فارس/ دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: پيش بيني من اين است که در ده سال آينده آمريکايي در منطقه نخواهد بود.

سرلشکر پاسدار محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام شامگاه پنجشنبه ۳۰مردادماه با حضور در برنامه «من طهران» شبکه العالم با تسليت فرارسيدن ايام ماه محرم و عزاي سيد و سالار شهيدان کربلا حضرت اباعبدالله الحسين(ع) خواستار صلح و برقراري آرامش براي همه کشورهاي جهان شد و گفت: اميدوارم بشريت ديگر هيچگونه از فجايع انساني را به خود نبيند و صلاح و پيشرفت و امنيت و ارزش هاي انساني و اسلامي در سراسر عالم گسترش پيدا کند. جنگ بين کشورها پايان يابد و انسان‌ها به زندگي آزادانه و عادلانه‌اي برسند.

رضايي در پاسخ به سوالي درباره برخي تحليل‌ها پيرامون احتمال جنگ در محور مقاومت ميان ايران و امريکا گفت: مقاومت دفاع از ارزش هاي انساني است. دستان ما هميشه روي ماشه است، اما براي دفاع و براي مقاومت. يعني ما هرگز آغازگر جنگ نيستيم ولي اگر کسي جنگ را آغاز کند پاسخ دندان شکني خواهيم داد.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: چهل سال انقلاب ما همين را مي گويد و به همين دليل است که اگر ندايي از جهان اسلام بلند شود و کمکي خواسته شود براي دفاع از شرف و ناموس مسلمين، هميشه در کنار دولت ها و ملت هاي اسلامي بوديم. انقلاب اسلامي ما انقلاب ضد جنگ است.

رضايي در پاسخ به پرسش مجري العالم مبني بر اينکه ترامپ و نتانياهو در چالشي قرار گرفته اند که براي خروج از آن مي خواهند با ايران وارد جنگ شوند و اينکه اين مسئله چقدر احتمال دارد و آيا ايران در برابر آن آماده است يا خير گفت: ترامپ روحيه قمار بازي دارد اگر احساس کند مي تواند حمله اي کند و موفق شود ممکن است اين کار را انجام مي دهد ولي ما به آقاي ترامپ مي گوييم که اگر حمله اي را شروع کرديد مطمئن باشيد هر چه را که روي ميز براي قمار بازي گذاشته ايد از دست خواهيد داد و چيزي برايت باقي نمي ماند و اينطور نيست که پاسخ ما به تهاجم دشمنان محدود باشد چون ما دو کار خواهيم کرد نخست آنکه انتقام سخت را ادامه مي دهيم.

وي با اشاره به اينکه شهيد قاسم سليماني، رمز جهاد و مقاومت بود افزود: دوم آنکه ما منتظر هستيم آمريکايي ها حادثه اي را درست کنند که انتقام سخت را از شهادت برادرمان شهيد قاسم سليماني ادامه دهيم. دست ما روي ماشه است و اگر کاري انجام دهند به بهانه همان کار عمل خواهيم کرد. اين بار برخورد ما با جسارت دشمن، مضاعف است. بيش از آنچه که دشمن عمل کنند ما پاسخ خواهيم داد.

وي در پاسخ به اين پرسش که آيا موضع گيري اروپايي ها مي‌تواند مقدمه اي باشد براي تعهدات آنها در برجام گفت: اروپايي ها سياستي دوگانه دارند يعني در عين حال که با آمريکايي ها همراهي مي کنند ولي همراهي آنها به گونه اي نيست که بخواهند روبروي ايران قرار بگيرند از اين رو هميشه سياستي دوگانه خواهند داشت. احتمال دارد که اروپايي ها به فکر راه حل سوم باشند. يعني ممکن است طي هفته هاي آينده بخواهند واسطه گري را بين ايران و آمريکا شروع کنند.

استاد دانشگاه جامع امام حسين(ع) با تحليل رفتار دولت هاي اروپايي گفت: معمولا طبيعت اروپايي ها هميشه يک راه وسط است ولي اينکه کاملا هم بتوانند در برابر آمريکا بايستند هنوز علايم جدي اي پيدا نکرده ايم که به چه ميزان مي خواهند بايستند و آمريکايي ها در هفته هاي باقي مانده به انتخابات تلاش خود را مي کنند و تيرهايي در تاريکي مي اندازند اما بعيد مي دانم اين تيرها در تاريکي به هدف اصابت کند.

رضايي در پاسخ به اين سوال که آيا ارتباطي با اروپايي ها در اين خصوص در هفته هاي اخير رخ داده؟ گفت: خير. چنين چيزي پيش نيامده است. اما با شناختي که از ماهيت اروپايي ها داريم ممکن است بخواهند کارهاي اينچنيني انجام دهند. البته موضع ما کاملا روشن است، هر نوع مذاکره و هر نوع معامله با فردي مثل ترامپ سرنوشت مشخصي دارد. ترامپ اصلا قابل اعتماد نيست. او يک فرد شرور است. او انساني است که بايد از هر نوع توافق بين المللي کنار  رود.

مجري برنامه سوال کرد:با توجه به اينکه برخي ميگويند ترامپ به مرز جنون رسيده و اينکه اعلام کرده تحريم ها عليه ايران را بر مي گرداند اين سوال مطرح مي شود که آيا ترامپ واقعا ايران را نمي شناسد؟ آيا دوباره شکست خواهد خورد؟

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: ديپلمات هاي ما با وجود اين که انسان هاي باهوشي بودند ولي آن شرايط 9 گانه اي که رهبر انقلاب در برجام فرموند را متاسفانه نتوانسته بودند خوب عمل کنند؛ ما يک برجام مصوب مجلس شوراي اسلامي ، يک برجام مصوب شوراي امنيت ملي و يک برجام که مقام معظم رهبري با 9 شرط به دولت اجازه داد که مشروط به آن شروط بروند و برجام را پيگيري کنند، داريم. اگر به آن شروط عمل مي شد امروز مسئله اي به نام مکانيزم ماشه نمي توانست وجود داشته باشد اما اکنون در برجام اين بحث ها وجود دارد. در حقيقت قطعنامه ۲۲۳۱ که ترامپ به آن اشاره دارد و مي خواهد مسئله ماشه را فعال کند مبتني بر برجام است اما مسئله اصلي اين است که اگر کسي از برجام خارج شده باشد حق ندارد به قطعنامه ۲۲۳۱ تکيه کند.

رضايي تصريح کرد: قطعنامه ۲۲۳۱ متکي به قطعنامه برجام است بنابراين آقاي ترامپ که از برجام خارج شده چنين حقي ندارد. آن حق زماني قابل اعمال بود که مثلا فرض کنيد يکي از طرف هاي برجام و نه کسي که از برجام خارج شده اعتراض و ادعاي نقض برجام مي کند و شوراي امنيت يک ماه وقت دارد که در آن رابطه صحبت کند اگر به نتيجه نرسد سازوکار ماشه عمل مي شود و اگر هم به نتيجه برسند در حقيقت طرف مقابل مي تواند وتو کند. اين يک اشکالي بود که ديپلماتهاي ما نبايد مرتکب مي شدند ولي در حال حاضر اين موضوع براي ترامپ قابل استفاده نيست و حق چنين کاري را ندارد. حالا اگر آقاي ترامپ بتواند با زور و فشار بين المللي چنين کاري را انجام دهد که خلاف حقوق بين المللي است نتيجه عملياتي نخواهد داشت و هيچ نتيجه اي ندارد، چون کشورهاي ديگر نمي توانند به چنين توافقي پايبند باشند ولو بازگشت قطعنامه ها باشد که اين يک بازگشت تقلبي بوده و تقلب صورت مي گيرد و خود اين تقلب قابل پيگيري از نظر حقوقي است.

