فارس/ عليرغم ادعاهاي حقوق بشري آمريکا درباره معافيت کالاهاي بشردوستانه عليه ايران، مقامات کره جنوبي ميگويند که حتي در ارسال کالاهاي بشردوستانه به ايران با ارز محلي نيز مشکلاتي وجود دارد.
خبرگزاري يونهاپ گزارش داد که کره جنوبي در حال مذاکره با آمريکا در ارتباط با ازسرگيري صادرات کالاهاي بشردوستانه به ايران است.
اين گزارش افزود: تراکنشهاي مالي بين تهران و سئول براي انتقال کالاهاي بشردوستانه از جمله کالاهاي درماني به ايران به طور موثري به دليل سختتر شدن تحريمهاي آمريکا عليه بانک مرکزي ايران در ماه سپتامبر ناممکن شده است.
يک روزنامه محلي کره جنوبي روز شنبه گزارش داد که تهران از سفير سئول در تهران خواسته است که کره جنوبي دوباره تجارت کالاهاي بشردوستانه به ايران را آغاز کند.
يک مقام وزارت خارجه کره جنوبي گفت: «طرف ايراني موقعيت خود را براي ما توضيح داد و براي آغاز دوباره تجارت کالاهاي بشردوستانه ابراز اميدواري کرده و درباره اين مساله با ما رايزني کرده است. ما در حال مذاکره با ايران و آمريکا هستيم آنقدر که بتوانيم انتقال کالاهاي بشردوستانه مثل خدمات درماني را دوباره با استفاده از معافيت سيستم تراکشنهاي مالي صادر کنيم.»
يونهاپ در ادامه نوشت: ايران تحريمهاي شديد آمريکا را غيرانساني و ظالمانه خوانده است و خواستار معافيت کالاهاي بشردوستانه از تحريمهاي يکجانبه آمريکا شده است.
به گفته منابع آشنا به موضوع در کره جنوبي، مقاماتي از وزارت خارجه، وزارت دارايي و وزارت صنايع در کره جنوبي هفته گذشته به آمريکا سفر کرده و مذاکراتي را با مقامات آمريکايي در اين زمينه برگزار کردهاند.
يونهاپ در ادامه افزود: بانک مرکزي ايران در «ووري بانک» و «بانک صنايع» کره جنوبي حسابهايي بر پايه وون دارد که نه تنها براي پرداخت پول نفت است بلکه براي تراکنشهاي مالي ديگر کالاهاي بشردوستانه نيز مورد استفاده قرار ميگيرد.
در ماه ژوئن نيز مقامات کرهاي ديدارهايي با طرف آمريکايي براي همکاري در زمينه ارسال کالاهاي بشردوستانه به ايران برگزار کرده بودند.
ناتواني کره جنوبي در ارسال کالاهاي بشردوستانه از جمله دارو به ايران در حالي مطرح ميشود که مقامات آمريکايي با ژستهاي بشردوستانه و حقوق بشري مدعي هستند کالاهاي بشردوستانه از تحريمهاي اين کشور عليه تهران معاف هستند.
از ماه آوريل سال جاري، آمريکا تصميم گرفت معافيتهاي تحريمي که به چند کشور از جمله کره جنوبي و ژاپن اعطا کرده بود را لغو کند. از آن زمان به بعد شرکتهاي کرهاي براي صادرات کالاهاي درماني و ديگر کالاهاي بشردوستانه به ايران با سيستم مالي دوجانبه بر پايه وون (واحد پول کره) به مشکلات زيادي برخورد کردهاند.
بازار