نماد آخرین خبر

النشره: چرا نام آلمان برای میانجیگری بین ایران و آمریکا به میان آمد؟

منبع
انتخاب
بروزرسانی
النشره: چرا نام آلمان برای میانجیگری بین ایران و آمریکا به میان آمد؟

انتخاب/ رابطه آلمان با ايران همچنان ممتاز است، بويژه آنکه برلين شريک تجاري استراتژيک ايران است و اين کشور، يک سوم صادرات اروپايي خود را از آلمان وارد مي‌کند، که رقمي معادل ۳ ميليارد يورو است. اما پس از آنکه رئيس جمهور آمريکا اعلام کرد کشورش از توافق هسته‌اي خارج مي‌شود و تحريم‌ها را عليه ايران از سر مي‌گيرد، تعداد شرکت‌هاي آلماني داخل تهران، از حدود ۱۲۵، به ۶۰ شرکت رسيد، آنچه که زيان‌هاي اقتصادي زيادي به دو طرف وارد کرد و اين مساله دليل اصلي ايفاي نقش ميانجي گري براي مذاکره، از سوي آلمان است.
 
محمد علوش در النشره نوشت: پيش از امضاي توافق هسته‌اي بين ايران و دولت‌هاي اروپايي، ايالات متحده در مقابل مذاکره با تهران ايستاده بود و در آن زمان، آلمان نقش اساسي در نشاندن طرف‌ها سر ميز مذاکره ايفا کرده و به نتيجه موفقيت آميز رسيد. پس از خروج آمريکا از توافق هسته‌اي نيز بار ديگر آلمان تلاش کرد توافق را حفظ کند، اما اين بار و با وجود مذاکرات دشواري که انجام شد، موفق نبود. امروز، به نظر مي‌رسد نقش آلمان باز هم به صحنه بازگشته و توانسته روزنه‌هاي مهمي در دو طرف اصلي توافق، يعني ايران و امريکا ايجاد کند.
در ادامه اين مطلب آمده است: آلمان همواره نقش واسطه را بين حزب الله و اسرائيل در جريان عمليات مبادله ايفا کرده و اين مربوط به زماني است که آلمان با قرار دادن حزب الله در ليست سازمان‌هاي تروريستي، موضع سختي در قبال اين حزب اتخاذ کند. با اين حال، رابطه آلمان با ايران همچنان ممتاز است، بويژه آنکه برلين شريک تجاري استراتژيک ايران است و اين کشور، يک سوم صادرات اروپايي خود را از آلمان وارد مي‌کند، که رقمي معادل ۳ ميليارد يورو است. اما پس از آنکه رئيس جمهور آمريکا اعلام کرد کشورش از توافق هسته‌اي خارج مي‌شود و تحريم‌ها را عليه ايران از سر مي‌گيرد، تعداد شرکت‌هاي آلماني داخل تهران، از حدود ۱۲۵، به ۶۰ شرکت رسيد، آنچه که زيان‌هاي اقتصادي زيادي به دو طرف وارد کرد و اين مساله دليل اصلي ايفاي نقش ميانجي گري براي مذاکره، از سوي آلمان است.
رسانه‌هاي ايراني از توافق نزديکي براي لغو برخي تحريم‌هاي آمريکا عليه ايران صحبت مي‌کنند. همانطور که خبرگزاري ايرنا از قول يک منبع آگاه تصريح کرد که آلمان با حمايت بريتانيا به آمريکا پيشنهاد داده است که تحريم‌هاي غير هدفمندي که تاثير اقتصادي خود را بر مردم مي‌گذارد، به صورت موقت لغو شود و واشنگتن اين موضوع را طي ده روز مورد ارزيابي قرار مي‌دهد.
اين پيشنهاد آلمان، هموار ساختن راه مذاکره بين ايران و عربستان را نيز دربردارد، که برخي رسانه‌هاي ايراني اين مساله را تکذيب کرده و منکر هر گونه مذاکره بين دو طرف شده اند. اما همين انکار هم بخشي از قدرت مذاکره‌اي ايران است، به اين دليل که زماني که در سال ۲۰۱۵ امضاي توافق هسته‌اي اعلام شد، همه تحليلگران شوکه شدند، چرا که ايران همواره نزديک شدن به توافق را انکار مي‌کرد.

در هر صورت، تلطيف فضا بين ايران و آمريکا، انعکاس مثبتي بر لبنان خواهد داشت، بويژه آنکه درگيري در منطقه، مساله پنهاني نيست و لبنان هم جزئي از آن است و ممکن است ايالات متحده، ديدگاه فرانسه در مورد اينکه تحريم‌ها تاثير عکس بر وضع کنندگان آن دارد، بر تحريم‌هاي آن عليه لبنان و ايران هم تسري مي‌يابد. همچنانکه بديهي است سياست تحريم‌ها در مورد لبنان و ايران، براي آمريکا فايده‌اي دربرنداشته و حتي باعث بحران سازي در روند تحقق منافع آمريکا در منطقه شده است. به نظر مي‌رسد که ما وارد مرحله مذاکره و صلح‌هايي در سطح پرونده‌هاي حساس در لبنان، منطقه و جهان شده ايم. اما آيا روز‌هاي آينده نويد اشاره‌هاي مثبتي را مي‌دهد يا بايد منتظر شکست ميانجي گري‌ها بوده و در نهايت جهان را در لبه پرتگاه جنگ بيابيم؟

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر