ايرنا/ بيانيه پاياني هماهنگکننده پانزدهمين نشست کميسيون مشترک برجام منتشر شد که در تمامي اعضاء، با يادآوري اينکه اين توافق، عنصر کليدي ساختار عدم اشاعه جهاني محسوب ميشود، بر اهميت صيانت از آن تاکيد کردند.
متن کامل اين بيانيه از اين قرار است:
بيانيه هماهنگکننده نشست کميسيون مشترک برجام متعاقب نشست مورخ ۷ اسفندماه ۱۳۹۸
نشست کميسيون مشترک برجام در تاريخ ۷ اسفندماه ۱۳۹۸ در وين برگزار شد. براساس برجام، کميسيون مشترک مسئوليت نظارت بر اجراي اين توافق را بر عهده دارد.
اين نشست به رياست خانم هلگا اشميد، به نمايندگي از طرف نماينده عالي اتحاديه اروپايي و با حضور نمايندگان چين، فرانسه، آلمان، فدراسيون روسيه، انگليس و جمهوري اسلامي ايران، در سطح معاونين وزراي خارجه/ مديران سياسي/ سفرا برگزار شد.
در اين نشست، گامهاي ايران در کاهش تعهدات هستهاي ذيل برجام از جمله اعلان مورخ ۱۵ ديماه ۱۳۹۸ و نگرانيهاي ديرپاي کليه اعضاء در خصوص آثار خروج آمريکا از برجام در سال ۱۳۹۷ و اعمال مجدد تحريمها، مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
در همين راستا، نگراني جدي پيرامون گامهاي ايران در خصوص تعهدات هستهاي ذيل برجام ابراز شد. اعضاء همچنين تصديق کردند که وضع مجدد تحريمهاي آمريکا، مانع بهرهمندي کامل ايران از منافع ناشي از رفع تحريمها شده است.
تمامي اعضاء، با يادآوري اينکه اين توافق، عنصر کليدي ساختار عدم اشاعه جهاني محسوب ميشود، بر اهميت صيانت از آن تاکيد کردند.
متعاقب بيانيه نماينده عالي اتحاديه اروپايي مورخ ۴ بهمنماه ۱۳۹۸، اعضاء، مباحث مطروحه در سطوح کارشناسي که در هفتههاي گذشته در قالبهاي مختلف، هم در خصوص مباحث مرتبط هستهاي و هم در خصوص پيامدهاي گستردهتر خروج آمريکا از برجام، وضع مجدد تحريمهاي آمريکا و منافع حاصل از رفع تحريمها در جريان بوده است را مرور کردند. کارشناسان موظف شدند که اين مباحث را پيش ببرند.
اعضاء، از تحولات مثبت اخير در خصوص پردازش اولين تراکنش از طريق اينستکس، اضافه شدن چهار دولت اروپايي به عنوان سهامداران جديد و افق افزايش بيشتر سهامداران استقبال کردند. آنها همچنين به اهميت تقويت اين ابزار اذعان داشتند.
اعضاء، بر مسئوليت جمعي خود جهت تداوم پروژههاي کليدي عدم اشاعه که بخشي اساسي از برجام محسوب ميشود تاکيد کردند. آنها از تلاشهاي مستمر کارگروه اراک و روساي مشترک آن، انگلستان و چين، جهت پيشبرد مدرنسازي تاسيسات اراک استقبال کردند. آنها تحولات اخير در خصوص تاسيسات فردو را مد نظر قرار داده و حمايت قاطع خود را از روسيه براي تداوم اجراي پروژه ايروتوپهاي پايدار ابراز داشتند.
اين نشست در زمان شيوع ويروس کرونا برگزار شد. اعضاء، با چين، جمهوري اسلامي ايران و تمامي کشورهاي مبتلا، در تلاشهايشان براي مقابله با اين موضوع، مشخصاً، مشارکت چين و آنهايي که متعاقباً متاثر شدهاند در مبارزه با اين چالش بهداشت جهاني، اعلام همبستگي کردند.
بازار