه در اين زمينه ضعيف عمل شده و اين سرمايه گذاري روي نيروهاي جوان را انجام ندادهايم. سرمايه گذاري روي نيروي انساني و پرورش يک نيروي متعهد، ارزشش از تمام ذخاير ارزي بيشتر است. البته فرصت کم است اما بايد سريعتر در اين مسير قرار گيريم. نبايد انتظار داشت کابينهاي که ميانگين سنشان مثلا ۴۵ سال است به ۳۰ سال برسد، اين کار زمانبر ولي شدني است.
بازار