ايسنا/ سفير ايران در لندن با اشاره به برگزاري همايش اقتصادي-تجاري ظرفيتها و چشم اندازهاي روابط ايران و انگليس که هفته گذشته در اين کشور برگزار شد، گفت: در دورهاي که کشورمان با شديدترين تحريمهاي آمريکا و بالتبع محدوديتهاي بسيار مالي بانکي روبروست اين همايش با استقبال بسياري روبرو شد و دهها شرکت ايراني و انگليسي براي تعريف همکاريهاي خود در اين جلسه شرکت کردند.
حميد بعيدي نژاد با بيان اين مطلب در کانال تلگرام خود تصريح کرد که اين همايش چند نتيجه و پيام مهم داشت:
اول- ظرفيت شرکتهاي کوچک و متوسط را بايد جدي گرفت. شرکتهاي کوچک و متوسط برخلاف شرکتهاي بزرگ حاضرند ريسک بيشتري را در تبادلات بپذيرند چون راحتتر ميتوانند اينگونه تبادلات را مديريت کنند. همين امروز حجم تبادلات شرکتهاي کوچک و متوسط ايراني و انگليسي در حد چند صد ميليون پوند است وظرفيت افزايش بسيار دارد.
دو-ايران ديگر بازار واردات کالاهاي کشورهاي غربي و اروپايي نيست بلکه ايران ظرفيتهاي جديدي براي صادرات کالا و خدمات به انگليس و کشورهاي غربي هم در اختيار دارد.
سه- براي اولين بار در طول تاريخ، يک هيات انگليسي در خصوص همکاريهاي هستهاي پيشرفته به ايران سفر کرده است. اين امر نشان داد که ايران با کشورهاي غربي ميتوانند در حوزههاي فناوري پيشرفتهاي مانند عرصه نانو، فن آوري ارتباطات، علوم مرتبط با هوش مصنوعي نيز با هم همکاري کنند.
چهار-بازار کشورهاي ثالث به ويژه کشورهاي همسايه ي ايران، ميتواند عرصه همکاريهاي تجاري و اقتصادي شرکت هاي انگليسي و ايراني باشند.
پنج-ايرانيان مقيم با تسهيل ارتباطات دو طرف ميتوانند کمک بسياري به افزايش تبادلات تجاري و اقتصادي دو کشور کنند. تلاشهاي آنها بايد مورد حمايت قرار گيرد.
بازار