ايرنا/ دبير کل حزب اتحاد ملت ايران تاکيد کرد: احزاب افرادي دغدغهمند هستند که تلاش ميکنند براي اداره امور به حاکميت کمک کنند و حاکميت بايد آن را قدر بداند.
«علي شکوري راد» روز دوشنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه و خبرنگاران در دفتر مرکزي حزب اتحاد ملت ايران اسلامي گفت: در کشور احزاب نه به عنوان فرصت که به عنوان تهديد يا مزاحم تلقي مي شوند، هم قانون اين نگاه را دارد و در عمل هم گاهي شاهد اين مسئله هستيم، درحالي که احزاب بايد فرصت تلقي شوند.
وي خاطرنشان کرد: احزاب افرادي دغدغهمند هستند که تلاش ميکنند براي اداره امور به حاکميت کمک کنند و حاکميت بايد آن را قدر بداند و ما همچنان از فقدان اين نگاه رنج مي بريم.
اين فعال اصلاح طلب گفت: چهار سال از تاسيس حزب اتحاد ملت ميگذرد و ما در آستانه پنجمين کنگره حزبي يا مجمع عمومي بر اساس قانون جديد احزاب هستيم، قانون پيشين احزاب خوب نبود ولي در مجلس نهم قانوني تصويب شد که بدتر از آن است.
کنگره حزب اتحاد ملت ايران اسلامي ۳۰ آبان برگزار ميشود
دبيرکل حزب اتحاد ملت افزود: دو دوره دو ساله شوراي مرکزي را در حزب اتحاد پشت سر گذاشتيم و در ۳۰ آبان مجمع عمومي يا کنگره برگزار ميشود و در همان مجمع دبيرکل انتخاب خواهد شد.
وي خاطرنشان کرد: حزب اتحاد ملت در ۳۰ استان و ۱۵۰ شهرستان حوزههاي حزبي خود را شکل داده است و اميدواريم فعاليتهاي حزب به صورت جدي تر دنبال و انجام شود.
شکوري راد ادامه داد: حزب اتحاد ملت عضو شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات و شوراي عالي سياستگذاري است و آذر منصوري به عنوان نماينده حزب در اين شوراها حضور دارد. ضمن اينکه حزب مواضع خود را از طريق دبيرکل، قائم مقام دبيرکل و سخنگوي حزب بيان ميکند.
وي با اشاره به طرح موضوع پرسشگري گفت: من در دوره پيشين موضوع پرسشگري را مطرح کردم، پرسشگري ميتواند موجب پويايي جامعه شود خود ما هم پرسشهاي زيادي داريم و در پي پاسخگو براي آنها هستيم اما در عين حال در پي پاسخگويي به پرسشهاي خبرنگاران هم هستيم.
شوراي عالي سياستگذاري درصدد تشکيل ستاد انتخابات است
دبير کل حزب اتحاد ملت در پاسخ به سوالي درباره واکنش شوراي عالي اصلاحات نسبت به مواضع انتخاباتي حزب اتحاد ملت چه بوده و از سي نماينده تهران چند نفر نمره قبولي گرفته اند، گفت: نامه حزب به کميسيون مورد نظر ارجاع شده و برآورد ما اين است که رويکردهايمان مورد قبول اکثريت اعضاي شوراي سياستگذاري قرار خواهد گرفت. شورا به دليل ماهيت جبههاي چابکي لازم را ندارد، شورا درصدد است ستاد انتخابات را شکل دهد و اين ستاد به موارد جديتر ميپردازد.
وي درباره رضايت از فهرست اميد گفت: حزب بر اساس معيارهايي فعاليت نمايندگان را بررسي کرده است و درباره شهر تهران معتقديم وضعيت نمايندگان از مجموع کل کشور بهتر بودهاست. در مجلس افزاد شاخصي هستند که مطالبات مردم را بيان کردهاند، نام نميبرم اما حتما بدون ملاحظه نظرمان را اعلام خواهيم کرد. از نظر ما در مورد نمايندگان تهران نيمي از نمايندگان فعلي ملاک لازم براي حضور مجدد در ليست را دارند.
وي ادامه داد: در تهران افرادي انتخاب شدند که از سبد تاييد صلاحيتها قابل انتخاب بودند، شرايط در تهران به نسبت بهتر بود تا بتوانيم ليست انتخاب کنيم اما در شهرستانها متاسفانه اينگونه نبود و بعضا افرادي انتخاب شدند که بدوا نميتوانستند در ليست باشند.
مذاکره اي با اعتداليون نداريم
شکوري راد درباره اينکه آيا اصلاح طلبان بار ديگر ائتلاف با احزاب ميانه رو و اعتدالي و اصول گرا را خواهند پذيرفت، گفت: در انتخابات مجلس دهم ائتلاف دقيقه نودي شکل گرفت که اصلاحطلبان هم از آن راضي نبودند اما مصلحت بود اما در انتخابات رياست جمهوري دور دوره دوم و شوراها ائتلافي صورت نگرفت.
