سردار سلامی: ملت ایران زیباترین مدل موفق دستیابی به استقلال و آزادی است
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ جانشين فرمانده کل سپاه گفت: با وجود همه سختيها و فشارهايي که به ملت ما وارد آمده است، توانستهايم سينه فضا را بشکافيم، ماهواره در مدار قرار دهيم، در دنياي ريز اتمها نفوذ کنيم، هسته اتمها را بشکافيم و به ذرههاي بنيادين دست يابيم.
سردار حسين سلامي در مراسم افتتاحيه ششمين کنگره بينالمللي سلامت در حوادث و بلايا که صبح امروز در مرکز همايشهاي رازي برگزار شد، با بيان اينکه "ملت ايران زيباترين مدل موفق و يک مصداق محسوس و باورپذير از اثبات نظريه دستيابي به آزادي، استقلال، پيشرفت و اقتدار در سايه مقاومت سرسختانه محسوب ميشود"، گفت: ايران اسلامي به واسطه پيشرفتهاي علمي و بيوتکنولوژيک به چنان توانايي رسيده که اکنون ميتواند در دانشهاي نويني مانند "بيو" حرفهاي درشتي در جهان بزند.
جانشين فرمانده کل سپاه با تاکيد بر اينکه اکنون به يک اعتماد به نفس ملي در عرصههاي مورد اشاره رسيدهايم، اظهار کرد: هرکجا دشمن مقابل ما ايستاد، ما به واسطه اجبار براي غلبه بر اين چالش و مقاومت، در برابر آن قدرتمند شديم؛ به نحوي که امروز در همه عرصهها براي خودکفايي و ايستادن از سازههاي لازم برخوردار هستيم. به عبارت ديگر بهچنان توانمندي دست يافتهايم که ديگران براي ما پالايشگاه نميسازند و نيروگاه و سد احداث نميکنند.
سلامي با بيان اينکه فقط در توسعه علم و فناوري پزشکي پيشرفت نکردهايم، ادامه داد: در تمامي زمينههاي علمي و فناوري نرخ رشد ما نسبت به ساير کشورها از چنان پيشرفت و شتابي برخوردار است که قابل قياس با ديگران نيست و اين نکتهاي قابل تقدير است.
وي در ادامه با بيان اينکه "احيا" جنس الهي است، خطاب به پزشکان حاضر در کنگره اظهار کرد: شما پزشکان شايستگي اين فضيلت و ارزشها را يافتهايد که خداوند احياي انسانها را به شما تفويض کند؛ زيرا نجات انسان از مرگ و احياي آنها چيزي نعادل حيات بخشيدن به همهٔ انسانها عالم است و قرآن ما اين احيا و اين ارزش و فضيلت را مختص مسلمانان ندانسته است.
جانشين فرمانده کل سپاه با اشاره به اينکه ما معجزههاي متعددي که هر روز در اطرافمان به وقوع ميپيوندد را نميبينيم، يادآور شد: طلوع و غروب خورشيد و گردش زمين در مداري معين به دور خورشيد را نميبينيم، زيرا هر روز اين معجزات در مقابل چشم ما قرار دارد. علاوه براين ما هرگز لايهاي که پرتوهاي تابش شده از ذرات بنيادين طوفانهاي خورشيدي را جذب ميکند، به عنوان معجزه تصور نميکنيم.
سلامي با بيان اينکه در بدن انسان صد تريليون سلول و صدها کارخانه مانند کليه در وجود دارد، خاطرنشان کرد: ما در بلايا هدفمان نجات انسانهاست، چون حوادث و بلايا بخش از زندگي ما انسانها قرار دارد و اين زائد و اضافي نيست.
وي در بخش ديگري از سخنان خود درباره تجربياتي که از دوران دفاع مقدس ميتوان در زندگي اعمال کرد، گفت: ما در دفاع مقدس ياد گرفتيم اضطراب حلال هيچ مسألهاي نيست و فقط مشکلات را اضافه ميکند؛ چون بخشي از عملکردهاي رواني و فيزيکي انسان را کاهش ميدهد. بنابراين ياد گرفتيم اگر جنگ را مانند زندگي توصيف کنيم، زندگي شيرين ميشود.
جانشين فرمانده کل سپاه يادآور شد: هشت سال جنگ، شادترين لحظات زندگي ما بود؛ زيرا به زندگي فکر نميکرديم. اين هم به خاطر اين بود که قاعده زندگي در جنگ را صرف نظر از ايمان و باور به شهادت، ساخته بوديم. در وقاع ما در جنگ هرچه به خطر نزديکتر بوديم، شادتر بوديم.
سلامي درباره عملکرد و حوادث و بلايا نيز خاطرنشان کرد: ما در زمان حوادث و بلايا بايد همينگونه عمل کنيم. يعني اگر آن را جزو زندگي خود قلمداد کرديم، ميتوانيم براي مقابله با آن برنامهريزي کنيم. البته زمان در بلايا و حوادث بسيار حياتي و مهم محسوب ميشود که بايد به آن توجه لازم صورت گيرد.
وي تاکيد کرد: مديريت حوادث و بلاياي طبيعي نميتواند در زمان وقوع شکل گيرد، به همين دليل همه وظايف و امکانات بايد قبل از وقوع پيشبيني و برنامهريزي شود. در غير اين صورت ما در زمان بحران قادر نيستيم بحران را مديريت کنيم. بنابراين بايد حوادث هر منطقه را بشناسيم و براي آن برنامهريزي کرده و مردم آموزش دهيم.
جانشين فرمانده کل سپاه در پايان تصريح کرد: بسيج بهترين نماد آگاهيبخشي و ارائه آموزشها و توزيع امکانات در سطح مردم است.