واکنش امیرآبادی به ماجرای عدم حضور روحانی در صحن علنی

فارس/ عضو هيأت رئيسه مجلس نسبت به عضو هيات رئيسه مجلس به اظهارات واعظي درباره حضور رئيسجمهور در صحن علني واکنش نشان داد.
احمد اميرآبادي فراهاني عضو هيات رئيسه مجلس شوراي اسلامي در جمع خبرنگاران در واکنش عضو هيات رئيسه مجلس به اظهارات واعظي درباره حضور رئيسجمهور در صحن علني مجلس اظهار داشت: بر اساس ماده ۲۰۴ آيين نامه داخلي مجلس سخنراني معاون اول رئيس جمهور در جلسه راي اعتماد به وزير پيشنهادي صمت امکانپذير نبود.
احمد اميرآباديفراهاني عضو هيئت رئيسه مجلس در واکنش به اظهارات واعظي رئيس دفتر رئيس جمهور گفت: واعظي طي نامهاي به مجلس شوراي اسلامي اعلام کرده بود، آقاي روحاني براساس توصيه کميته بهداشتي ستاد ملي مقابله با کرونا نبايد در جلسه راي اعتماد به وزير پيشنهادي صمت شرکت کند زيرا احتمال ابتلا به بيماري کرونا در اين مکان وجود دارد.
وي با بيان اينکه در اين راستا رئيس جمهور طي نامه به جهانگيري اعلام کرد که بجاي وي در جلسه روز چهارشنبه حضور پيدا کند، افزود: براساس ماده ۲۰۴ آييننامه داخلي مجلس، اگر رئيس جمهور براي جلسه راي اعتماد به کل کابينه در مجلس حضور پيدا کند، ميتواند در مدت زمان ۲ ساعت و نيم درباره برنامههاي دولت صحبت کند و بعد از آن هم فرصتي براي پاسخگويي به مخالفان دارد.
نماينده مردم قم در مجلس تاکيد کرد: رئيس جمهور در اين جلسه ميتواند، زمان در اختيار خودش را به شخص ديگري بدهد تا وي پاسخ مخالفان را بدهد اما در زماني که کمتر از نصف کابينه يا يک وزير را به مجلس معرفي ميکند، رئيس جمهور ميتواند با استفاده از فرصت زماني وزير يا وزراي پيشنهادي به مدت يک ساعت صحبت کند.
اميرآباديفراهاني ادامه داد: بنابراين مطابق آيين نامه داخلي جهانگيري معاون رئيس جمهور در اين شرايط نميتوانست از طرف آقاي روحاني در جلسه راي اعتماد به وزير صمت صحبت کند، به همين جهت ما حتي در زمان سخنراني جهانگيري در جلسه راي اعتماد به خاوازي وزير جهاد کشاورزي هم به رييس وقت جلسه اعتراض و اعلام کرديم که اين اقدام غيرقانوني است اما وي اين موضوع را نپذيرفت.
عضو هيئت رئيسه مجلس با اشاره به اينکه واعظي متاسفانه در اظهارات خود به اين نکات قانوني توجه نکرده است، بيان کرد: دکتر قاليباف رئيس مجلس قبل از رايگيري درباره وزير پيشنهادي صمت در پاسخ به تذکر سليمي نماينده محلات در جلسه علني اعلام کرد که رئيس جمهور براساس توصيه ستاد ملي مقابله با کرونا در اين جلسه حضور نيافته است در حالي که در نامه واعظي نوشته شده بود به توصيه کميته بهداشتي ولي به دليل اينکه در يادداشت اميري معاون پارلماني دولت به دکتر قاليباف عنوان ستاد ملي مقابله با کرونا قيد شده بود، همين عنوان هم در صحن اعلام شد.
اميرآباديفراهاني تاکيد کرد: تعجب ميکنم که چگونه آقاي واعظي ميگويد ، رييس مجلس بعد از راي گيري درباره دليل نيامدن آقاي روحاني توضيح داده است. اما مردم پخش زنده مجلس را دنبال کرده اند و ديده اند که آقاي قاليباف قبل از راي گيري موضوع را توضيح داد. يعني آيا آقاي واعظي مسأله اي به اين واضحي را نميدانسته که خلاف واقع گفته است يا هدف ديگري داشته است.
وي اظهار کرد: اعتراض نمايندگان به عدم حضور رئيس جمهور در جلسه روز چهارشنبه به اين دليل بود که اعلام ميکردند، آيا خون آقاي روحاني از بقيه رنگينتر است، چگونه ميشود رئيس جمهور کرونا بگيرد اما جهانگيري با حضور در مجلس کرونا نگيرد؟
نماينده مردم قم در مجلس با اشاره به نگراني مردم درباره برگزاري کنکور با وجود شرايط کرونايي گفت: دولت بعد از اعلام خبر تعويق يک ماه کنکور در اخبار رسانه ملي، با ذکر اينکه اشتباه شده خبر را تکذيب کرد و اکنون اين سوال براي نمايندگان پيش آمده که چگونه حضور رئيس جمهور در مجلس آن هم با رعايت پروتکلهاي بهداشتي و جمعيتي کمتر از شرکتکنندگان کنکور و فضايي بازتر باعث ابتلا به کرونا ميشود اما داوطلبان کنکور با وجود عدم رعايت پروتکلهاي بهداشتي بايد سر جلسه حضور پيدا کنند.
عضو هيئت رييسه مجلس تصريح کرد: رئيس دفتر رئيس جمهور بايد به اين موضوع پاسخ دهد که چرا با روح و روان بچههاي مردم بازي ميکنند؟ نمايندگان مجلس با مردم از نزديک در حوزههاي انتخابيه خود در تماس هستند و اين سخنان را ميشنوند و از تريبون مجلس آن را اعلام ميکنند.
اميرآباديفراهاني تاکيد کرد: دکتر قاليباف رئيس مجلس در جلسات مختلف هيئت رييسه اعلام کرده که هر کجا دولت ميخواهد مشکل کشور را حل کند بايد به آنها کمک کرد، حتي در جلسات شوراي عالي هماهنگي سران قوا هم با قدرت و مطالعه همراه با تيم اقتصادي منسجم شرکت ميکند.
وي افزود: البته نمايندگان مجلس به برخي اقدامات شوراي عالي هماهنگي سران قوا براساس فرمايش مقام معظم رهبري مبني براينکه مسايلي را که مجلس بايد پيگيري کند را در اين جلسات مطرح نکنيد تا مجلس از حيز؟ انتفاع نيوفتد، انتقاد دارند اما با اين حال رئيس مجلس بر کمک به دولت براي حل مشکلات مردم بارها تاکيد کردند.
نماينده مردم قم در مجلس تاکيد کرد: يک اشتباهي اکنون در حال مصطلح شدن است مبني براينکه تمامي نامهها با امضاي نمکي وزير بهداشت به عنوان مصوبه ستاد ملي مقابله با کرونا برداشت ميشود در صورتي که اينطور نيست و ستاد ملي مقابله با کرونا براساس آيين نامه به رياست اقاي روحاني تشکيل و درباره موضوع مورد نظر بحث و بررسي کند.
عضو هيئت رئيسه مجلس بيان کرد: تاکيد ما بر ارتباط نزديک و دوستي ميان دو قوه مجريه و مقننه است و در کنار انجام وظايف خود به يکديگر براي حل مشکلات مردم کمک کنند، اکنون هم کميسيونهاي مختلف مجلس با حضور وزرا به دنبال حل مشکلات اقتصادي است و از سوي ديگر دولت نبايد توقع داشته باشد که در برابر هر خواسته خود مجلس چشم بگويد، مجلس يازدهم با دور قبل متفاوت است و فقط چشم نميگويد.
وي با اشاره به دلايل عدم راي اعتماد به وزير پيشنهادي صمت هم گفت: مردم طي اين چند ماه شاهد عدم کنترل قيمتها، افزايش قيمت فولاد و سيمان و ... بودند و نمايندگان براي دفاع از حقوق ملت نتوانستند به خياباني راي اعتماد دهند و انتظار داريم دولت هرچه سريعتر وزير پيشنهادي خود را معرفي کند. اگر روز شنبه هم وزير را به مجلس معرفي کند حتما روز چهارشنبه جلسه راي اعتماد را برگزار خواهيم کرد.
اميرآباديفراهاني همچنين در پاسخ به سوالي مبني براينکه آيا عدم راي اعتماد به وزير پيشنهادي صمت ارتباطي به حضور نيافتن رييس جمهور در جلسه راي اعتماد دارد يا خير، گفت: نمايندگان مجلس براساس يک حجت شرعي راي ميدهند زيرا موضوع حقالناس در ميان است، با شناختي که از وکلاي ملت در مجلس يازدهم پيدا کردهام قطعا به موجب عملکرد ضعيف خياباني طي اين مدت، برنامههاي آينده وي و همچنين اظهارات محکم مخالفان و ناتواني وزير پيشنهادي در پاسخ به انتقادات به وي راي ندادند.