وي ادامه داد: در اين دوره به حزب اعتدال و توسعه اعلام شد اگر تمايلي دارند ميتوانند به عنوان يکي از احزاب در جلسات حاضر باشند و ما در جلسات ۲۸ حزب داريم و آنها هم ميتوانند حزب بيست و نهمين باشند. اما اينکه يک طرف مذاکره آنها باشند و يک طرف اصلاحطلبان به هيچ وجه چنين اتفاقي نخواهد افتاد.
براي ما مهم است مردم با آمادگي بيابند تا جديتر به انتخابات فکر کنند
دبير کل حزب اتحاد ملت درباره نتيجه تازه ترين نظر سنجي ها درباره شرکت در انتخابات گفت: در نظرسنجيهاي مختلف انجام شده ميزان مشارکت پايين برآورد ميشود اما وضعيت اينگونه نيست که جناح مقابل دست بالا را داشته باشد. هواداران آنها از اول تصميم به شرکت دارند و نگاهشان به انتخابات مناسکي است و نه آگاهي سياسي. بنابراين اصولگراها براي حضور هوادارانشان مشکل کمتري دارند هرچند در آنها هم ريزش اتفاق افتاده است.
وي ادامه داد: سال گذشته فضا براي انتخابات بسيار منفي بود اما امروز به مرحلهاي رسيدهايم که بخشي از مردم آمادگي دارند درباره انتخابات صحبت کنند. پس شرايط نسبت به سال گذشته براي ما بسيار بهتر شده اما مطلوب نيست. هرچه به انتخابات نزديکتر شويم گوشها هم شنواتر خواهد شد.
رويکرد ما روشن است و اگر مفهوم انتخابات شکل بگيرد حتما شرکت ميکنيم اصل بر شرکت است اما همانطور که آقاي خاتمي گفتند شرکت در انتخابات لزوما به معناي ارائه ليست نيست. براي ما مهم است مردم با آمادگي بيابند تا جديتر به انتخابات فکر کنند.
احمدي نژاد اصولگرايان را منفجر کرد
شکوري راد در پاسخ به پرسشي درباره اعلام پيروزي از سوي اصولگرايان در انتخابات گفت: مشکل اصلي اصلاح طلبان نظارت استصوابي و امکان حضور نامزدهاي اصلي در انتخابات است. ما مشکل چنداني براي انسجام نداريم و فرايند رسيدن به انسجام در ما کارامدتر از اصولگرايان است. مشکل اصلي جريان مقابل به دست آوردن انسجام است اما هيچ ساز و کاري براي آن ندارند.
نماينده مجلس ششم با اشاره به اينکه محمود احمدي نژاد اصولگرايان را منفجر و آنها را به شاخههاي مختلف تقسيم کرد، گفت: بعد از آيت الله مهدوي کني اصولگرايان نتوانستند کسي را پيدا کنند که اين نقش را ايفا کند. بخشي از سهم پيروزي اصلاحطلبان مرهون انسجام است و بخشي از دليل شکست اصولگرايان تشتت ميان آنها بوده و هيچ چشم اندازي هم براي انسجامشان نيست. طرح موضوع راه اندازي يک جريان سوم از سوي بعضي اصولگراها هم چشم انداز روشني ندارد.
شوراي شهر پنجم را موفق مي دانم
دبيرکل حزب اتحاد ملت در پاسخ به اين پرسش که در انتخابات شوراي شهر نظارت استصوابي نبود اما عملکرد اين شورا قابل قبول نيست، گفت: عملکرد شوراي شهر عملکرد موفقي بوده است. دوره پنجم شوراي تهران مقارن شد با وضعيت خاص اقتصادي کشور و عملکرد دولت اما به نظر من کساني که در شورا عضو هستند کارنامه موفقي دارند.
وي با اشاره به اينکه در انتخاب شهردار مشکلاتي پيش آمد، گفت: انتخاب اول انتخاب مثبتي بود که به خاطر فشارهاي بيروني و اشتباه فردي مشکل پيدا کرد. انتخاب دوم شهرداري هم فرد شايستهاي بود اما براي انجام خدمات مجالي پيدا نشد و شهردار سوم هم رو به جلو در حال حرکت است.
شکوري راد با اشاره به اينکه اين شهرداران ميراثدار ۱۲ سال شهرداري قاليباف هستند. ما در سه دوره شوراي شهر از عملکرد آنها خبري نداشتيم زيرا فضاي پرسشگري وجود نداشت اما امروز اين فضا وجود دارد.
