نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

محورهای ۱۸ گانه طرح استیضاح وزیر نفت

منبع
فارس
بروزرسانی
محورهای ۱۸ گانه طرح استیضاح وزیر نفت

فارس/ تعدادي از نمايندگان مجلس به دليل مشکلات در صنعت نفت استيضاح بيژن زنگنه وزير نفت را در مجلس کليد زدند که عدم نظارت وزارت نفت و شرکت‌هاي چهارگانه بر رفتار شرکت‌هاي پيمانکار نسبت به نيروهاي پيمانکاري جزو محورهاي طرح استيضاح قرار دارد.

تعدادي از نمايندگان مجلس به دليل مشکلات در صنعت نفت استيضاح بيژن زنگنه وزير نفت را در مجلس کليد زدند.

خام فروشي نفت يکي از محورهاي استيضاح وزير نفت عنوان شده و استيضاح کنندگان زنگنه معتقدند جلوگيري از خام فروشي و توسعه صنايع پايين دستي نفت باعث رشد اقتصادي، ايجاد اشتغال و در نهايت جهش توليد مي‌شود، اما بيژن زنگنه نتوانسته انتظارات را تا الان برآورده کند.

متن طرح استيضاح بيژن زنگنه در اختيار خبرگزاري فارس قرار گرفته که به شرح زير است:

1- انعقاد قرارداد توسعه فاز يازدهم پارس جنوبي با توتال فرانسه(افشاي اطلاعات حياتي مناطق مشترک ايران و قطر براي قطري‌ها، طراحي فازبندي پارس جنوبي با در نظر گرفتن منافع قطر، خروج توتال از قرارداد بدون پرداخت جريمه و...)

2- عدم تحصيل 35ميليارد دلار درآمد با وضعيت نامناسب توسعه بزرگترين ميدان نقتي دنيا(عدم حفر حتي يک چاه در دوره وزارت اقاي زنگنه در دولت يازدهم و دوازدهم در ميدان نفتي آزادگان که بين ايران و عراق مشترک است)

3- وابستگي بخش ارزي کشور به تعداد معدودي از شبکه کارگزاري و ريسک‌هاي مربوطه

4- عدم برنامه مناسب براي فروش و بازاريابي نفت در دوره تحريم‌هاي ظالمانه آمريکا در مقايسه با دوره تحريم‌هاي سال 91 و 92(حتي عدم تعامل با کشورهاي متحد)

5- سوزاندن سالانه 10 ميليون تن LPG در خطوط لوله طبيعي و فلرها و خسارت چندين و چند ميليارد دلاري به کشور. درحاليکه ميتوان با استفاده از اين سوخت در بخشي از ناوگان حمل و نقل عمومي علاوه بر جلوگيري از هدر رفت اين سوخت با ارزش، با صادرات بنزين معادل آزادشده درآمد ارزي دولت را افزايش داد.

6- عدم نظارت وزارت نفت و شرکت‌هاي چهارگانه بر رفتار شرکت‌هاي پيمانکار نسبت به نيروهاي پيمانکاري. در سال‌هاي اخير در سايه غفلت وزارت نفت (به عنوان کارفرما)، بديهي‌ترين حقوق نيروهاي پيمانکاري توسط پيمانکاران زير پا گذاشته مي‌شود به طوري تعداد زيادي از اين نيروها تحت فشار پيمانکاران اقدام به خودکشي يا خودسوزي کرده‌اند.

7- بي‌توجهي به تدوين برنامه جامع انرژي و  بدون راهبرد بودن وزارت نفت در حوزه نفت و گاز. درحاليکه در ماده 45 قانون برنامه ششم  وزارت نفت موظف شده‌ است با همکاري ساير دستگاه‌هاي اجرائي ذي‌ربط، برنامه اجرائي «طرح جامع انرژي کشور» را تا پايان سال اول اجراي قانون برنامه تدوين کرده و به تصويب هيئت وزيران برسانند اما تا کنون تنها يک سند چهار برگه‌اي از آن منتشر شده است که بدون هيچ راهبردي بوده و صرفا به کلي‌گويي‌هايي مبهم پرداخته است.

8- غفلت از بازار صادراتي گاز منطقه به طوري که در حال حاضر ايران در آستانه حذف از بازارهاي ترکيه، عراق، پاکستان و عمان است و فرصت صادرات گاز ترکمنستان به ساير کشورها را نيز از دست داده است. به طور کلي عليرغم جايگاه مناسب ايران براي تبديل شدن به هاب گازي منطقه، بي‌تدبيري‌هاي وزارت نفت باعث منزوي شدن ايران در بازار گاز منطقه شده است.

9- حذف سهميه بندي بنزين و اصرار بر حذف کارت سوخت و کم توجهي به توسعه CNG بدون توجيه کارشناسي

10- معطل نگه داشتن تکميل پروژه هاي پالايشي بخصوص پالايشگاه هاي آناهيتا و سيراف

11- کم کاري در زمينه بهينه سازي مصرف انرژي علي رغم ظرفيت بزرگ مالي ايجاد شده بخاطر تصويب بند «ق» تبصره 2 قانون بودجه 93 و ماده 12 قانون رفع موانع توليد رقابت پذير

12- معطل نگه داشتن پروژه هاي مهم نفتي و گازي مانند تکميل فاز 11 پارس جنوبي بخاطر احتمال بازگشت شرکت‌هاي غربي

13- تخريب روابط نفتي با کشورهاي شرقي داراي روابط استراتژيک با ايران بخصوص بعد از امضاي برجام

14- کم کاري در زمينه توسعه بازار گاز صادراتي ايران در قاره آسيا

15- انتصاب افراد حاشيه دار و بدون سابقه در پست‌هاي کليدي وزارت نفت به جاي استفاده از مختصصان باسابقه صنعت نفت

16- استفاده از نيروهاي غير متخصص و ناکارامد در اداره شرکت صنايع پتروشيمي خليج فارس

17- اصرار بر تغيير چشمگير اساسنامه صندوق بازنشستگي نفت علي رغم تبعات گسترده آن

18- عليرغم تکليف قانون برنامه پنج ساله و مصوبه هيئت وزيران در مناقصات و قراردادهاي خود از قانون پيروي نمي­کند و هزاران ميليارد تومان قراردادهاي خود را در خارج از سامانه ستاد (سامانه تدارکات الکترونيکي دولت) منعقد مي­نمايد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره