نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

جزئیات جدید از نقشه ضد ایرانيِ آمریکا در شورای امنیت

منبع
فارس
بروزرسانی
جزئیات جدید از نقشه ضد ایرانيِ آمریکا در شورای امنیت

فارس/ نشريه فارن‌پاليسي گزارش داده دولت آمريکا روز سه‌شنبه قطعنامه‌اي را که خواستار تمديد تحريم‌هاي تسليحاتي عليه ايران است در شوراي امنيت سازمان ملل متحد به رأي خواهد گذاشت.

فارن‌پاليسي اين قطعنامه را نمونه‌اي از سندي با ويژگي‌هاي «ديپلماسي ترامپ» توصيف کرده و نوشته است: «اين قطعنامه جسورانه است و به دنبال تحميل تعهدات حقوقي جامع به کشورها و ملزم کردن آنها به مقابله با کشتي‌هاي حامل بارهاي ايران و توقيف آنها است.»

پيش‌نويس قطعنامه آمريکا علاوه بر اين، به دنبال تحميل مجازات‌هايي مانند مصادره دارايي‌ها و منع سفر براي افراد و نهادهاي ايراني از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامي است.

رسانه آمريکايي تصريح کرده قطعنامه آمريکا احتمالاً از حمايت اندک در ميان متحدان اروپايي اين کشور برخوردار خواهد شد، زيرا اين کشورها فکر مي‌کنند که تصويب چنين قطعنامه‌اي به نابودي توافق هسته‌اي برجام منجر خواهد شد.

ديپلمات‌هاي سازمان ملل به فارن‌پاليسي گفته‌اند انتظار مي‌رود ايالات متحده اين قطعنامه را روز دوشنبه رسماً ارائه کند و برنامه‌ريزي‌هاي صورت گرفته تا سه‌شنبه در خصوص آن رأي‌گيري انجام شود.

چين و روسيه به صراحت اعلام کرده‌اند که اين قطعنامه را وتو خواهند کرد؛ با اين حال فارن‌پاليسي نوشته ممکن است کار اصلاً به نياز به وتو هم نکشد زيرا  زيرا واشنگتن احتمالاً از ۹ رأي لازم براي تصويب قطعنامه خود نيز برخوردار نيست. 

تحريم‌هاي تسليحاتي عليه ايران طبق مفاد برجام ۱۸ اکتبر سال جاري ميلادي به پايان مي‌رسد اما دولت آمريکا به رياست «دونالد ترامپ» تلاشي را براي جلوگيري از انقضاي اين تحريم‌ها آغاز کرده است.

يک قطعنامه براي تصويب در شوراي امنيت نيازمند موافقت دست‌کم ۹ عضو، بدون وتو از سوي هر يک از ۵ عضو دائم شوراي امنيت (آمريکا، روسيه، چين، فرانسه و انگليس) است. 

دولت ترامپ گفته در صورتي که در تمديد تحريم‌هاي تسليحاتي عليه ايران موفق نشود قصد دارد از يکي از بندهاي برجام که با نام‌هايي مانند «مکانيسم ماشه»، «ساز و کار حل و فصل اختلاف» يا «ساز و کار بازگشت خودکار تحريم‌ها» شناخته مي‌شود براي بازگرداندن تحريم‌هاي بين‌المللي عليه ايران استفاده کند.

با اين حال کارشناسان مي‌گويند آمريکا از آن جهت که ارديبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزو طرف‌هاي مشارکت‌کننده در «برجام» نيست و نمي‌تواند از بندهاي اين توافق براي تمديد تحريم‌ها عليه ايران استفاده کند.

از طرف ديگر، مقام‌هاي دولت «دونالد ترامپ»، رئيس‌جمهور آمريکا ادعا مي‌کنند آمريکا با خروج از برجام اين توافق را «نقض» نکرده و هنوز يکي از طرف‌هاي مشارکت‌کننده در آن محسوب مي‌شود. 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

پس از این بخوانید

پس از این بخوانید

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر