تابناک/ در پي استعفاي سيد محمد بطحايي از وزارت آموزش و پرورش و پذيرش استعفاي او توسط رئيس جمهور، گزينه هاي مختلفي براي تصدي سرپرستي اين وزارتخانه مطرح شدند که نهايتا حسن روحاني از ميان اين گزينه ها، با صدور حکمي سيد جواد حسيني را به سرپرستي وزارت آموزش و پرورش منصوب کرد. براساس اصل ۱۳۵ قانون اساسي «رئيس جمهور ميتواند براي وزارتخانههايي که وزير ندارند، حداکثر براي سه ماه سرپرست تعيين کند».
هرچند هنوز تا پايان مدت زمان سه ماهه سرپرستي در وزارت آموزش و پرورش زمان باقي است، گويا رئيس جمهور قصد دارد نظير آنچه درباره وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي اتفاق افتاد، زودتر اين موضوع را تعيين تکليف کند و بنابراين، احتمالا به زودي از گزينه پيشنهادي روحاني براي وزارت آموزش و پرورش رونمايي خواهد شد تا اين وزارتخانه به وسيله وزير اداره شود.
سه آموزش و پرورشي آماده اداره امور دانش آموزان
آنچه از دل دولت به گوش مي رسد، اين است که تاکنون گزينههاي متعددي براي اين وزارتخانه مطرح شده اند که جدي ترين و اصلي ترين آنها «سيدجواد حسيني» سرپرست فعلي وزارت آموزش و پرورش است تا رويکردي که رئيس جمهور در قبال وزارت آموزش و پرورش به کار گرفته بود، يعني معرفي سرپرست به عنوان وزير پيشنهادي ادامه پيدا کند هرچند کار احتمالا براي حسيني جهت گرفتن رأي اعتماد کمي سخت خواهد بود.
«حسيني، زرافشان و محمدي» گزينههاي اصلي روحاني براي وزارت آموزش و پرورش
هرچند سيد جواد حسيني نسبت به گزينههاي مطرح ديگر شانس بيشتري دارد و جديتر است، به لحاظ سوابق عقبتر از دو رقيب ديگري است که نام آنها براي تصدي کرسي وزارت آموزش و پرورش در مقابل او مطرح شده است، چون حسيني بيشتر سوابقش در استان خراسان بوده و مسئوليت بزرگي نظير تصدي امور يک وزارتخانه را تا قبل از تصدي سرپرستي وزارت آموزش و پرورش بر عهده نداشته است.
از «علي زرافشان» معاون اسبق آموزش متوسطه که حالا در سمت معاون جديد سازمان اسناد و کتابخانه ملي فعاليت ميکند و البته در ابتداي دولت دوازدهم نامش به عنوان يکي از گزينه هاي جدي وزارت آموزش و پرورش مطرح شد و همچنين «داود محمدي» نماينده تهران و عضو کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس نيز به عنوان ديگر گزينه هاي مطرح براي معرفي شدن از سوي رئيس جمهور به عنوان گزينه پيشنهادي براي وزارت آموزش و پرورش ياد مي شود.
سه گزينه اصلي وزارت آموزش و پرورش را بهتر بشناسيد
سيد جواد حسيني متولد ۱۳۴۶ در روستاي رامشين از توابع شهرستان سبزوار است. او اکنون وزارت آموزش و پرورش است که از نوزدهم خرداد ۱۳۹۸ با حکم رئيس جمهور اين مسئوليت را بر عهده گرفته است. او دکتراي تخصصي جامعهشناسي از دانشگاه ملي علوم روسيه و سوابقي نظير مديرکلي آموزش و پرورش استان خراسان رضوي، و معاونت سياسي، امنيتي و اجتماعي و قائم مقام استانداري خراسان رضوي و فرمانداري در کارنامه خود دارد.
اما «علي زرافشان» ديگر گزينه مطرح براي وزارت آموزش و پرورش، متولد ۱۳۳۴ است و هماکنون بعنوان معاون اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملي فعاليت مي کند.
وي دانشآموخته کارشناسي برنامهريزي کامپيوتر از دانشگاه شهيد بهشتي و کارشناسي ارشد کتابداري و اطلاعرساني از دانشگاه تهران است. زرافشان در فاصله سالهاي ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ مشاور آموزشي وزير آموزش و پرورش و از ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ مديرکل دفتر برنامهريزي و تأليف کتابهاي درسي سازمان پژوهش و برنامهريزي بود. وي از سال ۱۳۹۲ عهدهدار معاونت آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش شد. از جمله طرحهاي انجام شده در دوره مسئوليت او، طرح تعالي مديريت مدارس است، که بر اساس آن دبيرستانهاي کشور، درجهبندي شدهاند.
داود محمدي، سياستمدار اصلاح طلب و نماينده مردم تهران، ري، شميرانات، اسلامشهر و پرديس، در دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي متولد ۱۳۲۹ در قم و داراي مدرک کارشناسي ارشد علوم سياسي است.
او در دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي در ليست سي نفرهٔ اصلاح طلبان قرار گرفت و توانست با کسب ۱٬۱۲۱٬۰۴۲ رأي و رتبهٔ بيست و هفتم تهران، وارد مجلس دهم شود. نايب رئيسي کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي، دبيرکلي انجمن اسلامي معلمان کشور، رياست آموزش و پرورش استان قم، مديرکلي سياسي انتظامي استانداري فارس، معاونت آموزشي منطقه ۱۲ تهران و سرپرستي فرمانداري جهرم از سوابق مهم اوست.
بازار