عصر ايران/ اگر سپاه اقدام به توقيف نفتکش بريتانيايي " استنا امپرو" در آبهاي خليج فارس نکرده بود، احتمالا بريتانيا چراغ سبز رفع توقيف نفتکش ايراني "گريس 1" در جبلالطارق را نمي داد.
آزادي نفتکش ايراني در تنگه "جبلالطارق" پس از 6 هفته "کشوقوس"، روحيه پيروزمندانه و جسورانه جمهوري اسلامي ايران را تقويت کرده است.
وب سايت روزنامه "فايننشال تايمز" با انتشار گزارشي از تقويت روحيه ايستادگي و مقاومت ايرانيها در پي پيروزي ايران در نبرد ارادهها با آمريکا و بريتانيا بر سر توقيف نفتکش ايراني خبر داده است.
بر اساس اين گزارش، تلويزيون دولتي ايران روز دوشنبه تصاويري از کشتي با پرچم ايران را در حالي که پيروزي جمهوري اسلامي بر ايالات متحده و انگليس را تحسين ميکرد، پخش کرد.
قوه قضاييه ايران هم پس از آزادي نفتکش ايراني به حکم دادگاهي در جبل الطارق، اعلام کرده به دنبال دريافت خسارت اين حادثه از دولت بريتانياست تا اين حادثه درس عبرتي باشد براي ديگران تا فکر توقيف نفتکشهاي ايراني به سرشان نزند.
وزارت خارجه ايران هم هشدار داد در صورت توقيف دوباره نفتکش" آدريان دريا 1" (نام جديدي که ايران روي نفتکش گريس 1 گذاشته است) " عواقب سنگيني در انتظار ايالات متحده آمريکا خواهد بود.
نفتکش "آدريان دريا1" بيش از شش هفته است که کانون ايستادگي بين ايران و غرب بوده است. اکنون حکومت ايران، آزادي آن توسط يک دادگاه جبلالطارق را به عنوان شاهدي مبني بر پيروزي استراتژي "مقاومت" خود در برابر دولت ترامپ ميداند.
استراتژي مقاومت رويکردي است که دهههاست از سوي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به کار گرفته شده و در قالب آن نفوذ منطقهاي ايران توسعه يافته است. ايرانيان ميگويند ، اين نيروي 120 هزار نفري سپاه است،- که آمريکا 2 ماه پيش آن را در فهرست گروههاي تروريستي گنجانده است- که برنده اصلي آزادي نفتکش ايراني خواهد بود . پس از اين اقدام موقعيت سپاه تقويت شده است.
"حميدرضا ترقي" ، سياستمدار محافظهکار ايراني در اين باره گفت: "اين پيروزي در جبلالطارق نشان داد که ايران بيش از آنکه به ديپلماسي منفعل و مذاکرات بيهوده نياز داشته باشد ، به اقتدار نظامي سپاه در عرصه بينالملل احتياج دارد... رويکرد انقلابي سپاه بزرگترين قدرت را مجبور به عقبنشيني کرد."
از نظر سياستمداران ايراني ، اگر سپاه اقدام به توقيف نفتکش بريتانيايي " استنا امپرو" در آبهاي خليج فارس نکرده بود، احتمالا بريتانيا چراغ سبز رفع توقيف نفتکش ايراني "گريس 1" در جبلالطارق را نمي داد و اين پيروزي مديون اقدام سپاه در توقيف نفتکش بريتانيايي است؛ نفتکشي که به رغم آزادي گريس 1، همچنان در توقيف ايران مانده است.
حوادث اخير حول و حوش نفتکشها در خليج فارس و تنگه هرمز با نگراني ديپلماتها مواجه شده و آنها درباره هرگونه سوء محاسبه احتمالي و عواقب يک تنش و درگيري نظامي در منطقه بيمناکاند.
اما برخي از ايرانيان ميگويند، موفقيتهاي اخير سپاه در مواجهه با نيروهاي نظامي در منطقه، اتفاقا باعث کاهش خطر جنگ و امنيت بيشتر براي کشور شده است. رويا 32 ساله ، يک زن خانهدار در اين باره به "فايننشال تايمز" گفت: "سپاه آنقدر قدرتمند است که هيچ کسي جرأت جنگ عليه ايران را ندارد..آنچه سپاه در قضيه توقيف نفتکش انجام داد، بسيار موثر بود. "
"سعيد ليلاز"، تحليلگر اصلاحطلب، هم در اين باره به تايمز گفت: "اين اولين بار طي قرن هاي اخير است که ايران نه تنها از لحاظ نظامي در مقابل کشورهاي غربي ميايستد، بلکه از اين بازي برنده بيرون ميآيد... با اين حادثه قطعا موقعيت سپاه در ايران تقويت ميشود."
"اميل هوکايم" از موسسه بينالمللي مطالعات استراتژيک در اين باره معتقد است:" آزادي نفتکش ايراني يک پيروزي براي ايران بود، و اثرگذاري آن بيش از آنکه خارجي باشد در بازي قدرت داخل ايران است.. استراتژي ايستادگي ايران در برابر غرب در قالب "چيکن استراتژي" (بازي بزدل) است و آنها خوب ميدانند که ميان رقباي غربي آنها تفرقه و چند دستگي است و غربيها جرات ريسکهاي بزرگ را ندارند."
بازار