فارس/ يک روزنامه انگليسي با بيان اينکه ديگر چيزي براي تحريم در ايران باقي نمانده، تحليل کرد که کارزار فشار حداکثري دولت آمريکا عليه ايران شکست خواهد خورد.
وبگاه روزنامه «اينديپندنت» در گزارشي به بررسي سياستهاي دولت آمريکا عليه جمهوري اسلامي ايران پرداخته و به نقل از تحليلگران سياسي نوشت «کارزار فشار حداکثري ترامپ نتيجه عکس داده و شکست خواهد خورد».
در ابتداي اين گزارش ضمن اشاره به خروج دولت آمريکا به رياست «دونالد ترامپ» از توافق هستهاي ايران، آمده است: «سياست کارزار فشار حداکثري تا کنون در آوردن ايران به ميز مذاکره يا محدود کردن فعاليتهاي منطقهاي آن در خاورميانه موفق نبوده است».
بعد از خروج از برجام در راستاي سياستي موسوم به «فشار حداکثري» به اقداماتي تحريکآميز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در فهرست سازمانهاي اصطلاحاً تروريستي، اعزم يک ناوگروه، چند بمبافکن بي-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحريم وزير خارجه ايران روي آورده است. جمهوري اسلامي ايران در واکنش به اين اقدام يک سال «صبر راهبردي» را در دستور کار قرار داد و به طرفهاي توافق هستهاي به ويژه کشورهاي اروپايي که وعده جبران خروج آمريکا را ميدادند مهلت داد به تعهدات خود ذيل توافق هستهاي عمل کنند.
اين روزنامه با بيان اينکه ايران توانسته با برخي اقدامات اقتصادي، تاثير تحريمهاي آمريکا را تا حدودي خنثي کند، نوشت: «از ديدگاه بينالمللي نيز جهان در موضوع مناقشات هستهاي بيشتر با تهران همدردي دارد تا ايالات متحده. زيرا ايران بعد از خروج آمريکا از توافق هستهاي و نقض مفاد آن، براي يک سال کاملا به آن توافق پايبند ماند».
اينديپندنت به نقل از مدير «مرکز مطالعات خاورميانه در دانشگاه دِنوِر» مينويسد که دولت ترامپ آغازکننده اختلافات هستهاي با ايران بوده و مسئول اصلي حل نشدن آن نيز است. همچنين دولت ترامپ چندان مقبوليتي در عرصه جهاني ندارد.
با گذشت يک سال و محقق نشدن وعدههاي اروپا، شوراي عالي امنيت ملي ايران در بيانيهاي روز ۱۸ ارديبهشتماه به طرفهاي توافق هشدار داد در صورتي که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمينههاي نفتي و بانکي عمل نکنند ايران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذيل اين توافق خواهد کاست. جمهوري اسلامي ايران تا کنون در چهار گام از تعهدات برجامي خود کاسته است.
«هري رايس» مدير استراتژي و سياستگذاري در «صندوق جديد اسرائيل» به اين روزنامه گفت در سال 2015 که مباحثات درباره برجام در ايالات متحده انجام ميشد، مشخص بود که دستگاههاي امنيتي اسرائيل از جمله رکن اطلاعاتي ارتش نظر کاملا متفاوتي با مخالفت «بنيامين نتانياهو» نخستوزير اين رژيم با توافق هستهاي داشتند.
رايس با بيان اينکه دستگاههاي امنيتي رژيم صهيونيستي، برجام را روشي براي محدود کردن پيشرفتهاي هستهاي ايران ميدانند، توضيح داد: «رويکرد تماميتخواه نخستوزير اسرائيل نه تنها منجر به اجراي سفتوسخت برجام و اتحاد 5+1 نشد بلکه خروج يکجانبه و عجولانه آمريکا و بيثباتي اين توافق را باعث شد».
اين روزنامه در پايان سياست دولت ترامپ عليه ايران را منزويکننده آمريکا و تضعيفکننده اهرم فشار آن در اجراي برجام دانسته و تاکيد کرد: «فعلا گزينههاي ترامپ و دولتش در برابر ايران، در حال تمام شدن است. ديگر چيزي براي تحريم کردن در ايران نمانده است و به جز اقدام نظامي، ديگر فشاري نيست که [به ايران] وارد شود».
گام چهارم کاهش تعهدات برجامي ايران از روز چهارشنبه با گازدهي به سانتريفيوژهاي نصبشده در تأسيسات فردو و غنيسازي ۴.۵ درصدي در اين تاسيسات (از نيمه شب پنجشنبه) آغاز شد.
بازار