وي با اشاره به اينکه برجام يک جنازه اي است که بر زمين افتاده است در خصوص احتمال فعال کردن مکانيزم ماشه توسط آمريکا عليه ملت ايران گفت: اگر آمريکايي ها چنين اقدامي کنند ما دست بسته نخواهيم بود؛ مجلس ما در حال حاضر يک طرح دو فوريتي آماده کرده که اگر آمريکا از ماشه استفاده کند ايران از برجام خارج شود. مجلس شوراي اسلامي حق دارد چنين کاري را انجام دهد. آن موقع دولت ايران نمي تواند اين مصوبه مجلس را عمل نکند. در اين شرايط کشورهايي که با احتياط عمل مي کنند در مقابل اين اقدام ماشه بايد حواس خود را جمع کنند. اگر مجلس ما اين کار را کرد دولت ايران نمي تواند اين کار را دنبال نکند لذا کشورهايي که اکنون مردد هستند اين را بدانند که براي اينکه اوضاع بهم نخورد و نمي خواهند اين جنازه برجام خاک شود بايد تلاش جدي کنند و اجازه ندهند اين قمار باز که مشغول انتحار سياسي است، خود و کشورهاي ديگر را با خود دفن کند.

فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس در پاسخ به اين پرسش که آيا به نظر شما محاسبات ترامپ در عقب نشيني و خروج از برجام موفق بوده و شما چه آينده اي براي برجام پيش‌بيني مي‌کنيد؟ گفت: در اين چهل سال سريالي از اشتباهات و شکست‌هاي پي‌درپي را در کارنامه آمريکاييها مي بينيم. ترامپ به يک افتضاحي در مواجهه با ايران کشيده شده، او فکر مي‌کرد که فشارهاي اقتصادي آن قدر موفق خواهد بود که مي تواند پيش شرط براي مذاکره بگذارد لذا قبل از اينکه تحريم‌ها را آغاز کند وزير خارجه آمريکا ۱۲ پيش شرط براي ايران قائل شد که ايران بايد همه اين کارها را انجام بدهد تا مذاکره شروع شود بعد که متوجه شدند تحريم ها تاثير نداشته، تحريم ها را تشديد کردند و گفتند ما بدون پيش شرط مذاکره مي کنيم و اين هم گذشت و بعد از مدتي گفتند که آقاي مکرون واسطه شد و در سفر قبلي رئيس جمهور ما در سازمان ملل آقاي ترامپ در اتاقي نشسته بود آقاي روحاني نيز در اتاقي ديگر نشسته بودند، آقاي مکرون مرتب از اين اتاق به آن اتاق مي آمد و معلوم بود که يک استيصال کامل در دولت آمريکا پيدا شده و دنبال راه نجات مي گردند.


رضايي در پاسخ به اين سوال که آيا آمريکا تا ده سال آينده از منطقه عقب نشيني خواهد کرد؟ گفت: پيش بيني من اين است که در ده سال آينده آمريکايي در منطقه نخواهد بود. اسراييل و آمريکا در يک مشکل گرفتار هستند؛ مي گويند وقتي آمريکا در ده سال آينده در اين منطقه نيست، چين و روسيه هم که نبايد بيايند در اين منطقه، ايران و ترکيه هم نبايد بيايند، پس چه کار بايد کرد؟ لذا کابوسي در اتاق هاي راهبردي آمريکا و اسراييل هست که ده سال آينده خلاء آمريکا را در اين منطقه چه کسي بايد پر کند؟ اينها به اين نتيجه رسيده اند که اسراييل را با کشورهاي عربي پيوند دهند بلکه اسراييل با کشورهاي عربي با يکديگر خلا بيرون رفتن آمريکا از منطقه را پر کنند.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پاسخ به اين سوال که آينده روابط ايران و کشورهاي عربي در سايه عادي سازي روابط با اسراييل را چگونه مي بينيد؟ گفت: اين موضوع مهمي است. آن زمان که آمريکايي ها خودشان در اينجا بودند چقدر تلاش کردند که اسراييل را حفظ کنند اما نتوانستند. حالا وقتي آمريکا اينجا نباشد و قدرت بزرگي مثل ايران وجود داشته باشد کشورهايي مثل بحرين و امارات بروند با اسراييل چکار کنند؟! همراهي با صهيونست ها جز بيچارگي و بدبختي برايشان به ارمغان نمي آورد. با وجود امريکا در اينجا دولت هاي طرفدار آمريکا کاري نتوانستند بکنند، بعد از آن هم نخواهند توانست.

