تسنيم/ معاون اقتصادي رئيسجمهور معتقد است کشور دوران بحران اقتصادي را پشت سر گذاشته و به دوران بازسازي رونق رسيده است.
محمد نهاونديان ظهر امروز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتي استان قم با تبريک هفته دولت اظهار داشت: از خانواده بزرگ دولت در استان قم بابت خدمات متواضعانه به مردم در يک سال و نيم گذشته که شرايط سختي حکمفرما بود تشکر ميکنم.
وي افزود: به نظر من دوراني را پشت سر گذاشتيم و در آستانه دوره جديدي قرار داريم که باعزت ميتوانيم دروازهاي برکت را به روي اقتصاد ايران بازکنيم.
معاون اقتصادي رئيسجمهور به فلسفه ابلاغ سياستهاي اقتصاد مقاومتي توسط مقام معظم رهبري اشاره کرد و گفت: هدف از اين کار اين بود که درجه تابآوري اقتصاد را در مقابل شوکها و تهديدهاي بيروني بالا ببريم.
وي ادامه داد: در اين بالا بردن تابآوري و کاهش آسيبپذيري بايد نگاه بلندمدتي داشته باشيم، درعينحال که انعطافپذيري بايد بالا رود اما اين مديريت لحظهها بايد در يک مسير بلندمدتي شکل بگيرد.
نهاونديان معتقد است گاهي در واکنش به حوادث گاهي تصميماتي گرفته ميشود که با هدفگذاري درازمدت در تضاد قرار ميگيرد درحاليکه اين صحيح نيست.
وي گفت: خوب که دقت کنيم در 6 سال گذشته دو مرحله داشتيم. يک مرحله 55 ماه از تيرماه 92 حرکتي و روندي در اقتصاد ايران داشتيم تا ديماه 96 که شرايط تغيير کرد.
معاون اقتصادي رئيسجمهور معتقد است که در طول اين 55 ماه حرکت کمنظيري در اقتصاد ايران شکلگرفته است که تحقق رشد اقتصادي بهصورت پايدار همزمان با کاهش تورم بهصورت مستمر را به همراه داشت.
وي افزود: کساني که اقتصاد خواندهاند ميدانند که اين کار کم اتفاق ميافتد و معمولاً وقتي ميخواهيم با تورم جنگ کنيم به رکود ميرسيم.
نهاونديان اضافه کرد: اين مدت 55 ماهه نشان داد که اقتصاد ايران ظرفيت اين را دارد که درعينحال رشد اقتصادي را تحقق بخشيده و درعينحال با تورم مبارزه کند.
وي با اشاره به وجود مشکلات درازمدتي که در اقتصاد کشورمان وجود دارد گفت: مشکلات بانکي و ضعف در رابطه اقتصاد و فرهنگ ازجمله اين مشکلات هستند.
معاون اقتصادي رئيسجمهور با اشار به اينکه بدخواهان ايران نميتوانستند اين روند قوي شدن اقتصاد را تحمل کنند اظهار کرد: اين روند به قوت فرهنگي و سرمايه اجتماعي منجر ميشد که مطلوب بدخواهان نبود و نتيجه آن هجمه غيرقانوني آمريکا عليه ايران بود.
وي گفت: اغتشاشات دي ماه 96 بدخواهان کشور را به طمع انداخت که فشار زيادي به ملت ايران وارد کنند و اين موجب به هم خوردن روند 55 ماهه رشد اقتصاد شد.
نهاونديان با اشاره به جهش ارزي و تورم پس از تحريمها ادامه داد: به تعبير يکي از کارشناسان بينالمللي اين فشار به هر اقتصادي وارد شده بود آن اقتصاد را در هم ميريخت و به هر دولتي وارد شده بود آن دولت را ساقط ميکرد.
وي افزود: در اين سالها درآمد نفتي حاصل از فروش نفت به يک چهارم رسيد و پس از آن يک تحريم بسيار شديد با ادعاي به صفر رسيدن فروش نفت ايران آغاز شد.
معاون اقتصادي رئيس جمهور ادامه داد: شکي در اين نيست که در اين يک سال و نيم فشارهاي زيادي به مردم وارد شد اما شاخصهاي اقتصادي ميگويد ملت ايران کم کم در حال بيرون آمدن از اين شرايط سخت است.
وي با اشاره به اينکه تورم نقطه به نقطه حدود 11 درصد پايين آمده است و تورم ماهيانه هم کاهش قابل توجهي داشته اظهار داشت: اينها رضايت بخش نيست اما نشانههاي خروج از بحران را دريافت کردهايم.
نهاونديان گفت: وظيفه ما اين است که براي 24 ماه آينده برنامه ريزي براي بازسازي رونق و اصلاح ساختاري داشته باشيم.
وي با اشاره به دستور مقام معظم رهبري براي اصلاح ساختار بودجه ادامه داد: برنامه اين موضوع آماده است و بخش به بخش در شوراي عالي اقتصادي بحث ميشود.
معاون اقتصادي رئيس جمهور گفت: هوشمندي اين است که از اين شرايط دشوار براي اصلاح ساختار استفاده کرده و تصميماتي که در شرايط عادي اتفاق نميافتد را اجرا کنيم.
وي اظهار کرد: وقت آن رسيده که مديريت اقتصاد را از بخش دولتي و حکومتي به بخش خصوصي ببريم.
نهاونديان ادامه داد: هدف اصل 44 قانون اساسي اين بود که دولت از تصدي گري خارج شده و مديريت کسب و کار را به عهده بگيرد و الان زمان رسيدن به اين شرايط است.
وي با اشاره به اينکه به تعبير مقام معظم رهبري فعال اقتصادي رزمنده جنگ اقتصادي است گفت: درسي که در پايان دوره بحران بايد بياموزيم اين است که آنچه که موانع توليد و تجارت و سرمايهگذاري است را شناسايي کنيم و از سر راه برداريم.
معاون اقتصادي رئيس جمهور افزود: هدف از تاسيس شوراي گفت و گوي دولت و بخش خصوصي اين است که تريبوني براي بخش خصوصي فراهم شود تا مشکلات توليد را به طور مستمر به مسئولان دولتي انتقال دهد.
وي با اشاره به تشکيل شوراي عالي هماهنگي اقتصادي اظهار داشت: سران سه قوه در اين شورا حضور دارند و هدف اين است که تمام نيروهاي نظام کمک کنند تا دولت بتواند مديريت اقتصاد را در راستاي اهداف اقتصاد مقاومتي جلو ببرد.
نهاونديان با تاکيد بر اينکه شرايط اقتصادي تغيير خواهد کرد افزود: راه دگرگون شدن شرايط سياسي در بحث بينالمللي اين است که از اقتصاد ما پيام تاب آوري به خارج از کشور بازتاب داده شود.
وي گفت: حصول توافق برجام زماني رخ داد که اقتصاد کشور علامتهاي کاهش تورم و تبديل رشد منفي به رشد مثبت را داده بود و در واقع بدخواهان نا اميد شدند از اينکه با فشار بيشتر اقتصادي به اهداف خودشان برسانند.
معاون رئيس جمهور اضافه کرد: الان هم بايد اين سيگنال را به بيرون بدهيم که ادامه فشار اقتصادي به نفع شما نيست.
بازار