واکنش وندی شرمن به سفر هیات نمایندگان فرانسوی به ایران
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/ سفر هيات نمايندگان شرکتهاي فرانسوي هشدارهاي شديد واشنگتن را در پي داشت و آمريکاييها هشدار دادند که بخش اعظم تحريمهاي عليه ايران هنوز به وقت خود باقي است و حتي در مورد همپيمانان اين کشور نيز اجرا خواهد شد.
يک هيات فرانسوي 116 نفره که نمايندگان شرکتهاي بزرگ فرانسوي هستند روز دوشنبه وارد تهران شد. اين هيات بزرگترين گروهي است که از زمان دستيابي توافق هستهيي ميان ايران و گروه 1+5 در نوامبر سال گذشته از اروپا به ايران سفر ميکنند.
اين توافق سبب شد تا ايران از بخشي از تحريمهاي آمريکا و اتحاديه اروپا رهايي يابد.
معاون رييس اتحاديه کارفرمايان فرانسه در اين باره گفت: اين هيات ميخواهد فرصتهاي تجاري که پس از کاهش تحريمهاي غرب در ايران به وجود آمده را بررسي کند اما جان کري، وزير امور خارجه آمريکا در يک تماس تلفني با لوران فابيوس همتاي فرانسوي خود، گفت: سفر اين هيات اگرچه از بخش خصوصي بوده است نتوانسته اين پيام را که تجارت کنوني با ايران يک تجارت هميشگي نيست، ارسال کند.
همچنين وندي شرمن، معاون وزير امور خارجه آمريکا نيز در اين باره گفت: واشنگتن به نمايندگان شرکتهاي تجاري که به تهران سفر ميکنند و شمارشان رو به افزايش است هشدار ميدهد بخش زيادي از تحريمها عليه ايران هنوز در جاي خود باقي است.
شرمن افزود: درهاي تجارت ايران باز نيست چون کاهش تحريمهاي ما کاملا موقت، کاملا محدود و کاملا هدفمند است.
وي که يکي از مذاکرهکنندگان هستهيي آمريکا به شمار ميآيد و بر تلاشهاي دولت اين کشور براي دستيابي به راهحل ديپلماتيک درباره مساله هستهيي ايران نظارت ميکند، متذکر شد: مهم نيست که کشورها دوست باشند يا دشمن. اگر آنها از تحريمهاي ما فرار کنند ما آنها را تحريم خواهيم کرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، هيات نمايندگان فرانسوي جديدترين گروه از حلقه هياتهاي بازرگاني خارجي است که از ماه نوامبر گذشته و در پي توافق هستهيي ايران با گروه 1+5 به تهران سفر ميکنند.
ماه گذشته نيز هياتي از ترکيه با رياست رجب طيب اردوغان، نخستوزير اين کشور به ايران سفر کرد.
وي در اين سفر گفت: دو کشور همسايه (ايران و ترکيه) قصد دارند تجارت خود را در سال آينده به بيش از دو برابر يعني از 13/5 ميليارد دلار در سال 2013 به 30 ميليارد دلار افزايش دهند.
ورود هيات فرانسوي با استقبال گرم مقامات ايراني روبهرو شد. آنها وعده دادند که شرايط جديد براي جذب سرمايه خارجي به ويژه در بخش نفت و گاز به وجود آورند.
شرکتهاي بزرگي نفتي در سالهاي اخير به دليل تحريمهاي غرب عليه ايران از تجارت با اين کشور فاصله گرفتهاند اما به دليل بازتاب کاهش تحريمهاي ايران که در ازاي توقف بخشي از فعاليتهاي هستهيي اين کشور به وجود آمد، تمايل اين شرکتها براي از سرگيري تجارت با ايران که چهارمين کشور داير ذخاير نفتي و دومين کشور گازي جهان به شمار ميآيد افزايش يافته است.
ايران و گروه 1+5 که در نوامبر گذشته به توافق اوليه دست يافتند قرار است در شش ماه آينده به يک توافق نهايي درباره برنامه هستهيي ايران دست پيدا کنند. اين توافق اوليه در 20 ژانويه به مرحله اجرا در آمد.