تسنيم/ شهيد محمد جنتي با نام جهادي حاج حيدر و معروف به «فرمانده حيدر» فرمانده رزمندگان مدافع حرم پاکستاني(تيپ زينبيون) بود.
شهيد محمد جنتي با نام جهادي حاج حيدر و معروف به «فرمانده حيدر» فرمانده رزمندگان مدافع حرم پاکستاني(تيپ زينبيون) بود. اين شهيد اهل روستاي "ديزج خليل" از توابع شهرستان "شبستر" در استان آذربايجان شرقي بود. او نوزدهمين شهيد مدافع حرم استان آذربايجان شرقي است. او سال 92 راهي سوريه شد و حدود چهارسال در جبهه مقاومت سوريه و عراق حضور فعال داشت. جزو اولين مستشاراني بود که براي مقابله با تروريستهاي تکفيري وارد جبهه شد و در مناطق مختلفي از جمله دمشق، حلب، حما و ...حضور داشت و چندين بار در درگيري با تروريستها مجروح شده بود.
استعداد بالايي در فرماندهي نيروها داشت و به خاطر اخلاق حسنهاش، افراد زيادي را جذب خود کرده بود و از محبوبيت بالايي ميان نيروهايش برخوردار بود. بسيار متواضع بود و تا زمان شهادت نزديکانش هم نميدانستند که فرمانده گروههاي مقاومت را بر عهده داشته است. محمد جنتي نهايتا در 16 فروردين 96 در حماه سوريه منطقه تل ترابي به شهادت رسيد و همچون حضرت عباس(ع) سر و دستش را فدا کرد. پيکر مطهر او در منطقه ماند و مدتي در شمار شهداي جاويدالاثر مدافع حرم قرار گرفت. بعد از اعلام خبر شهادت حاج حيدر در منطقه مزار يادبودي برايش در قطعه 26 گلزار شهداي بهشت زهرا(س) ايجاد شد.
يادبود شهيد در قطعه 26
حالا بعد از گذشت 2 سال طي عمليات تفحص پيکر شهداي مدافع حرم در مناطق سوريه، پيکر اين شهيد نيز کشف شده و به کشور بازگشته است. هويت پيکر او از طريق آزمايش DNA شناسايي شده است. سردار سليماني درباره اين فرمانده شهيد گفته بود: «حيدر يکي از بهترينهايم بود.»
پيکر شهيد جنتي معروف به حاج حيدر هم اکنون در معراج شهداي تهران است. مراسم وداع عمومي با اين شهيد، امروز؛ چهارشنبه 22 خرداد ماه 98 از ساعت 16 در معراج شهداي تهران برگزار ميشود. مراسم تشييع پيکر شهيد جنتي در روز پنجشنبه، 23 خرداد از ساعت 9 صبح از مقابل مسجد حجت(ع) واقع در خيابان پيروزي، خيابان زينتي افخم، ميدان سرآسياب آغاز ميشود. او در همان يادمان قطعه 26 گلزار شهدا به خاک سپرده ميشود.
با حمله تکفيريها به سوريه و در خطر قرار گرفتن حرم حضرت زينب(س)، طلاب و جوانان پاکستاني بسياري بودند که ميخواستند براي دفاع از حرم عقيله بنيهاشم که در فرهنگ آنها حضرت زينب(س) «ثانيه زهرا» ناميده ميشود به سوريه بروند اما به علت حساسيتها و تمرکز سرويس اطلاعاتي پاکستان بر روي شيعيان, اين امکان به راحتي فراهم نبود. در زمستان سال 92 اجتماعي را در تهران برپا کردند و نام «زينبيون» را براي خود برگزيدند. اولين گروه از رزمندگان و مجاهدان زينبيون ابتداي سال 93 عازم سوريه شده و در جبهه مبارزه عليه تروريستها حضور پيدا کردند.
آزادسازي حلب، نبل و الزهرا, تدمر, حما و حاشيه دمشق از جمله مناطقي بود که رزمندگان زينبيون نقش مهمي در آزادسازي و تثبيت آن مناطق داشتند. امام خامنهاي نيز در پيامي به مدافعان حرم پاکستاني به موضوع رشادت آنها اشاره کردند و فرمودند:«سلام من را به مدافعين حرم پاکستاني برسانيد. زينبيون خيلي خوب ميجنگند. خيلي خوب مجاهدت ميکنند. سلام من را به پدرها و مادرها و خانواده هايشان برسانيد.» چهارم بهمن ماه سال 97 بود که خزانهداري آمريکا چندين مجموعه را بهاتهام ارتباط و همکاري با جمهوري اسلامي ايران در فهرست تحريم قرار داد. نام لشکر زينبيون در کنار رزمندگان فاطميون افغانستاني در اين فهرست قرار داشت.
بازار