نامه نيوز/ حميدرضا ترقي با اشاره به دو فراکسيوني بودن مجلس يازدهم گفت: اصلاح طلبان در مجلس آتي در حدي نيستند که اثرگذار باشند.
مجلس يازدهم از خرداد ماه کار خود را شروع ميکند و از حالا گمانهزنيها درباره رئيس مجلس، هيات رئيس و ترکيب فراکسيوني آن شروع شده است. حساب هيات ريسه و رئيس مجلس جدا است اما با توجه به يک دستي مجلس از نظر سياسي درباره ترکيب فراکسيوني نبايد انتظار ويژهاي داشت. اگرچه برخي اعتقاد دارند که ممکن است اختلافات درون جرياني اصولگرايان يک بار ديگر سر باز کرده و موجب چند فراکسيوني مجلس آتي شوند، اما گروهي از اصولگرايان اصرار دارند که آن وحدت دقيقه نودي اسفند ماه از بين نخواهد رفت. حميدرضا ترقي عضو شوراي مرکزي حزب موتلفه در گروه دوم قرار دارد و معتقد است که مجلس يازدهم يک مجلس دو فراکسيوني است. فراکسيوني متشکل از اصولگرايان و مستقلين و فراکسيون اقليتي و البته کم اثر اصلاح طلبان.
*ترکيب و عملکرد فراکسيونها در مجلس آينده را چطور پيشبيني ميکنيد؟
با توجه به کثرت نامزدهاي ائتلاف نيروهاي انقلاب در مجلس فکر ميکنم که تمام تلاش اين ائتلاف آن خواهد بود که يک فراکسيون در مجلس يازدهم داشته باشد و اقليتها نيز فراکسيونهاي خود را تحت عنوان مستقلين و اصلاح طلبي تشکيل خواهند داد.
به نظر من فراکسيون بيشتر در مجلس آينده کاملا به ضرر است و اهداف و برنامههاي گام دوم را دچار اختلال خواهد کرد.
*فکر نميکنيد اختلافاتي که در جريان ارائه ليست در جريان اصولگرا ديديم، در مجلس بعد نيز سر باز کند و شاهد تشکيل بيش از يک فراکسيون اصولگرا باشيم؟
فکر نميکنم. به نظر من همان عاملي که سبب شد آن اختلاف رفع شود تداوم وحدت را در مجلس پديد مي آورد. بنابراين به گونهاي نيست که آن عامل نفي شده باشد يا مدت زمان آن به سر رسيده باشد. همان عامل که سبب وحدت شد و از تشتت و ارائه چند ليست جلوگيري کرد در حفظ وحدت و يک فراکسيوني شدن مجلس بعد نيز موثر خواهد بود.
*برخي اين گمانه را طرح ميکنند که طيف پايداري و آقاي زاکاني يک فراکسيون و طيف نزديک به قاليباف يک فراکسيون ديگر را تشکيل خواهند داد. با در نظر گرفتن اختلافاتي که احتمالا در جريان انتخابات هيات رئيسه مجلس ايجاد ميشود، اين گمانه را چقدر جدي ميدانيد؟
در اينکه از بيرون به ويژه از سوي رسانهها خصوصا رسانههاي اصلاح طلبان تلاش ميشود تا هر اختلاف نظري را بهانه افزايش تشديد شکاف و نرسيدن به وحدت کنند، ترديدي نيست اما مجموعه نيروهاي انقلاب بر اين توطئه واقف هستند و اجازه نميدهند که چنين شکافي بين آنان پديد آيد؟
*وضعيت مستقلين را در مجلس آتي چطور ميبينيد؟ به فراکسيون اصولگرايان خواهند پيوست يا احتمال دارد که جذب فراکسيون اقليت اصلاح طلب شوند؟
اصولا در چنين شرايطي که اکثريت مطلقي در مجلس وجود دارد، اين نوع اقليتها کارايي آنچناني ندارند و اگر بخواهند که موثر واقف شوند تمايل خواهند داشت که به جريان قدرتمندتر در مجلس نزديک شوند لذا گرايش به سمت اصلاح طلبان براي هيچ جرياني امتياز و نقطه مثبت تلقي نميشود.
*پس يک مجلس دو فراکسيوني را پيشبيني ميکنيد. کارآمدي فراکسيون اقليت اصلاح طلب را چطور پيشبيني ميکنيد؟ آيا اصلاح طلبان ميتوانند به يک اقليت تاثيرگذار تبديل شوند؟
فکر نميکنم در حدي باشند که بتوانند تاثيرگذار باشند.
بازار