فارس/ توليت آستان قدس رضوي گفت: در تمام زمينهها مثل موضوع پرداخت ماليات شفاف سازي ميکنيم. برخي از بخشها ماليات پرداخت ميکنند که بايد شفاف سازي شود.پرداخت
حجتالاسلام احمد مروي توليت آستان قدس رضوي با حضور در برنامه زنده گفتوگوي ويژه خبري شبکه دو سيما به تشريح برخي برنامهها و فعاليتهاي اين آستان نوراني در دوره مديريتش پرداخت.
وي با اشاره به حفاظت و حراست آستان قدس رضوي از موقوفات گفت: ما امانتدار مردم هستيم و از اين امکانات حراست ميکنيم و اگر نياز باشد موقوفات را تعمير و آنها را احيا ميکنيم در اين زمينه نيت واقف براي ما يک اصل است و همه تلاش ما اين است که موقوفه کاملاً طبق نيت واقف پيش برود. البته در اين زمينه موقوفاتي هم داريم که امروز کارآيي ندارند مثلاً موقوفهاي داريم براي خريد شمع جهت روشنايي حرم و امروز باپيشرفت تکنولوژي ديگر به شمع براي روشنايي حرم نياز نيست و ما اين موقوفه را براي روشنايي برق استفاده ميکنيم.
مروي با توصيه به مردم براي گرايش به موضوع وقف گفت: مردم بايد نسبت به وقف اهتمام داشته باشند و بدانند روزي دستشان از دنيا کوتاه ميشود، وقف منبع پايداري است که براي ما تا قرنها خير ميرساند مردم ما ميتوانند در موضوعات مختلف اجتماعي وقف کنند و نياز نيست موقوفات فقط مذهبي باشد، مثلاً براي ساخت درمانگاه مدرسه بيمارستان وقف کنند.
وي در پاسخ به اين سؤال که شنيده ميشود آستان قدس نيرويي براي حفاظت و حراست از حرم تشکيل داده است، گفت: متأسفانه در کشور ما هر اتفاق خوبي که رخ ميدهد بلافاصله پيوست جناحي پيدا ميکند، اين مسئله پسنديده نيست، آستان قدس رضوي سالانه ميليونها زائر دارد و مسئله حفاظت همواره در اين آستان نوراني در دستور کار بوده و ما همان روند گذشته را ادامه داديم اما آن را ساختارمند کرديم و تحت عنوان نيروي حفاظت ساماندهي کرديم همه اتفاق همين است اما برخي قصد سوء استفاده از اين موضوع دارند.
حجت الاسلام مروي با بيان اينکه بهرهگيري از خرد جمعي شعار و سيره ما در آستان قدس است و در اين راستا گامهاي موفق گذشته را ادامه خواهيم داد، اظهار کرد: کليات و اصول آستان قدس نسبت به گذشته تغييري نخواهد کرد، از جمله اصل زائر محوري و توجه به زائران بويژه محرومان که در حکم رهبري مورد توجه قرار گرفته است.
وي با اشاره به ساخت دو زائرسرا توسط آستان قدس رضوي در مشهد، ابراز کرد: در مثبت بودن اين اقدام که در راستاي خدمت به زائران به ويژه محرومان و تسهيل زيارت است، به هيچ عنوان بحثي نيست و ادامه مي يابد، اما ممکن است در نوع ارائه خدمت آنها بازنگري کنيم.
توليت آستان قدس رضوي با بيان اينکه در آستان قدس رضوي دو نوع خدمت رفاهي و فرهنگي را براي زائران و مجاوران تعريف کردهايم عنوان کرد: معتقديم زائران بايد از فضاي نوراني بارگاه امام رضا(ع) معرفت ديني را همراه خود ببرند.
وي ارائه خدمات مطلوب رفاهي به زائران را از ديگر دغدغههاي جدي آستان قدس رضوي دانست و عنوان کرد: موضوع ظرفيت پارکينگهاي اطراف حرم مطهر که در دوراني پاسخگوي نياز زائران بود اما امروز با توجه به افزايش وسايل نقليه شخصي ديگر پاسخگوي اين نيازهاي نيست از موضوعات مد نظر ما است، در اين رابطه با مسئولان شهري و استاني جلسات متعددي را برگزار کرديم و تلاش داريم دغدغه زائران را در خصوص مشکلات ترافيکي اطراف حرم مطهر و پارکينگها با همکاري و کمک مسئولان کمتر کنيم.
حجتالاسلام مروي با تأکيد بر اينکه بافت فرسوده اطراف حرم بايد نوسازي شود، گفت: اطراف حرم مطهر بايد با فضاي ملکوتي اين حرم تناسب داشته باشد، طرح نوسازي اطراف حرم آغاز شده و بايد با سرعت بيشتري دنبال شود، در اين رابطه دولت بايد کمک کند و اين قول را نيز به ما داده است.
وي افزود: نوسازي بافت فرسوده اطراف حرم بايد به گونهاي صورت گيرد که متناسب با فضاي معنوي آستان حضرت رضا(ع) باشد. کشورما در حوزه معماري ايراني، اسلامي صاحب سبک است و اين بسيار جاي تأسف دارد که بازسازيها و ساخت و سازهاي ما از معماريهاي غربي الگو ميگرند، تلاش ما بر اين است تا از اين پس نوسازيهاي اطراف حرم مطهر متناسب با فضاي معنوي حرم امام رضا(ع) باشد.
