واکنش تختروانچی به عقبنشینی آمریکا در جریان تحریم تسلیحاتی ایران

ايرنا/ پس از اينکه نمايندگي آمريکا در سازمان ملل متحد قطعنامه ۱۳ صفحهاي پيشنهادي خود را به ۴ پاراگراف تقليل داد و به صورتي عاجزانه درخواست کرد تا همين محدوديت موجود در قطعنامه ۲۲۳۱ مادامي که شورا درباره آن تصميم بگيرد، تمديد شود، نماينده دائم ايران در سازمان ملل متحد، قطعنامه جديد آمريکا براي تحريم تسليحاتي ايران را نيز نقض قطعنامه ۲۲۳۱ دانست و گفت: مطمئن باشيد که شوراي امنيت، بار ديگر اين اقدام را رد خواهد کرد.
مجيد تختروانچي شامگاه سهشنبه در يک يادداشت توئيتري نوشت: با مخالفت اعضاي شوراي امنيت، ايالات متحده بار ديگر به عقب نشيني از پيشنويس قطعنامه در مورد تحريم تسليحاتي ايران مجبور شد و امروز نسخه ديگري را ارائه داد که باز هم نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت است.
وي تاکيد کرد: پيش نويس جديد در طبيعت و هدف خود مشابه موارد قبلي است. مطمئن باشيد که شوراي امنيت، بار ديگر اين اقدام را رد خواهد کرد.
دولت ترامپ با هدف از بين بردن برجام که يک توافق بينالمللي مورد تاييد شوراي امنيت سازمان ملل است، هفته گذشته پيشنويسي را به اين شورا ارائه داد تا شايد بتواند مسير تحريم تسليحاتي ايران و همچنين اعمال برخي تحريمهاي جديد را بپيمايد.
برگزاري نشستهاي مختلف غيررسمي با اعضاي شورا اعم از اروپاييها و ديگر اعضاي غيردائم، دولت ترامپ را که فکر ميکرد با قلدرمآبي، تهديد يا تطميع ميتواند به هدف خود نائل شود را به اين نتيجه رساند که عبور از گردنه شوراي امنيت در سنگلاخي که خود ايجاد کرده است به آساني نخواهد بود.
از اين رو، نمايندگي آمريکا در سازمان ملل متحد قطعنامه ۱۳ صفحهاي پيشنهادي خود را به ۴ پاراگراف تقليل داد و به صورتي عاجزانه درخواست کرد تا همين محدوديت موجود در قطعنامه ۲۲۳۱ مادامي که شورا درباره آن تصميم بگيرد، تمديد شود.
اعضاي شورا تا ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه به وقت محلي فرصت خواهند داشت تا نظرات خود را ارائه دهند و پس از آن، احتمالا فرايند راي گيري در روز پنج شنبه يا جمعه طي شود.
هرچند که بر اساس مواضع روسيه و چين مشخص است که قطعنامه جديد شوراي امنيت هم ره به جايي نخواهد برد اما هنوز هم رسيدن به حد نصاب لازم براي ضرورت استفاده از وتوي اين ۲ کشور، جاي ترديد جدي دارد.