ايسنا/ وزير امور خارجه کشورمان در حاشيه آئين گشايش انجمن علمي ديپلماسي ايران درخصوص سفر اخير رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا به تهران توضيحاتي ارائه کرد.
محمد جواد ظريف در گفتوگو با خبرنگاران در مورد سفر اخير جوزف بورل به ايران و احتمال اينکه اروپاييها بخواهند از ماده 36 و مکانيسم حل و فصل اختلافات در مورد برجام استفاده کنند، گفت: روز گذشته با آقاي بوررل گفتوگو کرديم. پيش از اين نيز نامهاي 14 صفحهاي را خطاب به ايشان فرستاده بوديم و ديدگاههاي ايران را در ارتباط با اين موضوع بيان کرده بوديم. از نظر ما اروپاييها جايگاهي براي طرح ادعاي خود در قالب ماده 36 برجام ندارند؛ چرا که جمهوري اسلامي ايران اين ماده را پس از خروج آمريکا از برجام در مورد نقض اين توافق بينالمللي از سوي آمريکا و اروپا مطرح کرده است.
وي با اشاره به تعهدات اروپا در برابر برجام و بي تعهدي آنها در برابر اجراي تعهداتشان اظهار کرد: ما در نوامبر 2018 به آنها اعلام کرده بوديم که در قالب ماده 36 تمام مراحل اين ماده را عملياتي کردهايم و تصميم به کاهش تعهدات خود داريم. اروپاييها در آن زمان در برابر نامه ما کاري نکردند. بنابراين ادعاهاي آنها در برابر اقدامات ما براي کاهش تعهدات برجامي جايگاهي ندارد.
وي با بيان اينکه ما اين موضوع را طي نامه 14 صفحهاي اخير و همچنين در ديداري که در هند با ايشان داشتيم مطرح کرده بوديم و روز گذشته نيز بار ديگر به آن اشاره کرديم ادامه داد: در جريان سفر آقاي بوررل به تهران غير از موضوع برجام در مورد امنيت منطقه، طرح صلح هرمز و اينکه ايران بر همکاري با کشورهاي منطقه جهت ايجاد امنيت در اين منطقه تاکيد دارد صحبت کرديم. ايشان نيز نظرات خود را درمورد تحولات منطقه بيان کردند. بحثهاي خوبي صورت گرفت.
ايشان نظرات ما را شنيد، ما هم نظرات خود را مطرح کرديم و ما اميدواريم که ايشان بتواند به عنوان مسئول جديد سياست خارجي اتحاديه اروپا نقش خود را به خوبي ايفا کند.
وي همچنين با بيان اينکه در اين ديدار در مورد موضوع فلسطين و معامله قرن نيز نظرات خود را مطرح کرديم و آقاي بوررل نيز نظرات اتحاديه اروپا را در اين زمينه مطرح کرد، تاکيد کرد: آمريکاييها هر گونه موقعيت خود را در اين طرح به عنوان مشارکت کننده در حل مسئله فلسطين از دست دادهاند.
ظريف با نکوهش طرح معامله قرن که از سوي آمريکاييها ارائه شده است، گفت: آمريکاييها در قضيه سلب حقوق مردم فلسطين و غصب اين منطقه از صهيونيستها نيز تندتر هستند.
وي با تاکيد بر اينکه اين مردم فلسطين هستند که بايد سرنوشت خود را تعيين کنند ادامه داد:
به نظر ما پيشنهاد مقام معظم رهبري در مورد برگزاري رفراندوم معقولترين و معتبرترين راهکار در ارتباط با موضوع فلسطين است و اين راهکاري است که در ديگر نقاط جهان نيز جواب داده است.
ظريف تاکيد کرد: صهيونيستها به همراه حاميانشان 70 سال است که سعي کردهاند مردم فلسطين را سرکوب کنند. اين سرکوبها به نتيجه نميرسد و راحتترين راه براي حل اين موضوع شنيدن نظر مردم فلسطين و برگزاري رفراندوم است.
ظريف همچنين در پاسخ به اين سوال که شما قرار است به زودي اجلاس امنيتي مونيخ شرکت کنيد مهمترين محورهاي صحبتتان در اين اجلاس چه خواهد بود، گفت: اين موضوع بستگي به اين دارد که نوع حضور در اين اجلاس در چه فرمت و چه شکلي باشد. در اين اجلاس در مورد امنيت منطقه و خطراتي که امنيت منطقه را تهديد ميکند صحبت ميکنيم. از جمله تبعات اقدامات خطرناک آمريکا در منطقه، ترور ناجوانمردانه شهيد سپهبد سليماني و همراهانشان، تاثير مخرب سياستهاي آمريکا در خاورميانه، موضوع معامله قرن و خروج آمريکا از برجام، اينها مواردي است که سلبي مطرح خواهيم کرد. در بحث ايجابي نيز در مورد طرح صلح هرمز و نقشي که اين طرح ميتواند در ايجاد امنيت در منطقه ايفا کند صحبت ميکنيم.
وزير خارجه کشورمان با اشاره به نقش ايران در مبارزه با تروريسم اظهار کرد:
بزرگترين شهيد مبارزه با تروريسم سردار سليماني است. ايشان بزرگترين نقش را در مبارزه با تروريسم در منطقه داشتند. آمريکاييها نتوانستند ايشان را در ميدان نبرد به شهادت برسانند بلکه از طريق يک عمليات تروريستي بزدلانه ايشان را شهيد کردند.
وي همچنين در پاسخ به سوالي مبني بر دستگيري دو عضو يک گروهک تروريستي در يکي از کشورهاي اروپايي به اتهام جاسوسي براي عربستان گفت: متاسفانه اروپاييها اجازه دادند که تروريستها در اروپا مامن بگيرند. تروريستهايي که نه تنها دستشان به خون مردم ايران آغشته است بلکه از خاک اروپا به نفع تروريستيترين کشورها استفاده ميکنند.
بازار