وي ادامه داد: اگر اکنون درباره عملکرد شوراي سوم و چهارم از شما بپرسند اصلا يادتان نميآيد، خاطرهاي از عملکردشان نداريم چون وجود نداشتند که عملکردي داشته باشند اما شوراي پنجم زير ذرهبين است و در مجموع شوراي پنجم را موفق ميدانم.
دوم خرداد ۷۶ نو شدن آرمان هاي انقلاب بود
دبيرکل حرب اتحاد ملت ايران اسلامي در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا درباره ماهيت اصلاح و بازسازي در اصلاحات گفت: اصلاحات يک واژه کلي است براي اينکه احساس عمومي اين بود که آرمانهاي و ارکان هايي که بر اساس آن انقلاب ۵۷ شکل گرفت آن ارکانها در ريل خود نيست.
وي ادامه داد: دوم خرداد ۷۶ نو شدن دوباره آن آرمانها بود و مردم تحقق همان آرمانها را ميخواستند، علت اين انگيزه هم عملکردها و رويکردهايي بود که از ارمان ها فاصله گرفت.
وي با اشاره به اينکه اصلاح اصلاحات معطوف به توجهات جديدي است که لازم بود اصلاحطلبان داشته باشند، گفت: مشخصا مطالبات مردم را ميگويم که از آن غفلت شده بود. گفتمان اصلاحات بسته و محدود نيست و اين گفتمان سيال بودن خاص خود را دارد.
شکوري راد در پاسخ به پرسش ديگري درباره سر ليستي اصلاح طلبان و عدم تمايل عارف به اين سر ليستي گفت: من مستقيما از اقاي عارف چنين چيزي نشنيدهام ولي شنيدههايي وجود دارد که احتمالا بر اساس همان شنيدهها چنين مباحثي مطرح ميشود. چندي پيش در حزب ميزبان وي بوديم و خانم منصوري هم عضو هيات رييسه شوراي عالي هستند و جلسات نزديکي با ايشان دارند اما چنين چيزي مستقيما نشنيدهام البته برداشت من دور از اين خبر نيست.
وي با تاکيد بر اينکه ما متولي تاييد يا رد اخبار ديگران نيستيم، تاکيد کرد: وقتي هنوز ليستي نداريم طبيعتا سرليست هم نميتوانيم داشته باشيم.
شوراي نگهبان به قدري از حد خودش فراتر رفته که انتخابات عملا دو مرحلهاي شده است. به هر حال ما اين نظارت استصوابي را قبول نداريم و فکر ميکنيم شوراي نگهبان به مردم جفا ميکند.
وي ادامه داد: حتما افرادي که قابليت سرليستي داشته باشند را داريم و اگر شرايط به گونهاي پيش رفت که تصميم گرفتيم در تهران ليست بدهيم و دامنه انتخابمان آنقدر بسته باشد که تنها از ميان همين نمايندگان تهران حق انتخاب داشته باشيم آن وقت فکر ميکنيم که اصلا شرايط ليست دادن وجود دارد يا خير؟ در مورد کانديداتوري دکتر عارف براي ۱۴۰۰ هيچ بحث تشکيلاتي نشده است.
در انتخابات براي کسي شرط نمي گذاريم
دبير کل حزب اتحاد ملت درباره شروط ارائه ليست گفت: هرکسي براي خودش شرط ميگذارد که احترامش حفظ شود که اين يک معنا است اما يک معنا هم شرط گذاري براي ديگران خواهد بود. ما در انتخابات براي کسي شرط نميگذاريم.
وي با اشاره به اينکه سطح تعامل درون نظام خيلي پايين است، تاکيد کرد: کساني به عرش نشسته اند که به ملت فرش نشين مجال گفت و گو نميدهند. شوراي نگهباني که اصلا مجال گفت و گو نميدهد شرطي گذاشتن و تعامل کردن با او معنا ندارد.
شکوري راد افزود: ما براي کسي شرطي نميگذاريم که ارادهمان منوط به تصميم ديگران باشد. ما شرايط را بررسي ميکنيم و تصميم خود را خواهيم گرفت. سال ۹۲ اين تصميم طرف مقابل را آچمز کرد و غافلگير شدند. ما با شرط گذاشتن اختيارمان را به کسي نميدهيم اما ميگوييم بر اساس اين حجم از اراده و تصميم وارد انتخابات ميشويم.
وي ادامه داد: در شوراي عالي بحث هايي درباره نحوه رسيدن به ليست وجود دارد و طرحهايي هم بر اساس امکانات تکنولوژي وجود دارد و ارائه شده است که ميتواند منجر به مشارکت گستردهتر بدنه اصلاحات براي تعيين ليست نامزدها شود و در حال بحث روي آن هستيم اما هنوز چيزي قطعي نيست و جمع بندي صورت نگرفته اما تاکنون دو جلسه پيرامون اين طرحها برگزار شده است.