وي در ادامه با اشاره به طرح خادمياري رضوي گفت: خادمياري رضوي از طرحهاي خوبي بوده که در دوران قبل آغاز شده است. خدمت به امام رضا(ع) را نميتوان تنها به صحن و سراي رضوي محدود کرد، در هر کجا ميتوان به نام امام رضا(ع) از نيازمندان و محرومان دستگيري کرد و اين مهم در قالب طرح خادمياران رضوي قابل اجرا است.
توليت آستان قدس رضوي اظهار کرد: هماکنون حدود ۲۰۰ هزار نفر در اين طرح نام نويسي کردهاند و حدود ۸۰ هزار نفر گزينش شدهاند، اما بخش زيادي از اين افراد بدون در نظر گرفتن هدف اصلي اين طرح، تنها انتظار توفيق خدمت در حرم مطهر را دارند. شايد اگر سايت نامنويسي خادمياران رضوي را باز بگذاريم چند ميليون نفر متقاضي خدمت در اين حرم نوراني شوند، با توجه به محدود بودن رواقها اين امکان وجود ندارد، بنابراين بايد اين موضوع سياستگذاري و مديريت شود.
وي بيان کرد: يکي از مسئوليتهايي که بر دوش ماست و رهبر معظم انقلاب نيز بر آن تأکيد داشتند، استفاده از امکانات آستان قدس در جهت رفع محروميت است، ما مسئول محروميتزدايي در کشور نيستيم، اين مهم وظيفه دولت است اما ميتوانيم در اين حوزه کمک کنيم.
حجت الاسلام مروي با تأکيد بر اينکه در کمک رساني به مردم و نهادهاي انقلابي در حوادث غيرمترقبه هيچ تعللي نخواهيم کرد. خاطرنشان کرد: آستان قدس در حوادث و بلاهاي طبيعي با قدرت به ميدان خواهد آمد، همچون سيل اخير که آستان قدس با کمک خادمان و خادمياران رضوي با قدرت ورود پيدا کرد، در سيل اخير روزانه حدود ۱۰ هزار غذاي گرم توسط آستان قدس ميان سيل زدگان توزيع شد.
وي بيان کرد: موضوع محروميت زدايي را تنها در توزيع غذاي گرم ميان محرومان نميبينيم. اين کار را در مواقع ضروري انجام خواهيم داد اما هدف اصلي ما در حوزه محروميتزدايي توانمندسازي است.
وي خاطرنشان کرد: تلاش ما بر اين است تا شرکتهاي آستان در جهت رفع مشکلات مردم و کشور قرار بگيرند. بخشي از فعاليت اقتصادي آستان قدس مربوط به حوزه کشاورزي است، زيرا آستان قدس در اين حوزه موقوفات دارد. تلاش ما رفع نيازهاي کشور در حوزه کشاورزي به ميزان توان است.
حجت الاسلام مروي گفت: فعاليتهاي اقتصادي آستان قدس را به سمت رفع نيازها و گرهگشايي از مشکلات مردم هدايت ميکنيم. سرمايهگذاريهاي بسيار خوبي در حوزه توليد دارو انجام شده است و بنا داريم در اين حوزه سرمايهگذاري بيشتري به اندازه توان خود با هدف خدمت به مردم داشته باشيم.
وي ابراز کرد: به همکاران حوزه اقتصادي آستان قدس تأکيد کردهام که به هر قيمتي به دنبال کسب سود اقتصادي نباشند. در بخش کشاورزي با مصرف يک کود شميايي ممکن است سالي چند بار برداشت داشته باشيم اما اگر آن کود براي سلامت مردم مضر باشد، اين کار را نخواهيم کرد.
توليت آستان قدس رضوي اظهار کرد: تأکيد ما پيوست فرهنگي براي تمام فعاليتهاي اقتصادي است و بايد کارهاي اقتصادي با فرهنگ ديني و ارزشهاي جامعه مطابقت داشته باشد.
وي با تأکيد بر ضرورت شفاف سازي اظهار کرد: در تمام زمينهها مثل موضوع پرداخت ماليات شفاف سازي ميکنيم. يکسري از بخشهاي آستان قدس بنا بر فتواي رهبري و مصوبه مجلس از ماليات معاف هستند، اما برخي از بخشها ماليات پرداخت ميکنند که بايد شفاف سازي شود.
توليت آستان قدس رضوي عنوان کرد: بلااستثاء در همه حوزههاي فرهنگي و اقتصادي آستان قدس بايد نظارت و حسابرسي انجام شود. اين به معناي بياعتمادي نيست بلکه به معناي استمرار اعتماد است.
وي گفت: موقوفات، امانتهايي در دست ما هستند، عمل به نيات واقفان همواره در آستان قدس رضوي يک اصل است. ما شرعا موظف هستيم که هيچ تغييري در نيت واقف ايجاد نکنيم و به نيت آن عمل کنيم.
حجت الاسلام مروي با بيان اينکه مردم براي وقف اهتمام بيشتري داشته باشند. اظهار کرد: وقفهاي اجتماعي امروز خيلي مهم است، وقف براي ساخت مدرسه و درمانگاه بسيار خوب است. مثلا به نام امام رضا(ع) وقف کنند و بگويند که درآمد آن صرف کارهاي خير اجتماعي شود.
بازار