ايسنا/ وزير کشور با بيان اينکه دشمن دنبال ايجاد جنگ داخلي و سوري سازي ايران را داشت، گفت: همين روزها تعداد کشتههاي آبان اعلام ميشود.
عبدالرضا رحماني فضلي در برنامه نگاه يک با بيان اينکه آنها طرح سوريسازي ايران داشتند، تصريح کرد: در آبان ۹۸ تمام رسانههاي آمريکا و مخالف ايران از جمله سلطنتطلبان، مناققين و داعش آموزش مسلحانه ميدادند. ميگويند رحماني اينترنت را در اعتراضها قطع کرد. وقتي از طريق اينترنت آموزش نظامي ميدهند، بايد اينترنت قطع شود. آنها ميخواستند در ايران جنگ داخلي راه بيندازند. از چند ماه قبل آبان، آموزش نظامي را آغاز کرده بودند و حتي ورود سلاح قاچاق در مرزها بيشتر شده بود ولي ما اين اقدامات را رصد کرده بوديم. گران شدن بنزين بهانه براي ايجاد آشوب در ايران شد. اگر بنزين دليل ناآراميها بود، سطح نا آراميها خيلي گستردهتر ميشد.
وي ادامه داد: در اعتراضات آبان هيچ مقابله مسلحانهاي با مردم نشد و به خويشتن داري و مراعات توصيه ميشد و اسناد آن هم موجود است. ولي وقتي به پاسگاه حمله ميکنند، بايد با آنها مقابله شود زيرا اگر نيروي انتظامي دفاع نکند، مردم قرباني ميشوند. امنيت کشور براي ما ارزش دارد و در چارچوب قانون بايد از امنيت کشور دفاع شود. اگر تخلفي هم در اين زمينه شده، رسيدگي شده است. رهبري هم به دبيرخانه شوراي امنيت ملي دستور بررسي حوادث آبان را دادهاند. نيروهاي مسلح هم گزارشهاي مختلفي در اين زمينه ارائه کردهاند. من هم چندين گزارش ارايه کردهام.
رحماني فضلي گفت: همين روزها تعداد کشتههاي آبان اعلام ميشود. حوادث غمباري رخ داد و حدود ۴۰ يا ۴۵ نفر يعني حدود ۲۰ درصد کشتهشدگان، افرادي بودند که با سلاحهايي کشته شدند که سلاح سازماني نبود و آنها شهيد شدند. الان ترامپ ميگويد با سگ شکاري به مقابله با معترضان ميرود ولي ميگويند چون رحماني دستور قطع اينترنت را داده است، تحريم ميشود.
وزير کشور درباره زمان اعلام شدن ويروس کرونا، اظهار کرد: وزير بهداشت در روز ۳۰ بهمن در دولت گزارش داد که دو مورد کرونا در قم گزارش شده است و ما هم در روز جمعه انتخابات را در پيشرو داشتيم. همان روز جلسهاي با وزارت بهداشت برگزار کرديم و آنها توصيههاي از جمله حذف استامپ را مطرح کردند که ما هم آن توصيهها در اجراي انتخابات را رعايت کرديم.
وي با اشاره به حوادثي مثل اعتراضات آبان، تحريمها، شهادت سردار سليماني و مشکلات اقتصادي پيش از انتخابات، افزود: انتخابات را در بيش از ۵۰ هزار شعبه برگزار کرديم و هيچگونه مشکل امنيتي نداشتيم و براساس اطلس امنيتي که تهيه کرده بوديم،عمل کرديم. در اجراي انتخابات يک ميليون نفر شرکت داشتند.
وزير کشور ادامه داد: بعد از برگزاري انتخابات، ۲۷۹ نفر به مجلس راه يافتند و ۱۱ نماينده باقي مانده در دور دوم که در شهريور برگزار ميشود، انتخاب ميشوند. تکليف جايگزين منتخب تهران و آستانه اشرفيه که فوت کردهاند، در انتخابات مياندورهاي مجلس در سال ۱۴۰۰ مشخص ميشود.
رحماني فضلي همچنين با انتقاد از نواقص قانون انتخابات، خاطرنشان کرد: در هر دوره مجلس به قانون انتخابات اصلاحيه خورده است ولي نگاه ما در وزارت کشور اين است که بايد براي همه انتخابات قانون جامعي داشته باشيم. در سال ۱۴۰۰ بايد چهار انتخابات رياست جمهوري، شوراهاي شهر و روستا و مياندورهاي مجلس شوراي اسلامي و خبرگان رهبري را با چهار قانون برگزار کنيم که کار مشکلي است.
وي در ادامه تصريح کرد: دولت به موقع لايحه جامع انتخابات را به مجلس دهم داد ولي مجلس فرصت نکرد آن را بررسي کند زيرا طرح اصلاح قانون در مجلس بر اين لايحه اولويت يافت ولي جز چند بند، ساير بندهاي اين طرح تصويب نشد. با اين حال ما در وزارت کشور بر لايحه جامع مصر هستيم و از مجلس خواستيم آن را در دستور کار قرار دهد. قانون فعلي اشکالاتي دارد و بايد اين نواقص برطرف شود. بايد در مسير اجراي انتخابات به احزاب نقش بدهيم.
وزير کشور درباره لزوم اجراي انتخابات الکترونيکي گفت: انتخابات ۲۵ فرايند دارد که ۲۳ مورد الکترونيکي است و فقط اخذ و شمارش آرا الکترونيکي نيست. در اين انتخابات، احراز هويت کاملا الکترونيکي برگزار شد بنابراين تکرار در رايگيري يا استفاده از شناسنامه افراد فوت شده نداريم.
وي با اشاره به اينکه در اخذ و شمارش آرا شوراي نگهبان دغدغه امنيت دارد، افزود: ما شمارش الکترونيکي به صورت محدود در انتخاباتهاي گذشته اجرا کرده ايم و حتي پيشنهاد ما اين است که شوراي نگهبان نرم افزار را بسازد و ما نظارت کنيم يا نرم افزار را با هم بسازيم. ما کاملا آماده اجراي انتخابات تمام الکترونيکي هستيم.
وزير کشور درباره دليل تحريم خود به وسيله آمريکا خاطرنشان کرد: آمريکا دشمن ما است و دخالتهايش از روز اول انقلاب اسلامي شروع شده و آخرين مورد هم خروج از برجام بود. ما از دشمن نبايد توقع حمايت داشته باشيم.
بازار