فارس/ نماينده روسيه در سازمانهاي بينالمللي در وين در پيامي در توئيتر به تلاش آمريکا براي تمديد تحريم تسليحاتي ايران و اقدام واشنگتن در فروش تسليحات خود به کشورهاي غرب آسيا اشاره کرد.
وزارت خارجه آمريکا روز گذشته در پيامي در توئيتر نوشت که «سازمان ملل براي 13 سال محدوديت تسليحاتي ايران را حفظ کرده است. قطعنامهاي که آمريکا به جريان انداخته محدوديتها عليه ايران را به طور نامحدودي تمديد ميکند. محدوديتها عليه ايران تا زماني که اين کشور تغيير قابل توجهي در رفتارش ايجاد نکند، نبايد برداشته شود.»
«ميخائيل اوليانوف» نماينده روسيه در سازمانهاي بينالمللي در وين اتريش در پيامي در توئيتر با اشاره به اين توئيت وزارت خارجه آمريکا نوشت: «آيا اين شامل سياست خارجي مسئولانهتر و کمتر بيثبات کننده آمريکا در تامين سلاح با ارقام نجومي براي کشورهاي خاورميانه نيز ميشود؟»
تحريمهاي تسليحاتي عليه ايران طبق مفاد برجام ۱۸ اکتبر سال جاري ميلادي (27 مهرماه) به پايان ميرسد اما دولت آمريکا به رياست «دونالد ترامپ» تلاشي را براي جلوگيري از انقضاي اين توافق آغاز کرده است.
آمريکا در تلاش است در راستاي پيشبرد سياست فشار حداکثري عليه ايران تحريمهاي تسليحاتي عليه ايران را تمديد کند. واشنگتن گفته در صورتي که اين تلاش به سرانجام نرسد با توسل به يکي از بندهاي توافق هستهاي برجام به دنبال بازگرداندن تحريمهاي بينالمللي عليه ايران خواهد بود.
کارشناسان ميگويند آمريکا از آن جهت که ارديبهشتماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزو طرفهاي مشارکتکننده در «برجام» نيست و نميتواند از بندهاي اين توافق براي تمديد تحريمها عليه ايران استفاده کند.
از طرف ديگر، مقامهاي دولت «دونالد ترامپ»، رئيسجمهور آمريکا ادعا ميکنند آمريکا با خروج از برجام اين توافق را «نقض» نکرده و هنوز يکي از طرفهاي مشارکتکننده در آن محسوب ميشود.
مادهاي در برجام که مقامهاي دولت آمريکا مدعي هستند ميتوانند از آن براي بازگرداندن تحريمهاي تسليحاتي عليه ايران استفاده کنند «ساز و کار حل و فصل اختلافات» است که با نامهاي ديگري مانند «مکانيسم ماشه» يا «ساز وکار بازگشت خودکار تحريمها» هم شناخته شده است.
بازار