وي افزود: نکته ديگر اين است که مسئله از نيل تا فرات تمام شد، بحث جديد از نيل تا خليج فارس است يعني موضوع جديدي شکل مي گيرد از نيل تا خليج فارس يعني از طريق برقراري ارتباط اسراييل با کشورهاي عربي. اينها طرح داشتند. چرا به يمن حمله کردند ؟حمله به يمن مقدمه از نيل تا خليج فارس بوده است. چرا الان با ابوظبي آمدند اين پيوند را برقرار کردند ؟ اين مقدمه اي براي آن طرح است و تلاش خواهند کرد که بحرين هم بعد از مدتي بپيوندد. اين يک نقشه جديد است و با طرح از نيل تا فرات فرق دارد. آن نقشه قبلي که آمريکا در اوج قدرت بود اينگونه دفن شد حالا که آمريکا ده سال آينده در منطقه نيست مي آيند از نيل تا خليج فارس را اجرايي کنند؟! حتما نمي توانند. آدم دلش براي اين آدم هاي احمق مي سوزد. اين آدم هاي احمقي که بدون تفکر راهبردي و بدون پيش بيني از آينده اينطور برده وار و ذليل با اسراييل پيوند برقرار مي کنند.

رضايي در پاسخ به سوالي در مورد تحريم هاي ترامپ و موفقيت و شکست آنها گفت: آمريکايي ها مي خواستند صبر کنند تا آثار تحريم هاي اقتصادي بر جامعه را ببيند. آبان 98 که پيش آمد و اعتراضاتي در ايران شکل گرفت فکر کردند اقداماتشان ‌دارد به نتيجه مي رسد ولي بعد از آنکه حاج قاسم سليماني را به شهادت رساندند و متوجه رستاخيز عظيم ملت ايران شدند که موجب شگفتي دنيا شد. اين جا بود که متوجه شدند تمام طرح‌هايشان براي اينکه ملت ايران را به استيصال و رنج و زحمت بکشانند و از مردم ايران يک پتانسيل عليه جمهوري اسلامي درست کنند، با ديدن آن استقبال بي نظير و رستاخيز عظيم ايران در استقبال از قهرمانان ملي خودشان، بي‌نتيجه بوده است.

مجري برنامه سوال کرد: به نظر شما چرا اروپايي ها در زمينه تمديد تحريم تسليحاتي ايران با آمريکا بطور جدي همراهي نمي کنند؟ دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: آمريکا براي به مقصد رساندن اهدافش مجبور است يارگيري کند اما اين يارگيري بسيار سخت است و اين قمار، قمار انتحاري سياسي است. آيا چين و روسيه و اروپا حاضر به اين قمار هستند؟ چند مسئله جدي، مانع همراهي آنان با امريکاست يکي اينکه دوماه تا انتخابات امريکا نمانده است و چرا بايد اروپا بايد با يک انسان ماجراجو همراهي کند که هيچ پشتوانه اي براي آينده ندارد. الان با توجه به نظرسنجي ها، تفاوت بايدن با ترامپ 7 تا 8 درصد است. حالا اروپا چگونه روي قمار کسي که امکان شکست دارد و افقي براي پيروزيش نيست وارد شود.

استاد دانشگاه جامع امام حسين(ع) گفت: از طرف ديگر آمريکا رهبري جهان را ندارد و آقاي ترامپ بعنوان يک نقطه سياه در تاريخ آمريکا ثبت خواهد شد و ترامپ تير خلاصي به رهبري آمريکا زد و آقاي پمپئو و ترامپ حواسشان نيست که ديگر رهبري سابق را ندارند و حتي در همين راي گيري اخير براي تمديد تحريم هاي تسليحاتي ايران به جز يک کشور همراه ديگري نداشتند. بنابراين بسيار بعيد مي دانم که اروپاييها آبروي خودشان و حيثيتشان را با قمار بزرگ آمريکا گره بزنند.

