روزنامه سازندگي/ سخنگوي حزب کارگزاران سازندگي ايران گفت: وقتي ميگوييم جبهه اصلاحات يعني تعداد زيادي از احزاب فراگير و جمعيتهاي مختلف درون جبهه اصلاحات وجود دارد و فراتر از احزاب و گروهها شخصيتهاي مختلف تاثيرگذار در جبهه اصلاحات فراوان هستند. لذا جبهه اصلاحات طيفي از تحولخواهان تا نيروهاي ارزشي خط امامي سابق را در بر ميگيرد.
مرعشي ادامه داد: از سوي ديگر اصلاحطلبان هميشه نيمي از سياست ايران بودهاند و نميتوانند سياست را تعطيل کنند؛ بنابراين خيلي طبيعي است که نياز به نهاد هماهنگکنندهاي دارند.
حالا اينکه نام اين نهاد شورايعالي باشد يا شوراي هماهنگي و يا هر چيز ديگر فرقي نميکند. اما حتما احزاب و شخصيتهاي اصلاحطلب بايد با هم گفتوگو کنند و به يک جمعبندي برسند که نهادي که جامعيت بيشتري دارد تشکيل شود؛ به ويژه در اين مسير تجربههايي که در جبهه اصلاحات وجود دارد اعم از تجربياتي که در سه دوره شوراي عالي بوده ميتوانند راهگشا باشند.
شورايعالي دو دور را با موفقيت طي کرد اما در دور سوم نتوانست مسير خودش را ادامه دهد. مهمترين مسئلهاي که وجود داشت آمدن ناکاميها بعد از کاميابيها بود؛ ناکامي در عرصه اقتصاد و سياست داخلي. اين ناکاميها و شرايط سخت و مقداري هم خودزنيها بر اين موضوع تاثيرگذار بود.
خود ما اصلاحطلبان انتظارات را از منتخبان بالا برديم و چون اين انتظارات تامين نميشد تضعيف پايگاه اجتماعي خودمان را به دست خودمان رقم زد. مردم وقتي احساس کنند منتخبان آنها نميتوانند کار مهمي براي آنها انجام دهند نااميد ميشوند.
سه خصوصيت از نظر من براي رياست آينده شورا مهم است. اول اينکه طيفهاي مختلف اين جبهه اعم از طيفهاي ارزشي تا ميانهرو و راديکال بايد او را قبول داشته باشند و رابطه خوبي با او داشته باشند.
دوم اينکه به لحاظ سياسي بايد نقش جبهه اصلاحات و انتخابات آينده را باور داشته باشد. اگر قرار باشد خودش در اينباره مردد باشد که آيا بايد شرکت کنيم يا خير، نبايد مردد باشد و بايد بتواند فضاي سياسي را به خوبي تحليل کند و بنبستها را بشکند.
سوم هم اينکه پيام انتخاب اين فرد به نظام بايد پيام همراهي و همکاري باشد. نبايد شکاف بين نظام جمهوري اسلامي و اصلاحطلبان را که سالهاست وجود دارد، اين فرد بيشتر کند و بايد در جهت ترميم روابط بين اصلاحطلبان و نظام سياسي حرکت کند.
آقاي نوري گذشته از اينکه خودش هم اين مسئوليت را نخواهد پذيرفت اما ويژگي سوم را هم به اعتقاد من ندارد و پيام همراهي و همکاري با نظام از اين طريق منتقل نخواهد شد.
اما بهزاد نبوي ميتواند انتخاب خوبي باشد. همچنين مجيد انصاري و محسن هاشمي هم ميتوانند به عنوان ديگر گزينههاي مناسب براي رياست شورايعالي يا هر نهاد هماهنگکننده ديگري در جبهه اصلاحات، مطرح باشد.
ترکيب و ساختار شورايعالي بايد اولا به شکلي ديده شود که احزاب فراگيري که نقش موثرتري در جريان اصلاحات دارند در ترکيب آن هم نقش موثرتري ايفا کنند. و دوم اينکه اگر قرار شد غير از احزاب و گروهها شخصيتهاي حقيقي هم عضو اين سازوکار باشند بايد شخصيتهايي وارد شوند که جامعيت داشته و به شکل فراگير داراي مقبوليت باشند.
بازار