باشگاه خبرنگاران/ پس از پيروزي انقلاب؛ فرصتي براي رهبر انقلاب براي زيارت کربلاي معلي فراهم نشده است.

اولين روز از ماه محرم؛ بوي عزا به مشام مي‌رسد و دنيا در غم بزرگي فرو رفته است؛ شور حسيني در کوچه و خيابان حاکم شده و عزاداران حسيني آماده عزاداري براي اباعبدالله شده‌اند؛ برخي هم هر طور شده خود را براي عزاداري به سرزمين عاشورا، کربلا مي‌رسانند.
اما در اين ميان عزاداري يک نفر با همه عزاداران حسيني متفاوت است. رهبر معظم انقلاب به رسم هر ساله در دهه اول محرم و در بيت خود به عزاداري مي‌پردازند و اکنون ايشان بيش از ۶۰ سال است که براي زيارت حضرت اباعبدالله (ع)، به کربلا سفر نکرده‌اند.

رهبر معظم انقلاب از اولين سفر خود به کربلاي معلي  در سال شمسي و در ۷ سالگي اينگونه ياد مي‌کنند: «پدرم ميخواست برود مکه. بنا بود ما را ببرد عتبات، بگذارد، خودش برود مکه و برگردد. [اما]نتوانست گذرنامه‌اش را درست کند. گذرنامه عتبات را هم نتوانست بگيرد. شب‌هاي سختي گذرانديم. در بصره گمان مي‌کرديم که ديگر تقريباً از خطر جسته [ايم]. منزل يکي از علماي آن‌جا وارد شديم. يکي دو روز آن‌جا مانديم. بعد بليت گرفتند. رفتيم نجف. چند ماهي نجف بوديم. کربلا بوديم. کاظمين و سامرا بوديم...»

سفر ديگر ايشان به عتبات عاليات در حدود ۱۸ سالگي انجام‌گرفته است. در سال ۱۳۳۶، حدود ۵۸ سال پيش، به‌همراه مادر و برادر و تعدادي از بستگان براي ديدار با خويشاونداني که ساکن نجف بوده‌اند عازم عراق مي‌شوند. در شهر نجف در درس علما و مدرسان حوزه علميه نجف حضور مي‌يابند، ولي به خواست پدر پس از حدود دوماه به مشهد بازمي‌گردند.

محرم سال ۱۳۴۷ بار ديگر ايشان قصد زيارت کربلا مي‌کند؛ اداره گذرنامه درخواست او را به ساواک فرستاد و براي صدور گذرنامه از آن سازمان استعلام کرد. پاسخ داده‌شده بسيار طبيعي بود: «مشاراليه... از هر فرصتي براي تحريک مردم استفاده ميکنند و پاي‌بند به هيچ اصول و هم‌چنين تعهدات خود نمي‌باشد. در صورت تصويب با عزيمت وي به عراق مخالفت شود.» و شد. اين ممنوعيت خروج از کشور تا زمان پيروزي انقلاب باقي بود. پس از پيروزي انقلاب نيز تاکنون فرصتي براي زيارت کربلاي معلي براي ايشان فراهم نشده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar