نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

چرا هوک رفت و آبرامز آمد؟

منبع
ايسنا
بروزرسانی
چرا هوک رفت و آبرامز آمد؟

ايسنا/ شبکه خبري العالم در يادداشتي تحت عنوان "چرا هوک رفت و چرا آبرامز آمد "نوشت: در تحولي ناگهاني برايان هوک، مسئول ويژه امور ايران در وزارت خارجه آمريکا از منصب خود کناره گيري کرد و به فعاليت در بخش خصوصي بازگشت و آليوت آبرامز، مسئول ويژه امور ونزوئلا در وزارت خارجه آمريکا جاي او را گرفت؛ اين مساله باعث شد که تحليل گران به دلايل و اهداف پشت پرده اين اقدام بپردازند. 

گفته مي شود که هوک در متحد کردن جامعه جهاني عليه ايران و در سازمان ملل براي تمديد تحريم هاي تسليحاتي که قرار است در اکتوبر آينده به پايان برسد شکست خورده است و اين امر باعث شد که ترامپ و پمپئو به هوک فشار بياورند تا استعفا بدهد و به جاي آن شخصيتي بياورند که به افراط گرايي و جنگ طلبي و کودتا معروف است و او آبرامز است.

روشن است که کناره گيري هوک نشان مي دهد اين مرد در انجام ماموريتش شکست خورده است؛ نه تنها در متحد کردن کشورهاي جهان عليه ايران براي تمديد تحريم هاي تسليحاتي بلکه او در ماموريت اصلي خود که به تسليم واداشتن ايران در برابر فشارها است نيز شکست خورده است و اين مساله نشان دهنده شکست دولت ترامپ در تعامل با ايران است، بنابراين با توجه به اينکه تنها دو ماه ونيم تا انتخابات آمريکا زمان باقي مانده است پيام هاي ترامپ و پمپئو از اين تغيير چيست؟

روشن است که ترامپ و پمپئو از طريق اين تغيير مي خواهند پيام هايي به جامعه بين المللي به ويژه اعضاي شوراي امنيت علي الخصوص روسيه و چين برسانند؛ آن ها مي خواهند بگويند که آمريکا با انتخاب آبرامز گزينه جنگ را بر روي ميز قرار داده است بنابراين آن ها تنها دو انتخاب در پيش رو دارند؛ يا تحريم هاي تسليحاتي عليه ايران را تمديد کنند و يا وارد جنگ شوند.

بي شک ترامپ که طي چهارسال رياست جمهوري خود عليرغم وجود بزرگ ترين جنگ طلبان و آشوبگران در دولت، جرات حمله به ايران را نداشت و از پيامدهاي فاجعه انگيز آن هراس داشت اکنون نيز با توجه به نزديک بودن موعد انتخابات آمريکا جرات حمله به ايران را ندارد.

برخي بر اين باورند که ترامپ براي بالا بردن شانس خود در انتخابات با ايران وارد جنگ خواهد شد؛ انتخاباتي که همه نظرسنجي‌ها نشان مي دهد او در برابر نامزد دموکرات ها يعني جو بايدن بازنده خواهد بود به ويژه اينکه آبرامز را انخاب کرده که يکي از مهندسان حمله به عراق بود و بارها براي سرنگوني نظام ونزوئلا تلاش کرده است اما اساسا اگر ترامپ به فکر جنگ با ايران بود جان بولتون را از دولت خود اخراج نمي کرد؛ جان بولتوني که ديوانه جنگ با ايران بود علاوه براين آبرامز در سرنگوني نظام نيکولاس مادورو نيز شکست خورده است با اين که آمريکا فاصله چنداني با ونزوئلا ندارد.

ترامپ مي تواند به خاطر منافع خود در انتخابات وارد جنگ شود اما آيا نتايج اين جنگ باب ميل او خواهد بود؟ آيا مي تواند هر زماني که اراده کند به اين جنگ پايان دهد؟ بي شک ايران آن کشوري  نيست که ترامپ بتواند از طريق آن امتيازاتي براي پيروزي بر رقيب خود يعني جو بايدن به دست بياورد بنابراين هرگونه ماجراجوئي منجر به سقوط مفتضحانه او خواهد شد. 

در آخر بايد گفت تقسيم بندي هايي که خود آمريکايي ها براي شخصيت هاي امريکايي قرار مي دهند و مي گويند فلاني کبوتر است و فلاني عقاب است، در تعامل با ايران بي فايده است زيرا هوک در راست گرايي و افراطي گري و جنايت کاري و تروريسم کمتر از آبرامز نيست و هر دوي آنها در جنايتکاري کمتر از ترامپ و پمپئو نيستند، دولت کنوني آمريکا و دولت هاي پيشين آن ها اگر مطمئن بودند که از طريق جنگ مي توانند ايران را تسليم خود کنند از دهه ها پيش اين جنگ رخ مي داد. باراک اوباما، رئيس جمهور پيشين آمريکا زماني که گفت اگر در توانم بود تا پيچ آخر برنامه هسته اي ايران را باز مي کردم اما اين مساله امکان پذير نيست، راست مي گفت.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر