استیضاح «زنگنه» در مجلس کلید خورد

مهر/ نماينده مردم دشستان از جمعآوري امضا براي استيضاح وزير نفت در مجلس خبر داد.
ابراهيم رضايي در گفتگو با مهر، از جمع آوري امضاء در مجلس شوراي اسلامي براي استيضاح «بيژن زنگنه» وزير نفت خبر داد.
وي با اشاره به محورهاي اين استيضاح، گفت: مشکلات بسيار زيادي در صنعت نفت وجود دارد که عملکرد وزير نفت هم نشان ميدهد که وي نميتواند اين مشکلات را حل و فصل کند.
نماينده مردم دشستان در مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: خام فروشي نفت يکي از محورهاي اصلي استيضاح وزير نفت است چرا که معتقديم جلوگيري از خام فروشي و توسعه صنايع پائين دستي نفت باعث رشد اقتصادي و ايجاد اشتغال و در نهايت جهش توليد ميشود اما اين مسئله مطابق با انتظار تاکنون پيش نرفته است.
رضايي بيان کرد: همچنين ما شاهد بر زمين ماندن اسناد کلان نظام چون سند اقتصاد مقاومتي و سياستهاي کلي ابلاغي مقام معظم رهبري در صنعت نفت هستيم و از سوي ديگر زنگنه نتوانسته از نفت و گاز به عنوان يک ثروت ملي و فرصتي براي سرمايه گذاري مولد در سطح ملي و بينالمللي در جهت منافع کشور و رفاه مردم استفاده کند.
وي متذکر شد: ارتقاء جايگاه ايران در توليد نفت اوپک جز برنامههاي وزير نفت در سالهاي ۹۲ و ۹۶ بود اما وي عملکرد موفق آميزي در اين زمينه نداشته است و به همين دليل شاهد جايگزيني بازار نفت و گاز ايران در منطقه توسط کشورهاي رقيب هستيم.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با بيان اينکه ضعف عملکرد زنگنه در ديپلماسي انرژي از ديگر محورهاي استيضاح وي است، افزود: اين مسئله منجر به افت جايگاه ايران در حوزه اقتصاد انرژي شده است و از سوي ديگر ما شاهد عدم توجه به ظرفيتهاي پالايشگاهي و پتروپالايشگاهي هستيم و عملکرد وزارت نفت در اين زمينه مطابق با انتظار نبوده است و بسياري از ظرفيتها در اين حيطه روي زمين مانده است.
رضايي تأکيد کرد: در زمينه فروش نفت هم امروز با مشکلات زيادي مواجه هستيم و متأسفانه تدبير لازم براي فروش نفت از سوي زنگنه وجود ندارد.
وي با اشاره به عدم اتخاذ ديپلماسي انرژي فعال، گفت: اين مسئله باعث شده است که ما در دادگاههاي بينالمللي محکوم شويم و همچنين بسياري از قراردادهاي بينالمللي مانند انتقال گاز به پاکستان و قرارداد با کشورهايي چون هند و ترکيه در اين دوره روي زمين مانده و به نتيجه مطلوب نرسيده است.
نماينده مردم دشستان در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينکه مسائلي چون کرسنت هم هنوز حل و فصل نشده است، تصريح کرد: عدم بهره گيري و استفاده از ظرفيتهاي داخلي در اجراي پروژههاي کلان صنعت نفت از ديگر محورهاي استيضاح زنگنه است و اعتماد لازم به توان داخلي را در اين وزارتخانه شاهد نيستيم و اعتماد اشتباهي به بيگانگان شده است که باعث شده ما در برخي از زمينهها متضرر شويم.
رضايي يادآور شد: انتظار داشتيم مخازن بزرگي براي ذخيره سازي نفت احداث شود که متأسفانه در اين زمينه هم عقب مانديم و علاوه بر اين در زمينه صنايع پائين دستي نفت و توليد فرآوردههاي نفتي هم به جايگاه مطلوبي نرسيديم.
وي با بيان اينکه در توسعه ميدان استراتژي که پارس جنوبي هم متأسفانه عقب مانديم، اظهار داشت: حذف کارت سوخت که در سال ۹۴ اتفاق افتاد و دوباره در سال ۹۸ و با يک هزينه کلان از جيب ملت بازگردانده شد، از محورهاي ديگر استيضاح وزير نفت است.
عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس خاطرنشان کرد: مجموعه اين عوامل باعث شد که جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي طرح استيضاح وزير نفت را کليد بزنند چرا که ما معتقديم لازم است در رأس وزارت نفت تغييراتي به وجود بيايد که اين تغيير قطعاً به نفع منافع ملي است.