ايرنا/ سفير و نماينده دائم کشورمان نزد سازمانهاي بينالمللي در وين هشدار داد، هرگونه تصميم سياسي با سوءاستفاده از شوراي حکام، موجب تضعيف همکاريهاي ايران و آژانس ميشود.
«کاظم غريبآبادي» در مصاحبهاي با خبرنگاران با اشاره به تلاشها و اقدام سه کشور اروپايي براي تصويب قطعنامهاي در شوراي حکام در راستاي دو درخواست دسترسي آژانس، افزود: در حالي که ايران به طور گسترده و سازنده، با آژانس همکاري ميکند، ارائه قطعنامهاي با هدف درخواست از ايران براي همکاري و اجابت دو خواسته آژانس، اقدامي تاسفآور و کاملا غيرسازنده است.
وي همچنين اظهار داشت: اينکه اين قطعنامه از سوي کشورهايي ارائه ميشود که يا دارنده سلاح هستهاي هستند يا ميزباني چنين سلاحهاي مخرب و کشندهاي را برعهده دارند، و از سويي نگرانيهاي پادماني خود را در مورد ايران اظهار ميدارند، به سخره گرفتن هنجارها و قواعد بينالمللي حاکم بر رژيمهاي خلع سلاح و عدم اشاعه است.
آژانس بينالمللي انرژي اتمي بر اساس گزارشهاي ادعايي، اتهامهايي را درباره فعاليتهاي هستهاي اعلام نشده در مکانهايي در ايران مطرح کرده است.
نماينده دائم کشورمان همچنين با انتقاد از عدم اقدام سه کشور اروپايي در اجراي تعهدات خود تحت برجام، به آنها توصيه کرد اگر نميتوانند براي نجات برجام گامي بردارند، حداقل شرايط را پيچيده و دشوارتر نکنند.
سفير کشورمان نزد آژانس بينالمللي انرژي اتمي، از اعضاي شوراي حکام نيز خواست با تدبير و هشياري، از اتخاذ اقدامات سياسي و عجولانه پرهيز کنند تا موجبات تداوم همکاريهاي سازنده ايران و آژانس همچنان محفوظ بماند.
وي افزود: به طور طبيعي، در صورت تصويب چنين قطعنامهاي که اهداف آمريکايي نيز در آن کاملا مشخص است، جمهوري اسلامي ايران نيز ناچار خواهد بود متناسب با آن، اقدامات لازم را اتخاذ کند که مسئوليت آن برعهده بانيان چنين رويکردهاي سياسي و مخربي است.
غريبآبادي همچنين در واکنش به گزارش مديرکل آژانس درخصوص پادمان گفت: با وجود اينکه ۲۰ درصد بازرسيهاي آژانس در سطح جهاني از ايران انجام ميشود و ايران ساليانه بيش از ۳۳ دسترسي تکميلي نيز براي آژانس فراهم ميکند، انتشار چنين گزارشي از سوي آژانس و بزرگنمايي دو درخواست دسترسي، موجب تاسف عميق است.
نماينده دائم کشورمان افزود: ما مفصلا در تهران و وين با مقامهاي آژانس صحبت کرديم که هر درخواست دسترسي بايد طبق پروتکل الحاقي مبتني بر اسناد و دلائل منطقي و متقن و همچنين اطلاعات و ارزيابي مستقل آژانس باشد. اين در حالي است که درخواست آژانس مبتني بر ادعاهاي رژيم صهيونيستي به عنوان دشمن جمهوري اسلامي ايران است. آژانس به تازگي تلاش کرد اطلاعات متفاوت ديگري را به عنوان مبناي درخواست خود ارائه کند که فقط شامل چند تصوير ماهوارهاي تجاري است که اين تصاوير نيز حاوي اطلاعات منطقي و متقني که بتواند بعنوان مبنايي براي اثبات مشروعيت درخواستهاي آژانس قرار گيرد، نيست.
وي ادامه داد: از سوي ديگر، برخي از اين طريق، دنبال باز کردن يک فرايند بيانتها فراروي ايران و آژانس و بازگشايي موضوعهاي ادعايي مختومه شده گذشته هستند که به هيچ وجه، مورد پذيرش جمهوري اسلامي ايران نيست.
غريبآبادي تصريح کرد، درست است که همکاريهاي گسترده و شفافي با آژانس داريم، اما اين به آن معنا نيست که هر درخواست آژانس را آن هم بر مبناي ادعاهاي واهي دشمنانمان اجابت کنيم، هيچ کشور ديگري هم اينچنين عمل نميکند.
وي به آژانس و کشورهاي عضو توصيه کرد، فضاي کلي روابط و همکاريهاي ايران و آژانس را در نظر بگيرند و از ايجاد يک بحران غيرضروري، پرهيز کنند.
بازار