نماد آخرین خبر

ایمانی: رئیس‌جمهور بعدی قطعا یک چهره شناخته‌شده است

منبع
تابناک
بروزرسانی
ایمانی: رئیس‌جمهور بعدی قطعا یک چهره شناخته‌شده است

تابناک/ فعال سياسي اصولگرا اظهار کرد: درباب اينکه يک فرد نظامي بايد سکاندار دولت باشد بايد بگويم خيلي از چهره‌هاي نظامي که اسامي شان براي انتخابات رياست جمهوري مطرح شده يا بازنشسته شدند و يا در امور نظامي کشور قرار ندارند از اين رو اين افراد از منظر بنده نظامي نيستند.
 
وزارت کشور از برگزاري قطعي انتخابات رياست جمهوري دوره سيزدهم در خردادماه سال 1400 خبر داده است و با اين روند حدود 10 ما ديگر بايد رقابت جريانات سياسي و چهره هاي مطرح را براي تصدي کرسي رياست جمهوري در دوره سيزدهم را به نظاره نشست؛ موضوعي که از هم اکنون محور مباحث بسياري از جلسات گروه ها و جريانات سياسي کشور است تا بتوانند به بهترين تصميم در اين زمينه برسند.

حداقل از بعد اتمام دوره رياست جمهوري مرحوم آيت الله هاشمي رفسنجاني در سال 76 تا کنون شاهد رأي آوري چهره هايي که در زمان انتخاب براي مردم تقريبا ناشناخته بوده اند، هستم؛ يعني سيد محمد خاتمي رئيس دولت اصلاحات در سال 76، محمود احمدي نژاد رئيس دولت مهرورزي در سال 84 و حسن روحاني رئيس دولت تدبير و اميد در سال 92 جرو افرادي بودند که مردم يا آنها را نمي شناختند يا شناخت کمي در زمان انتخاب نسيت به انها وجود داشت.

رئيس جمهور بعدي يک چهره شناخته شده يا ناشناخته؟!

برخي کارشناسان اعتقاد دارند که انتخابات رياست جمهوري محل شکل گيري شگفتي ها و انتخاباتي غير قابل پيش بيني است و براي همين همچون 24 سال گذشته انتظار مي رود که در سال 1400 هم يک چهره اي که مردم شناخت کمتري نسبت به او دارند وارد عرصه رقابت شود و در نهايت بتواند بر کرسي رياست جمهوري تکيه بزند؛ اتفاقي که حداقل از سال 76 به اين طرف شاهد تکرار آن بوده ايم.

اما برخي ديگر از کارشناسان سياسي معتقدند که اينبار قضيه متفاوت خواهد بود و با توجه به شرايطي که کشور در آن قرار گرفته است اتفاقا در سال آينده شاهد انتخاب يک رئيس جمهور کاملا شناخته شده توسط مردم خواهيم بود؛ فردي که نسبت به عملکرد و توان او و تيمي که احتمالا او را در انتخابات همراهي خواهند کرد، شناخت کافي وجود داشته باشد و بتواند کشور را از گير مشکلات برهاند.

رئيس جمهور بعدي چهره ناشناخته نخواهد بود

در همين زمينه، يک تحليگر اصولگرا گفت: بدون شک فردي که در سال ۱۴۰۰ بر مسند رياست‌جمهوري تکيه مي‌زند چهره ناشناخته‌اي نيست و گرنه از سوي شوراي نگهبان تاييد صلاحيت نمي‌شود.

ناصر ايماني تحليگر مسائل سياسي و از چهره‌هاي اصولگرا در گفت و گو با خبرنگار سياسي «تابناک» درباره گمانه‌زني‌هايي صورت گرفته از سوي جريانات سياسي و حتي مردم مبني بر اينکه رئيس‌جمهور آينده يک چهره جديد و ناشناخته خواهد بود، اظهار کرد: مردم ايران حداقل در سه انتخابات سال ۷۶، ۸۴ و ۹۲ به يک چهره‌هاي کاملا ناشناخته و غيرقابل پيش‌بيني در آن مقطع راي دادند؛ بنابراين اين امکان وجود دارد که مردم در ۱۴۰۰ هم به يک چهره‌اي که اصلا قابل پيش‌بيني نيست راي بدهند.

