تسنيم/ رئيس سازمان صنايع هوايي نيروهاي مسلح از پيشنهاد روسيه و چين براي فروش جنگنده به ايران خبر داد.
امير سرتيپ عبدالکريم بنيطرفي مديرعامل سازمان صنايع هوايي نيروهاي مسلح در حاشيه نمايشگاه هوافضاي روسيه (ماکس2019) هدف ايران از حضور در اين نمايشگاه را ارائه صنعت هوايي کشور در بين ساير کشورهاي صاحب تکنولوژي است دانست وگفت: عرصه هوايي نماد مديريت توسعه يافته و همچنين توسعه علم و تحقيق يک کشور است، هر کشوري که در اين حوزه حرفي براي گفتن داشته باشد، ديگران به گونه ديگري روي آن حساب باز خواهند کرد چراکه اين صنعت از فناوري بالا و پيچيدهاي برخوردار است.
وي افزود: وقتي در اين صنعت حرفي براي گفتن داشته باشيم، در ساير صنايع مانند خودرو و ... مشکلي نخواهيم داشت.
امير بنيطرفي با بيان اينکه اين دومين سال است که در نمايشگاه ماکس حضور داريم،تصريح کرد: از جمله تجهزاتي که به نمايش گذاشتهايم، جت آموزشي کوثر88است، البته خود هواپيما را نتوانستيم بياوريم، اما انشالله در دوره بعدي حتما آن را براي پرواز به اين نمايشگاه خواهيم آورد.
مديرعامل سازمان صنايع هوايي نيروهاي مسلح در پاسخ به اين سوال که بنا بود کوثر88 در اين دوره به انجام نمايش پروازي بپردازد، گفت: تستهاي اين هواپيما هنوز تمام نشده است. بر اساس استاندارهاي صنعت هوانوردي تستهاي يک هواپيما پس از تکميل ممکن است2 تا 3 سال طول بکشد، اما تلاش ميکنيم تا اين هواپيما را حتما به اين نمايشگاه بياوريم.
وي ادامه داد: از ديگر محصولاتي که به اين نمايشگاه آورده ايم، ريزقطعات و پرههاي موتور هواپيما است که براي ساخت آنها تکنولوژيهاي بالايي بکار رفته است.
امير بني طرفي با بيان اينکه همه تجهيزاتي را که در اين نمايشگاه به نمايش گذاشتهايم با هدف صادرات و براي فروش عرضه شده، گفت: البته اولين سالهايي است که ما وارد اين عرصه شدهايم، اما تا به امروز چند تفاهم نامه با چند شرکت منعقد کردهايم، است.
رئيس سازمان صنايع هوايي نيروهاي مسلح افزود: ما تجهيزات و محصولات بسيار زيادي تولدي ميکنيم، اما آنچه را که مجاز به صادرات هستيم را به نمايشگاه آوردهايم.
وي در پاسخ به سوال ديگري پيرامون همکاريهاي مشترک در حوزه صنعت هوايي بين ايران و ساير کشورها، تصريح کرد: ما به دنبال همکاري مشترک به عنوان يک راه حل بسيار خوب هستيم و نهتنها در اينجا بلکه در ايران هم با برخي کشورها در حال صحبت هستيم. در حوزه هواپيما ميخواهيم با يکي از کشورهاي دوست در زمينه توليد مشترک هواپيماي آموزشي کار کنيم.
امير بنيطرفي با بيان اينکه در حوزه پهپاد يکي از پيشرفته ترين کشورهاي جهان هستيم و به برخي از کشورهاي جهان هم صادرات داريم، اظهار داشت: حتي کشور روسيه هم درخواست برخي پهپادها را از ما داشتهاند که بايد آن را بررسي کنيم و مجوزهاي لازم را براي صادرات آن اخذ کنيم.
رئيس سازمان صنايع هوايي نيروهاي مسلح همچنين درباره توليد جنگنده کوثر نيز عنوان کرد: کارخانه و خط توليد جنگنده کوثر را راهاندازي کردهايم، البته هنوز اين جنگنده را تحويل نيروهاي مسلح ندادهايم. ما در حال توليد هواپيما و تجهيزات و ملزومات آن مانند موتور، صندلي پران و اويونيک هستيم و در اين زمنيه با دهها شرکت دانش بنيان در همکاري ميکنيم.
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه تحريمهاي تسليحاتي بر اساس برجام تا 14 ماه ديگر برداشته خواهد شد و آيا موضوع خريد جنگنده در دستور کار قرار دارد يا خير؟ گفت: کشورهاي مختلفي به ما پيشنهاد ميدهند و درباره آن بحث و مذاکره هم صورت ميگيرد، اما همه اينها منوط به آن است که تاريخ پايان تحريمهاي تسليحاتي فرا برسد.
امير بني طرفي در پايان خاطرنشان کرد: روسها و چينيها پيشنهاداتي را به ما دادهاند، البته ما هم پيشنهادات خودمان را داريم، منتهي همه اينها در حد مذاکره و صحبت است.
بازار