وزیر هاشمی و خاتمی: ایرادات دولت هیچ ربطی به اصلاحطلبان ندارد

اعتماد/ حسين کمالي گفت: دولت فعلي اصلاحطلب نيست و به همين دليل ايرادات دولت هيچ ربطي به اصلاحطلبان ندارد. در واقع دولت، دولتي ميانهرو است که هم مورد حمايت اصلاحطلبان بود و هم اينکه اصولگرايان معتدل نيز از حسن روحاني در انتخابات حمايت کردند.
«اصلاحات و انتخابات» از اواسط دهه ۷۰ همنشيني پرفرازونشيبي را تجربه کردهاند. نکته مسلم اين رابطه چيزي جز اين نيست که از انتخابات هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي اصلاحطلباني که پيش از آن در خرداد ۷۶ و اسفند ۷۸ توفيق قابل توجهي در انتخابات رياستجمهوري هفتم و مجلس ششم داشتند، سايه پررنگ رد صلاحيت را بر سر خود احساس کردند تا جايي که اين طيف در انتخابات دولتهاي يازدهم و دوازدهم و انتخابات مجلس دهم به ائتلافي اجباري با نيروهاي معتدل جناح رقيب تن داد. اکنون نيز، در فاصله ۱۰ ماه مانده تا انتخابات ۱۴۰۰، رابطه اصلاحات و انتخابات رابطهاي مبهم و پر از سوالهاي بيجواب است.
حسين کمالي، فعال سياسي اصلاحطلب، در گفتوگو با اعتمادآنلاين در اين باره اظهار داشت: برخي ميگويند اصلاحطلبان نميتوانند به حضوري جدي در انتخابات ۱۴۰۰ اميدوار باشند؛ اما اين صحبتي غيرسياسي و غيرمنطقي است. اساساً زمان کافي براي جريانهاي سياسي وجود دارد تا بتوانند زمينه ورود به بحثهاي انتخاباتي را فراهم کنند.
دبيرکل حزب اسلامي کار در ادامه گفت: مساله اصلي نقش و رويکرد شوراي نگهبان در تعيين صلاحيتهاي کانديداهاست؛ يعني سابقه تصميمگيري شوراي نگهبان نشان از آن دارد که اصلاحطلبان احتمالاً نميتوانند چهرههاي شاخص و تاثيرگذار خود را وارد کنند. ناگفته پيداست، اين رويکرد شوراي نگهبان نه تنها اصلاحطلبان را از انتخابات محروم ميکند و باعث ريزش رأي ميشود بلکه کشور را از پتانسيل بالايي که در اين طيف وجود دارد، بينصيب ميگذارد. بنابراين توضيحات، نهاد نظارتي بايد در رفتار خود تجديد نظر کند.
او که سابقه وزارت در ۲ دولت مرحوم هاشمي و دولت اول سيدمحمد خاتمي را دارد، با اشاره به تاثير عملکرد دولت روحاني بر سرنوشت انتخاباتي جريان اصلاحات تصريح کرد: اين يک واقعيت انکارناپذير است که عملکرد دولت مخصوصاً در دوره دوم مطلوب نبود و به همين دليل نارضايتيهايي به وجود آمده، اما بايد در نظر داشت که دولت فعلي اصلاحطلب نيست و به همين دليل ايرادات دولت هيچ ربطي به اصلاحطلبان ندارد. در واقع دولت، دولتي ميانهرو است که هم مورد حمايت اصلاحطلبان بود و هم اينکه اصولگرايان معتدل نيز از حسن روحاني در انتخابات حمايت کردند.
کمالي ادامه داد: درباره کارنامه دولت بايد گفت، با وجود برخي از مشکلات به هر حال کارهاي مهمي هم در اين چند سال انجام شده و نميتوان گفت همه دوره دولت توأم با ناکامي بوده است. به هر حال اتفاقهايي که مخصوصاً در سياست خارجي افتاد موانع زيادي پيش روي کشور گذاشت. پس هيچ کسي نميتواند مثلاً ادعا کند اگر فردي اصولگرا انتخاب ميشد، الان حتماً وضعيت بهتري داشتيم. مخصوصاً در اين مدت کوتاهي هم که برخي از مسئوليتها در اختيار اصولگرايان گذاشته شده و آنها عملاً هيچ کاري انجام ندادهاند، مشخص شده است که برنامهاي دقيق و مشخص هم براي آينده کشور ندارند.
او همچنين درباره اين ذهنيت که «اصلاحطلبان تحت هيچ شرايطي حاضر نميشوند باز هم از کانديداي اجارهاي حمايت کنند» توضيح داد: در عالَم سياست درباره هيچ مسالهاي نميتوان با قطعيت صحبت کرد. طبيعتاً اصلاحطلبان تمايل دارند کانديداي خودشان را به صحنه انتخابات بياورند و براي رأيآورياش تلاش کنند. اما اينکه از کانديداي اجارهاي حمايت خواهند کرد يا نه مسالهاي است که به وضعيت روزهاي منتهي به انتخابات مرتبط ميشود و اگر احياناً صلاح کشور را در اين امر ببينند، در راستاي منافع کشور و مردم نه تنها اين کار بلکه هر کاري را که لازم بدانند انجام خواهند داد.
حسين کمالي در پايان گفت: مهمترين مساله انتخابات ۱۴۰۰ و هر انتخابات ديگر اين است که سيستم بايد به همه سليقههايي که تعهدشان را به نظام ثابت کردهاند اجازه بدهد در رقابتهاي انتخاباتي حضور جدي پيدا کنند، چراکه در اين صورت است که انتخابات پرشور و تاثيرگذاري را شاهد خواهيم بود.