شروط پیروزی اصلاحطلبان در انتخابات از زبان تاجرنیا

برنا/ عضو شوراي مرکزي جبهه مشارکت گفت: بخش عمدهاي از مردمي که در انتخابات مجلس يازدهم شرکت نکردند و بخشي هم که شرکت کردند الزاما رفتارهاي مجلس را تائيد نميکنند و بر اين باورند که نمايندگان مجلس بيش از اينکه به بحث معيشت، که جزو شعارهايشان بود، بپردازند درگيري با دولت را سرلوحه کار خود قرار دادند.
«علي تاجرنيا»، عضو شوراي مرکزي جبهه مشارکت، در پاسخ به اينکه عملکرد مجلس يازدهم تا چه اندازه بستر را براي پيروزي اصلاحطلبان در 1400 فراهم ميکند؟ به برنا گفت: موضوع انتخابات رياست جمهوري موضوع کاملا متفاوتي است به همان نسبتي که جريانهاي سياسي موثرند به همان نسبت، ويژگيهاي اشخاص هم اهميت پيدا ميکند ضمن اينکه عملکرد مجلس فعلي براي اصولگريان نقطه قوت محسوب نميشود.
اين نماينده سابق مجلس افزود: به عبارت ديگر بخش عمدهاي از مردمي که در انتخابات مجلس يازدهم شرکت نکردند و بخشي هم که شرکت کردند الزاما رفتارهاي مجلس را تاييد نميکنند و بر اين باورند که نمايندگان مجلس، بيش از اينکه به بحث معيشت، که جزو شعارهايشان بود، بپردازند درگيري با دولت را سرلوحه کار خود قرار دادند. در انتخابات مجلس اکثريتي را داريم، که در آن شرکت نکردند.
تاجرنيا با اشاره يکهتازي اصولگرايان در جريان انتخابات مجلس يازدهم تصريح کرد: البته حضور اصولگرايان در مجلس خصوصا در انتخاباتي که با قلع و قمع کانديداهاي رقيب همراه بود و با مشارکت اندک مردم، ميتواند دورنمايي براي انتخابات رياست جمهوري باشد.
اين چهره اصلاحطلب ضمن تاکيد براينکه چهرههاي انتخابات 1400 با چهرههاي انتخابات مجلس يازدهم متفاوت هستند، اظهار کرد: با توجه به اينکه شرايط ايران شرايط متفاوتي است، دليلي وجود ندارد که انتخابات 1400 هم انتخاباتي به کام اصولگرايان باشد. بر همين اساس اگر در انتخابات با حضور حداکثري مواجه باشيم احتمال اينکه پيشبينيهاي اصولگرايان به هم بخورد، وجود دارد.
تاجرنيا ادامه داد: ممکن است اصولگرايان خود را پيروز انتخابات آينده بدانند اما اين مساله نميتواند استحکام داشته باشد؛ علتش هم اين است که همواره در دوران رياست جمهوري غير از دوران قبل از هاشمي رفسنجاني که عملا رقيب جدي وجود نداشت، از انتخابات دوم خرداد به اين طرف هميشه با انتخابي غيرقابل پيشبيني مواجه بوديم. به عنوان مثال در انتخابات سالهاي 76 و 92 در حالي که تصور برتري کانديداي ديگري بود اما شرايط به گونه ديگري رقم خورد.
اين عضو شوراي مرکزي جبهه مشارکت در خصوص شرايط پيروزي اصلاحطلبان در انتخابات 1400 خاطرنشان کرد: وحدت براي پيروزي اصلاحطلبان در انتخابات شرط لازم است اما شرط کافي نيست. به عبارت ديگر اگرچه اصلاحطلبان بايد در انتخابات پيشرو از تعدد کانديدا پرهيز کنند اما به اين معني نيست که اگر با هم اتحاد کردند و کانديدايي را مطرح کنند که اين کانديدا نتواند گفتمانسازي مناسب داشته باشد و نتواند اقبال افکار عمومي را به دست بياورد، در انتخابات پيروز ميشوند.
تاجرنيا در پايان يادآور شد: در حقيقت اين جريان بيش از اينکه نياز به وحدت داشته باشد نياز به اصلاح گفتمان و شرايطي دارد که به نوعي بتواند، جلب حمايت طبقات مختلف و خصوصا طبقه متوسط که اصليترين جريان حامي اصلاحطلبان است، را داشته باشد. بنابراين وحدت روي يک کانديدا شرط لازم است ولي شرط کافي براي پيروزي نيست.