اصلاحات نه به سمت انقلاب و نه محافظه کاري مي رود
دبيرکل حزب اتحاد ملت در پاسخ به پرسشي درباره کوتاه آمدن ها و مماشات از سوي اصلاح طلبان با اشاره به اينکه ما در شرايط ايران سياستورزي ميکنيم، گفت: يکي از ايراداتي اين است که چرا مماشات ميکنيد. من منکر اين مماشات نيستم اما علتش باقي ماندن فضاي سياست ورزي است. اصلاحات نه به سمت انقلاب ميرود نه محافظه کاري و بايد امکان اصلاح را فراهم کنيم.
شکوري راد با تاکيد بر اينکه مماشات و خويشتنداري به معناي صرف نظر از مطالبات مردم نيست، گفت: اصلاحطلبان تلاش سخت و سنگيني انجام ميدهند و ما دستاوردهايي هم داشته ايم.
وي با اشاره به اينکه انتخابات همچنان امکان به دست آوردن دستاورد را ميدهد، گفت: تا زماني که مفهوم انتخابات شکل بگيرد امکان کسب دستاورد وجود دارد.
در ۲ خرداد ۷۶ در انتخابات مجلس ششم و ۹۲ و ۹۴ و ۹۶ نشان دادهايم از حداقل شرايط مي توانيم استفاده کنيم، در چنين شرايطي دستاوردهايي کسب شده که به نظر من نشان افتخار بايد داد اما در ازاي قسمت خالي ليوان مورد انتقاد هستيم و آن را قبول داريم اما نمي توانيم به حداکثر مطالبات رسيدگي کنيم.
شکوري راد در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه اگر راهبرد حزب در شوراي عالي اصلاحطلبان پذيرفته نشد يا شرايط همچنان سلبي بود رويکرد حزب چيست، گفت: در همين جمع بندي ما راهکارهايي داريم که اگر جبهه اصلاحات اين راهبردها را مورد قبول قرار نداد چه کنيم. ما از شوراي عالي پشتيباني ميکنيم و از بزرگترين احزاب حاضر در مجموعه هستيم. ما وحدت شکن نخواهيم بود. تلاشمان اين است که به حداکثر انسجام برسيم. اگر نظراتمان تامين نشود ممکن است خيلي آهسته کنار بنشينيم اما معارض تصميمات جبههاي نخواهيم بود.
وي گفت: پارامترهاي متعددي در شکلگيري فضاي انتخابات موثر است ما ميدانيم چه خواهيم کرد اما تصميم عملي را به وقتش اتخاذ و اعلام ميکنيم. در سال گذشته هيچ دفاعي از عملکرد دولت نداشتيم اما در ماههاي اخير شرايط بهتر شده و اينکه به وضعيت بغرنج نرسيديم و دولت توانست نرخ ارز و تورم را کنترل کند يعني شرايط رو به بهبود است. اقدامات اميدآفرين طبيعتا روي مشارکت مردم در انتخابات هم تاثير ميگذارد.
دبيرکل حزب اتحاد ملت با اشاره به اينکه کم توجهي به وضيعت معيشتي مردم يکي از انتقاداتي است که به اصلاح طلبان وارد مي شود، گفت: اصولگرايان روي اين محور و شعارها بيشتر کار ميکنند ما ميدانستيم طرح شعارهاي احمدينژاد صادقانه نيست، ببينيد نتيجه درآمدهاي دولت احمدينژاد و شعارهاي عدالتخواهانه چه بود؟ طرح مسکن مهر بنا بود مشکل مسکن مردم را حل کند اما نتيجهاش چه بود؟ آيا مردم توانمند شدند؟
شکوري راد ادامه داد: ما در معرض اين سوال هستيم که چرا در شعارهايمان کمتر به عدالت توجه کردهايم در خالي که تبار اصلاحات به چپ اسلامي برميگردد که منادي شعارهاي عدالتطلبانه و به نفع طبقات محروم بود و جنگ فقر و غنا اصلا شعار جناح چپ بود.
وي افزود: اين شعارهاي طرفداري از طبقات محروم جامعه در دوم خرداد به شعارهاي توسعه سياسي بيشتر سوق پيدا کرد و شعار اقتصادي کمتر داده شد اما کارنامه اقتصادي دولت اصلاحات بسيار بهتر و پربارتر از ساير ادوار است. در آن دوران ايران آماده يک جهش اقتصادي به نفع طبقات محروم بود. اين انتقاد به ما وارد است که همواره در شعارهايمان حمايت از طبقات محروم کمتر بوده است. به همين دليل شعار آنان که در خانه شاهانند از رنج ملت ناآگاهند از طرف ما مطرح ميشد و بايد دوباره هم مطرح شود.
ادامه دارد...
بازار