خبرآنلاين/ علي مطهري در نطق ميان دستور خود به حوادث تلخ آبان ماه اشاره کرد و درخصوص جديدترين نامهاش به رهبري توضيح داد.
علي مطهري، نماينده تهران در اين خصوص گفت: حوادث تلخ آبان ماه نشان داد که سران قوا نبض جامعه را در دست ندارند و تصميم بدي که گرفته شد و اجراي بدتري که انجام شد متاسفانه اين حوادث تلخ را بوجود آورد.
وي افزود: تحليل غلط هم نبايد کرد، نبايد مسائل را به گردن منافقين و سلطنت طلبان بياندازيم، اگرچه آنها وسط داستان وارد شدند و سوءاستفاده کردند ولي طبق اعتراف نهاهاي اطلاعاتي خودمان، توده فقير جامعه جامعه بودند که معترض شدند و بايد فکري به حال آنها بکنيم.
مطهري با بيان اينکه اگر جامعه در شرايط عادي بود جاي داشت رئيس جمهور را استيضاح کنيم، خاطرنشان کرد: اما در شرايط خاص هستيم و حداقل کاري که مجلس مي تواند بکند اين است که وزير کشور را به عنوان مسئول اصلي اين تصميم استيضاح کند و انشاالله اين کار انجام مي شود.
نماينده تهران با تاکيد براينکه بايد کمک هايي به مردم شود، ادامه داد: بايد سهميه ويژه بنزين براي نوروز يا مناسبت هاي ديگري در نظر گرفته شود تا حدودي در مردم تسکين پيدا کند يا در بودجه ممکن است بتوانيم تغييراتي ايجاد کنيم.
مطهري با بيان اينکه جايگاه مجلس تضعيف شده است، افزود: اين مساله اي بديهي است و نتيجه ضعيف شدن مجلس يکي نفوذ استعمار خارجي است و دوم ظهور استبداد داخلي. تجربه دولت دکتر مصدق را به خاطر داريم که زماني که مصدق مجلس را منحل کرد از آنجا بود که دولت خودش منقرض شد.
وي تصريح کرد: مجلس در دوره دهم از دو ناحيه تضعيف شد يکي از طرف مجمع تشخيص و دوم از طرف شوراي هماهنگي سران قوا. مي دانيم که مجمع تشخيص تبديل به شوراي نگهبان دوم شد که مصوبه مجلس را از نظر انطباق با سياست هاي کلي نظام بررسي مي کنيم بعد به شوراي نگهبان گزارش مي دهد و آنجا هم بدون بررسي به مجلس مي فرستند و ما ملزم به اصلاح هستيم. حتي اگر ما اصلاح نکنيم خودشان در مجمع اصلاح مي کند يعني مصوبه مجلس را دست مي برند و اصلاح مي کند.
مطهري گفت: استناد به بند دوم اصل 110 قانون اساسي براي اينکه مغايرت با سياست هاي کلي به معناي مغايرت با قانون اساسي است تفسير درستي نيست. راه حلش اين است که نماينده يا نمايندگان مجمع حين برسي لايحه يا طرحي در مجلس در کميسيون يا صحن حاضر شوند و نظر بدهند و در نهايت آنچه نمايندگان تصميم بگيرند نهايي باشد و حق بررسي مصوبه مجلس را ندارند اين راه حل قضيه است اين طور دست و بال مجلس را بستند مشکل ايجاد کرده است.
مطهري با بيان اينکه دراين خصوص نامه اي خدمت رهبري نوشتم و اشکالات را خدمت ايشان بيان کردم، گفت: به همراه جمعي از نمايندگان نيز نامه اي به هيات رئيسه مجلس نوشته ايم که در جلسه اي غيرعلني اين موضوع بررسي شود ولي هنوز ترتيب اثر داده نشده است.
مطهري ادامه داد: با همين بهانه و تفسير است که الان لوايح پالرمو و سي اف تي در مجمع نگه داشته شده است درحاليکه تا بهمن ماه بيشتر وقت نداريم والا وارد ليست سياه خواهيم شد و مشکلاتي براي کشور ايجاد مي شود. اينگونه بستن دست مجلس به صلاح نيست ما از نهاد مجلس دفاع مي کنيم خواه در آينده باشيم يا نباشي.
وي تاکيد کرد: شوراي هماهنگي اقتصادي سران قوا هم براي تصميمات فوري در شرايط تحريم ها شکل گرفت اما الان وارد هرگونه تصميم گيري مي شود، اين شورا بايد منحل شود.
نماينده تهران در ادامه، انتخابات را آزمون بزرگي براي ملت دانست و گفت: ميزان مشارکت مردم بسيار مهم است، مشارکت بالا مي تواند تغيير رفتار آمريکا و رروپا را داشته باشد. ما بايد دنبال افزايش مشارکت باشيم قطع نظر از اينکه چه کساني يا گروهي پيروز مي شود بايد نگاه ملي داشته باشيم.
مطهري گفت: ضدانقلاب درحال تبليغ است که شرکت نکنيد، فايده نداريد راه اصلاح بسته است، اين اشتباه است مردم بايد به طور وسيع شرکت کنند، مشارکت 70 درصدي دهان آمريکا و اروپا را مي بندد، صندوق راي تنها راه اصلاح امور است.
اين نماينده مجلس با هشدار نسبت به اينکه نبايد مردم را تقسيم به انقلابي و غيرانقلابي، کنيم گفت: اين کار درستي نيست. سخن رهبري هم اين نبود، نظر رهبري توجه به توان داخلي و داشتن اعتماد به نفس بود نه اينکه بگوييم عده اي انقلابي و عده اي غيرانقلابي هستند، اين تفسير درستي نيست بايد بگوييم همه مردم انقلابي هستند.
وي تاکيد کرد: ملاک اسلام است نه انقلاب. آن دعوايي که شهيد مطهري با گروه فرقان داشت همين بود. آنها مي گفتند اسلام انقلابي ايشان مي گفتند انقلاب را بايد اسلامي کنيم.
بازار