رضايي در پاسخ به اين پرسش که آينده تجاوز عربستان سعودي و ديگر کشورها به يمن را چگونه ارزيابي مي کنيد؟ گفت:به بن سلمان گفته شده بود موفقيت شما در اين است که پيروزي به دست بياوري و درصورت پيروزي، پادشاه سعودي مي شوي، اين پوست خربزه اي بود که زير پاي بن سلمان انداخته شد و وي به اميد موفقيت و پيروزي صحنه هاي خونيني راه انداخت و اتفاقا زيادي را در عربستان شکل داد اما امروز بن سلمان بر سر دوراهي است؛ اگر با اين شکست برگردد نمي تواند حاکم شود و ساقط مي شود و اگر به اقداماتش ادامه دهد به جايي نمي رسد لذا اکنون عربستان در بن بست و باتلاق قرار دارد و هيچ راه نجاتي ندارد و نمي تواند تصميمي بگيرد.

رضايي در پاسخ به سوالي در خصوص عربستان و يمن و اتهامات آل سعود به ايران گفت: ايران نيرو و پاسداري در يمن ندارد، آن ها شبح ما را مي بينند، ما البته در آموزش دادن و در بعد انساني کمک مي کنيم. ملت يمن ملت رشيدي است و لياقت خوب و بالايي از خودش نشان داد هم محاصره اقتصادي است و با مشکلات بهداشتي دست و پنجه نرم مي کند و در جنگ با سعودي ها هستند و هر لحظه بمباران مي شوند يمني ها با توجه به لياقتي که از خود نشان دادند جزو ملت هاي پرافتخار آينده جهان اسلام هستند.

وي افزود: مقاومت الحمدالله روز به روز فشرده تر مي شود امروز مقاومت از ايران، عراق، سوريه، لبنان و فلسطين به يمن رسيده است جبهه مقاومت در آينده بسيار باشکوه تر خواهد شد و روز به روز روحيه در اين جبهه ها افزايش پيدا مي کند يکي از دلايلش همين روحيه بالاي مردم يمن است که شايستگي هاي بزرگي از خود نشان دادند.

مجري العالم به انفجار بيروت اشاره کرد و گفت: برخي در سايه ناآرامي هاي لبنان، اهداف بر زمين مانده اي چون خلع سلاح حزب الله را پي جويي مي کنند.بطور مشخص امريکا،سعودي ،اسرائيل و مخالفين داخلي حزب الله و گروه 8مارس بنظر در تلاشند تا بيشترين سود را از اين مساله ببرند نظر شما چيست؟ دبير مجمع تشخيص مصلحت گفت: حزب الله در ۲۰ ساله گذشته با وجود اينکه در مجلس لبنان وجود داشت هيچ موقع دولتي تشکيل نداد و اکثرا با گروه 14 مارس به توافق مي رسيد. تدبير و اقتداري که در لبنان شکل گرفته لبنان را به ملت مستقل و آزادي خواه تبديل کرده اسرائيل را عقب زده و داعش را سرکوب کرده است که باعث افتخار جهان اسلام است.

وي افزود: اقتدار و تدبيري که از همه طيف ها مسيحي سني و شيعه و مخصوصا برادر عزيزم سيدحسن نصرالله وجود دارد اجازه نمي دهد کسي سوءاستفاده کند.

رضايي در پاسخ به اين سوال که سفر نخست وزير عراق به واشنگتن را چگونه مي بينيد؟ گفت: عراق قوي و مستقل بهترين يار ما است و عراق ضعيف و خداي ناکرده وابسته براي جهان اسلام خوب نيست. آقاي الکاظمي به خوبي کار مي کند اولين سفرش به ايران بود و حالا به واشنگتن سفر کرده است و شايد روزهاي آتي براي مثال به چين يا هر کشور ديگري برود ما از عراق مقتدر و مستقل خوشحال هستيم. ما در هر زمينه اي که عراق لازم داشته باشد به آن ها کمک مي کنيم.

دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در پايان با تشکر از شبکه العالم گفت: اميدوارم روز به روز شاهد پيروزي هاي بزرگتري در جبهه مقاومت باشيم و از خداوند متعال مي خواهيم که عقل را به دشمنان ما برگرداند تا دست از حماقت و ديوانگي بکشند. ما به خدا متکي هستيم و در دل ها نفوذ مي کنيم و روش هاي استعماري را در پيش نمي گيريم و در قلب هاي ملت ها نفوذ مي کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar