مقام وزارت دفاع: صنعت موشکی جز اهداف راهبردی نظام است
ايلنا/ مديرعامل سازمان صنايع هوايي وزارت دفاع با بيان اينکه با اتمام تحريمها در مهرماه، برنامههايي براي همکاري با ساير کشورها وجود دارد، گفت: براي تقويت توان دفاعي منتظر لغو تحريم ها نيستيم.
امير سرتيپ افشين خواجه فرد،صبح امروز با حضور در برنامه صبح به خير ايران با اشاره به رتبه چهاردهم ايران در ميان کشورهاي قدرتمند نظامي اظهارداشت: صنعت نظامي پشتوانه هر فعاليتي است که در داخل انجام ميشود و اين جايگاه نشان از قدرت نظامي ايران دارد.
وي با اشاره به آخرين آمار رنکينگي که در آن به ايران رتبه چهاردهم اختصاص داده شده است، اظهارداشت: اين رتبهبنديها در سطح بينالمللي بيشتر بر اساس پارامترهاي مادي است اما اگر بخواهيم بر اساس عوامل معنوي که در نيروهاي مسلح ما وجود دارد صحبت کنيم، رتبه کشور بالاتر از اين ميزان تخمين ميخورد.
امير خواجه فرد با اشاره به دو رونمايي اخير وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح از موشکهاي شهيد حاج قاسم سليماني و شهيد ابومهديالمهندس، گفت: از آنجاييکه تهديدهاي زيادي در همسايگي کشور ما وجود دارد، صنعت موشکي جز راهبردهاي طولاني مدت نظام مقدس جمهوري اسلامي قرار گرفته است.
اين مقام مسئول در وزارت دفاع با بيان اينکه موشکها بر اساس خواست نيروهاي مسلح و اهداف در نظر گرفته شده ساخته ميشوند، افزود: يکي از اين رونماييها در حوزه موشکهاي کروز بود که در ارتفاعات پايين حرکت ميکنند و ديگري نيز در حوزه بالستيک انجام گرفت.
وي در ادامه گفت: در خصوص موشک کروز که از آن رونمايي شد بايد اذعان داشت که اين جنس موشک کروز دريايي بوده و براي اهداف دريايي در نظر گرفته شده.
مديرعامل سازمان صنايع هوايي وزارت دفاع در بخش ديگري از اظهارات خود با بيان اينکه تحريمها در صنعت هوايي کشور پس از پيروزي انقلاب اسلامي آغاز شد و شدت گرفت، گفت: از آنجاييکه نيروي هوايي کشور يک نيروي تجهيزات محور است بايد دقت بيشتري در امورات مربوط به آن صورت بگيرد.
امير سرتيپ خواجهفرد همچين در خصوص رونمايي از موتور اوج که مربوط به هواپيما و جنگندههاي نيروهاي هوايي است، اظهارداشت: در خط مونتاژ اين موتور بيش از ۱۴۳ شرکت دانشبنيان، مجموعههاي دانشگاهي و تحقيقاتي مشارکت داشتند که نيروي هوايي ارتش نيز پشتوانه اين خط توليد بود.
وي افزود: موتور اوج در حدود ۱۴۹ هزار قطعه دارد که در حدود پنج هزار تايپ دسته بندي شده و همچنين حدود ۴۰ زيرسامانه دارد که با يکديگر تجميع ميشود. البته موفقيت اين خط توليد فعال نگه داشتن اين تيپ موتورها در طي ساليان انقلاب اسلامي است.
اين مقام مسئول در وزارت دفاع در پاسخ به پرسشي درباره قدرت عملياتي و جنگي هواپيماها و جنگندههاي موجود در کشور، گفت: در حالحاضر کليه موتورهاي مربوط به جنگندهها در داخل اُوِرهال ميشود و عملکردشان در حوزه نبرد نشاندهنده صدق گفتار درباره عملکرد آنها است.
وي با اشاره به ابتکار داخلي در ساخت جنگندهها و هواپيماها در وزارت دفاع، افزود: در حوزه جنگندهها با توجه به اينکه طراحي موتور و طراحي هواپيما در داخل انجام ميشود، ميتوانيم در صحنه رزم عملکرد بهتري را داشته باشيم چراکه ابتکار عمل ساخت قطعات دست داخليها است و دشمن نميتواند آن را متوجه شود.
امير سرتيپ خواجهفرد در ادامه با بيان اينکه در حالحاضر در حوزه هواپيماهاي بدون سرنشين يا پهبادها از وضع مطلوبي برخوردار هستيم، گفت: يکي از شاخصهاي توان رزم هوايي کشورها، هواپيماهاي بدون سرنشين بوده که البته کاربرد گسترده اين هواپيماها در حوزه جنگ الکترونيک است.
وي افزود: موسسات بينالمللي که توان رزم هوايي کشورها را ارزيابي ميکنند به ايران در حوزه پهپادها يا هواپيماهاي بدون سرنشين، رتبه پنجم را ميان ساير کشورها اختصاص دادهاند.
مديرعامل سازمان صنايع هوايي وزارت دفاع با اشاره به اينکه ميبايست در صنعت خودروسازي مانند صنايع نظامي منظم عمل شود، گفت: تواني که در حوزه نظامي وجود دارد توان کشور است به معناي آنکه کليه مراکز دانشگاهي و علمي در اين امر دخيل هستند.
وي افزود: اما در حوزه خودروسازي شاهد آن هستيم که اين توان تزريق نشده و هميشه در اين صنعت نگاهها به بيرون از کشور دوخته شده است درصورتيکه اين نگاه در حوزه نظامي وجود ندارد.
امير خواجهفرد در ادامه با بيان اينکه امير حاتمي وزير دفاع اجازاتي در باب کمک به صنعت خودروسازي دادهاند، اظهارداشت: اين اجازه در شرايطي است که به رسالت اصلي اين وزارت خانه يعني صنعت دفاعي کشور آسيبي وارد نشود.
مديرعامل سازمان صنايع هوايي وزارت دفاع همچنين با اشاره به نقش برجسته توان داخلي در ساخت قطعات موتوري اذعان کرد: در حالحاضر توربو شارژ موتورهاي داخلي ساخته شده و با پيچيدگيهايي نزديک به ۱۴۰ هزار دور اين کار به سرانجام رسيده است.
مديرعامل سازمان صنايع هوايي وزارت دفاع در بخش پاياني اظهارات خود با بيان اينکه با اتمام تحريمها در مهرماه سال جاري، برنامههايي براي همکاري با ساير کشورها وجود دارد، گفت: همکاري ايران با ساير کشورها هيچ وقت يک طرفه نبوده و ما در حوزه صادرات نيز محصولاتي داريم.
اين مقام مسئول در وزارت دفاع افزود: براي تقويت قدرت بازدارندگي کشور، هر آنچيزي که در داخل نياز به آن باشد را قطعاً تهيه خواهيم کرد و منتظر لغو يا عدم لغو تحريمها نخواهيم ماند.