فارس/ نويسنده مشهور جهان عرب نوشت، مطمئنا تهديدهاي اخير مقامات نظامي ايران درباره سلاحهاي سري اين کشور، از سوي مقامات آمريکايي جدي گرفته ميشود.
«عبدالباري عطوان» يادداشت امروز خود در بخش سخن سردبير روزنامه فرامنطقهاي «راي اليوم» را مثل هميشه با طرح چند سوال آغاز کرد و نوشت: «تسليحات سري که فرمانده ايراني درباره استفاده از آن براي غرق کردن کشتيهاي آمريکايي هشدار مي دهد چيست و 1500 سرباز براي حفاظت از هشتاد هزار نيرو در خاورميانه چه کارايي خواهد داشت؟»
نويسنده در مقدمه يادداشت با اشاره به سردرگمي دولت آمريکا و شفاف نبودن راهبرد آن در قبال ايران گفت: ناوهاي آمريکايي با همه خدم و حشم و هواپيماهايش در به وحشت انداختن ايران و وادار کردن آن به تسليم شدن ناکام بوده است.
هدف اعزام نظاميان آمريکايي به منطقه مشکوک است
نويسنده، تصميم دونالد ترامپ درباره اعزام يک هزار و پانصد نظامي به پايگاههاي آمريکا در منطقه تحت عنوان «حفاظت از نظاميان مستقر در آنجا در سايه تشديد تهديدهاي ايران» را نمونه آشکاري از سردرگمي دولت آمريکا يا «معما» بودن اقدامات آمريکا توصيف کرد و گفت: چگونه اين تعداد اندک نيرو ميتواند محافظ هشتاد هزار نيروي آمريکايي حاضر در خاورميانه باشد که چهارده هزار نفر آنها در افغانستان و حدود هشت هزار نفر ديگر در سوريه و عراق هستند. ترامپ به چه کسي ميخندد به خودش يا مردمش يا کشورهاي منطقه که وعده حفاظت از آنها را داده است؟
راي اليوم افزود: ترامپ خودش گزارشهاي خبري يک هفته پيش نيويورک تايمز را رد کرد که گفته بود پنتاگون در حال بررسي طرح اعزام يکصد و بيست هزار نظامي است و حالا از اعزام يگان کوچکي از اين نيروها حرف ميزند آيا اين مقدمه اعزام آن تعداد در چندين نوبت است يا ميخواهد فريبکاري کند؟
به نوشته عطوان، اگر تهديدهاي ايران عليه نيروهاي آمريکا در منطقه بسيار خطرناک و جدي است، همان گونه که ژنرال «پاتريک شاناهان»، وزير دفاع موقت آمريکا بيان داشت، آيا با اين تعداد اندک سرباز به مقابله با تهديدهاي بزرگ ميروند يا در پس پرده مساله ديگري مطرح است؟
نويسنده نوشت: نه ما و نه ديگر ناظران پاسخ واضحي در اين خصوص نداريم؛ اما بايد به مسالهاي مهم اشاره کرد. اينکه آمريکا وقتي در سال 2003 به عراق براي اشغال و تغيير رژيم آن حمله کرد يک کشور بي پناه و بي دوست را هدف جنگي فرسايشي قرار داد که هشت سال به طول انجاميد آن هم با کمک 33 کشوري که برخي از آنها از قدرتهاي بزرگ اروپايي بودند؛ اما درباره هر گونه جنگ احتمالي با ايران وضعيت متفاوت است.
راي اليوم آورده است: ما ميخواهيم بگوييم آمريکا با دشمني مذهبي روبروست که در چندين کشور بازوهاي حمايتي دارد و اين بازوها منتظر دستورند تا درهاي جهنم را به روي متحدان منطقهاي آمريکا و در راس آنها رژيم اشغالگر اسرائيل را در چندين جبهه باز کنند.
اسرائيل و اعراب هم در جنگ کنار آمريکا نيستند
نويسنده با بيان اينکه دولت آمريکا اگر تصميم به جنگ با ايران بگيرد تنها خواهد بود و از حمايت مردمي هم برخوردار نيست، افزود: رژيم اشغالگر اسرائيل و برخي کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس هم در کنار آمريکا نخواهند بود؛ چون اين شيخ نشينها به رغم داشتن همه سلاح هواپيما و تجهيزات پيشرفته جنگي از پنج سال پيش تاکنون در يکسره کردن جنگ در يمن هم ناکام بودهاند.
عطوان در ادامه به اظهارات دو روز پيش رئيس جمهور ايران اشاره کرد که گفت ايران حتي اگر هدف حملات موشکي آمريکا هم قرار بگيرد با قدرت پاسخ خواهد داد و پرچم تسليم را بالا نميبرد.
نويسنده همچنين بخشي از سخنان ديروز برخي مقامات نظامي ايران به مناسبت سالروز آزادي خرمشهر را نقل کرد. از جمله اظهارات مرتضي قرباني، مشاور عالي فرمانده کل سپاه که گفت، ناوهاي آمريکا را در صورت کوچکترين حماقتي با دو موشک يا دو سلاح جديد و به کلي سري به قعر دريا ميفرستند.
عطوان همچنين بخشي از اظهارات «امير حسن سيفي»، دستيار فرمانده کل ارتش جمهوري اسلامي ايران را درباره انتقال فرهنگ حاکم بر نيروهاي مسلح ايران به گروههاي مقاومتي لبنان، غزه، افغانستان، فلسطين و يمن نقل کرد و گفت: مطمئنا منظور فرمانده ايراني از فلسطين، کرانه باختري است.
به نوشته راي اليوم شايد اين تهديدهاي ايران در چارچوب جنگ رواني باشد اما پيامهاي بسيار مهمي را مخابره ميکند که حتما سران آمريکا آن را جدي خواهد گرفت؛ چون حتي اطلاعات مربوط به اينکه موشکهاي الحشد الشعبي پايگاه هاي آمريکايي حاضر در عراق را نشانه گرفتهاند، وزير خارجه آمريکا را به بغداد کشاند تا حفاظت از نيروهاي آمريکايي در عراق را تامين کند.
آمريکا آبروي خود را برد
عطوان تصور به صفر رسيدن احتمال وقوع جنگ را نادرست خواند اما در عين حال تاکيد کرد: بي ترديد دولت آمريکا خيلي از آبروي خود را از دست داده است. بخصوص وقتي در قبال حمله به نفتکشهاي متحدانش در خليج فارس و حمله موشکي به منطقه خضراء بغداد و حمله پهپادهاي الحوثي به اهداف نفتي عربستان منفعل عمل ميکند. اگرچه که حملات الحوثي به عربستان در چارچوب دفاع برابر حملات عربستان عليه يمن است.
در پايان يادداشت آمده است: هم اينک جنگ ارادههاست معلوم نيست که چه کسي فرياد اول را ميزند چه در ميدان جنگ و چه در پاي ميز مذاکرات که سري يا علني برگزار شود.
بازار