شوراي نگهبان چهره‌اي که رجل سياسي نباشد را تائيد نمي‌کند

وي افزود: نکته مهم ديگري که وجود دارد اين است که آيا چهره انتخاباتي ۱۴۰۰ کاملا ناشناخته است که پاسخ بنده به اين سوال خير است؛ چرا که اين چهره بايد يکي از رجال سياسي باشد که شوراي نگهبان وي را براي انتخابات رياست‌جمهوري تاييد کند از اين رو نمي توان گفت يک چهره ناشناخته در سال ۱۴۰۰ بر مسند رياست‌جمهوري تکيه مي‌زند.

اين تحليگر مسائل سياسي تصريح کرد: بالاخره يکي از کساني که به نوعي در کشور مسئوليت داشتند آن هم از نوع بالايي که لفظ رجل سياسي به وي تعلق مي‌گيرد بايد در معرض راي مردم قرار گيرد از اين رو نامزدهاي انتخابات رياست‌جمهوري خيلي هم ناشناخته نخواهند بود.

بايد کف شناخت از کانديداي رياست جمهوري وجود داشته باشد

ايماني در عين حال يادآوري کرد: اگر يک استاد دانشگاه به طور مثال کانديد شود صلاحيت وي از سوي شوراي نگهبان تاييد نمي شود که مردم بخواهند به وي راي دهند از اين رو بدون شک بايد يک رجل سياسي کانديد انتخابات مهمي چون رياست‌جمهوري باشد.

اين فعال سياسي اصولگرا خاطرنشان کرد: درباره مباحثي که از سوي برخي جريانات مطرح مي‌شود که رئيس‌جمهور بعدي بايد يک چهره اقتصادي يا نظامي باشد بايد بگويم ما نيازي نداريم که رئيس جمهور کشور الزاما يک اقتصادان باشد و در هيچ کشوري که مشکلات اقتصادي داشته باشد نيز اين رويه مرسوم نيست از اين رو فردي بايد رئيس‌جمهور شود که مديريت خوبي داشته باشد که بتواند از نظرات و چهره‌هاي اقتصادي به خوبي استفاده کند.

فرقي بين چهره نظامي و اقتصادي نيست، بايد فردي بيايد که بتواند مشکلات را حل کند

ايماني تاکيد کرد: الزاما رئيس ‌جمهور نبايد يک چهره سياسي مبرز باشد بايد چهره اي باشد که بتواند با مديريت خودش نظرات سياسي مختلف را جمع کند و الزاما نبايد يک چهره فرهنگي مسلط باشد البته اگر فردي باشد که مديريت خوبي داشته باشد اما يک صاحب نظر اقتصادي هم باشد خيلي خوب است چرا که مهم ترين مشکلات امروز کشور الان اقتصادي است ولي اين به اين معنا نيست که الزاما يک اقتصادان رئيس‌جمهور شود.

وي گفت: رئيس‌جمهور بايد يک مدير قوي باشد که بتواند در عرصه‌هاي مختلف خوب نظرات را جمع کند و از آنها استفاده کند از اين رو رئيس جمهور بايد يک مدير باشد.

بسياري از کانديداهاي نظامي مطرح بازنشسته هستند و ايرادي ندارد کانديدا باشند

اين فعال سياسي اصولگرا اظهار کرد: درباب اينکه يک فرد نظامي بايد سکاندار دولت باشد بايد بگويم خيلي از چهره‌هاي نظامي که اسامي شان براي انتخابات رياست جمهوري مطرح شده يا بازنشسته شدند و يا در امور نظامي کشور قرار ندارند از اين رو اين افراد از منظر بنده نظامي نيستند.

ايماني به ذکر مثالي در اين زمينه پرداخت و خاطر نشان کرد: در آمريکا نيز بسياري از پست‌ها در اختيار ژنرال‌هاي ارتش است، ولي کسي نمي‌گويد اين‌ها نظامي هستند از اين رو نکته مهم در انتخاب يک رئيس‌جمهور ميزان کارآمدي و نحوه مديريت وي است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره