گفتوگوی تلویزیونی رئیسجمهور با مردم(4): به فیلم و تئاتر و موسیقی علاقمند هستم / ۵ میلیون نفر را سال آینده بیمه خواهیم کرد/ حامل های انرژی یکباره گران نخواهند شد
تسنيم
بروزرسانی
تسنيم/به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاري تسنيم، هماکنون حجتالاسلام حسن روحاني رئيسجمهور از شبکه يک سيما در حال گفتوگو با مردم است.
* مجري، پوريامين: در وادي فرهنگي ميخواستم سوالي بکنم. شما فرصت مي کنيد به هنرها بپردازيد و فيلمي ببينيد؟ در حوزه فيلم و موسيقي و ... علائق شما کدام است؟
-روحاني: اگر بگويم به همه اينها علاقمند هستم اغراق نگفتم. البته در ماه هاي اخير کمتر فرصت کردم. ولي خودم در بين اينها به فيلم و تئاتر و موسيقي علاقمند هستم. تئاتر پايه سينماست. صنعت آمده با تئاتر قاطي شده شده سينما. من اميدوارم در همه زمينه ها شاهد شکوفايي بيشتري باشيم. جلسه مفصلي با هنرمندان داشتم که البته بيشتر شنيدم و بخش کوتاهي هم سخن گفتم. انشاءالله قدم به قدم فضاي بهتري براي آنها ايجاد ميکنيم تا ملت بتواند بيشتر و بهتر از هنرمندان استفاده و بهره برداري کند و شاهد رابطه صميمي تر مردم با هنرمندان باشيم.
* مجري، پوريامين: فيلم هاي امسال جشنواره فجر شايد کمي نااميدانه باشد. اما نگاه شما راجع به موج زدن اميد در فيلم ها نيازي است که احساس کرديد. خواسته شما به چه دليل است و چرا فکر ميکنيد مردم نياز دارند که وقتي به پرده سينما نگاه مي کنند و يا به هر هنري، بايد اميدوار شوند.
- روحاني: البته ما به هنر نميتوانيم دستور بدهيم. هنر دستوري نيست. اما مردم مي توانند بخواهند. خواست مردم براي همه بخش ها اصل است. من فکر ميکنم مردم ما امروز نشاط و اميد بيشتر مي خواهند. من هم در سخنراني ام براي هنرمندان ازشان خواستم که در بخش هاي مختلف هنري ازجمله بخش تئاتر و سينما و بخش هاي ديگر اميد را بيافرينند. خواست مردم را مدنظر قرار دهند و در پيام به جشنواره گفتم که بايد آشتي بين سينما و مردم صورت گيرد. نبايد گيشه هاي سينما خلوت باشد. بايد فيلمي را ايجاد و خلق کنيم که صف هاي طولاني باشد براي ديدن فيلم. به گزارش تسنيم، روحاني خاطرنشان کرد: واقعا هنر بهترين تاثيرگذار است براي اينکه پيام ها را به دل بشناسند. ما امروز نياز به فعاليت اقتصادي و وجدان کاري و مبارزه با فساد و ويژه خواري داريم. روابط خوب و عزت مندانه با دنيا ميخواهيم. مردم ما عزيز هستند و بزرگ. همه اينها بايد در فيلم ها منعکس شود. کما اينکه برخي فيلم ها اينگونه بوده است.
* مجري، روحانينژاد: يکي از اقدامات خوب دولت تحويل به موقع بودجه براي نخستين بار به مجلس بود. از نحوه بررسي مجلس و تغييرات راضي هستيد؟
-روحاني: ما هرچه مصوب مجلس و تاييد شوراي نگهبان باشد خود را موظف به اجرا ميدانيم. البته خود نمايندگان توجه دارند که شاکله بودجه نبايد به هم بخورد. البته نمايندگان تغييراتي ميدهند که حقشان است ولي نبايد به حدي باشد که شاکله به هم بخورد. من الان قضاوتي ندارم چون هنوز بررسي تمام نشده. البته دلم ميخواست درباره يارانه قدم جدي در مجلس برداشته شود البته هنوز پايان نيافته بررسي ها. بحث بودجه عمراني براي ما مهم بود. کل سقف بودجه مقداري بالا رفته. ما 194 هزار ميليارد پيش بيني کرديم مجلس تقريبا 15 هزار ميليارد اضافه کرده است. من الان قضاوت نهايي ندارم چون بودجه تمام نشده و شوراي نگهبان نظر نداده. دلم ميخواست در بحث يارانه هم تکليف مشخص شود. ما ميخواستيم لايحه جدا در اين باره بدهيم. اميدوارم اين هم به ساماني برسد و اين مساله به سال آينده نيفتد. چون ممکن است مقداري دير شروع شد برنامه، ميخواهم به بحث يارانه وارد شوم.
اولا اينکه گفته مي شود يارانه عده اي قطع مي شود، چنين تصميمي ندارد دولت براي قطع يارانه. ممکن است فرمي در اختيار مردم قرار بگيرد که مردم پرکنند و بر اساس آن تصميمي گرفته شود. در عين حال از مردم ميخواهيم آنها که نيازمند نيستند خودشان انصراف دهند. چون در اين صورت دست ما بازتر مي شود براي بخش نيازمند وبخشهاي مهم. ما الان در بخش محيط زيست مشکل اساسي داريم. در تهران تقريبا در سال 100 روز وضع هوا ناسالم است.حتي بيشتر از 100 روز. برخي ميگويند در سال 91 فقط 210 روز سالم بوده. تنها هم تهران نيست و کلانشهرها با اين مشکل روبرو هستند. خيلي کارهاي زياد بايد انجام شود براي کم شدن آلودگي ها. در فصل آلودگي نميتوانيم گاز به کارخانه ها و نيروگاه ها برسانيم. جاي تاسف دارد کشوري که بالاترين منابع و ذخاير گازي را برعهده دارد، الان براي مصارف خانگي در فصل سرد دچار مشکل مي شويم.
انشاءالله با برنامه ريزي مفصل دولت در سال آينده مشکل گاز نخواهيم داشت.
الان هم بخش انرژي و هم بخش برق دچار مشکل شده است براي اينکه هرچه درآمد داشتند اينها گرفته شده براي يارانه و اينها نتوانستند مشکلات خود را حل کنند. تصميم داريم سال آينده از برق چيزي برنداريم براي يارانه. با وضعيت کنوني تابستان آينده با مشکل قطعي برق روبرو خواهيم بود براي اولين بار بعد از جنگ.
با يارانه بايد به محيط زيست و برق و انرژي و سلامت بپردازيم. مردم در بخش سلامت دچار مشکل هستند. فردي وارد بيمارستان دولتي مي شود بايد دارو و لوازم پزشکي را از جاي ديگر تهيه کند و آزمايش را جاي ديگر. اين قابل قبول نيست. سرگرداني مردم براي دارو و لوازم و آزمايش بايد از بين برود. البته ما قدم به قدم در زمينه سلامت عمل ميکنيم. اولين قدم اين است که قشر آسيب پذير و نيازمند را کاملا بيمه خدمات درماني کنيم. آمار مي گويند 5 ميليون نفر را بايد بيمه کنيم و افراد بعدي را بعدا.
دولت مصمم است در اين چهار سال همه مردم را تحت پوشش بيمه قرار دهد.
5 ميليون را سال آينده بيمه خواهيم کرد. مشکلات فراوان بخش سلامت را بايد از طريق بخشي از درآمد يارانه حل کنيم.
در بخش توليد هم بايد بخشي از درآمد يارانه مصرف شود. الان هرچه درامد بود به عنوان يارانه نقدي به خانوارها پرداخت کرديم. قانون اجرا نشده و عدالت لحاظ نشده. اينکه همه مردم يکسان يارانه بگيرند مورد قبول قانون نيست. قدمي برخواهيم داشت که يارانه را نقص هايش را کاهش دهيم و بخشي از منابع درامدي را صرف کنيم براي بحث انرژي. شدت انرژي در کشور ما دو برابر متوسط جهاني است. ماانرژي را به سم و دود در جامعه تبديل ميکنيم در واقع.
انشاءالله شرايطي را فراهم کنيم که اين قدم ها به زودي برداشته شود. اين شايعات که ميگويند حامل هاي انرژي يکباره گران مي شود صحت ندارد. در بخش برق و گاز شيب بسيار ملايم خواهيم داشت. کنترل تورم و مسئله رکود جزو اهداف اصلي دولت است. شيب ها بسيار ملايم خواهد بود.
براي قدم بعدي يارانه مردم دچار مشکل نخواهند شد. البته همه بايد بدانيم براي گام هاي بعدي بايد دست به دست هم دهيم.