رهبر انقلاب در دیدار تصویری با هیئت دولت: اقتصاد کشور نباید موکول به تحولات خارجی شود

آخرين خبر/ رهبر معظم انقلاب اسلامي در نشست تصويري با هيئت وزيران بمناسبت هفته دولت تاکيد کردند: اقتصاد کشور به هيچ وجه نبايد به تحولات خارجي پيوند بخورد.
مهمترين بخش بيانات رهبرانقلاب به شرح زير است:
اقتصاد کشور نبايد موکول به تحولات خارجي شود
* اقتصاد کشور به هيچ وجه نبايد به تحولات خارجي پيوند بخورد زيرا اين يک خطاي راهبردي است.
* نبايد برنامه ريزي اقتصادي براي کشور، معطل لغو تحريمها يا نتيجه انتخابات فلان کشور شود. بايد بنا را بر اين گذاشت که تحريمها به عنوان مثال تا ده سال ديگر ادامه دارد.
* بنابراين بايد بر ظرفيتها و امکانات داخلي تمرکز کرد، البته ممکن است آنها تصميمات خوب بگيرند که در آن صورت از آن استفاده مي کنيم اما مسائل اقتصادي کشور نبايد موکول به تحولات خارجي شوند.
با مردم، مستقيم حرف بزنيد
* هفته دولت مناسبتي است براي يادآوري و مرور خدمات يکساله اعضاي دولت؛ جمع بندي عملکردها و نقد نقاط ضعف و نقاط قوت.
هم دستاوردها را بگوييد، هم تنگناها را بگوييد، هم آنچه را که توانستيد انجام بدهيد را بگوييد، هم آنچه را که بايد انجام ميداديد و انجام نشده را بگوييد.
* با مردم مستقيم حرف بزنيد تا آنجايي که ممکن است؛ اين روزها محدوديت هست لکن از طريق تلويزيون و با تماسهاي رو در رو با مردم براي آنها توضيح بدهيد.
اهميت سال آخر دولت
* از امروز سال آخر دولت شروع ميشود؛ سال آخر از جهات مختلفي مهم است.
* يک اهميت سال آخر دولت اين است که آخرين فرصت شما براي کار کردن براي ملت، کشور، خدا و اسلام است. اينجور نبايد تصور کرد که يکسال چيزي نيست، نه يکسال خيلي زمان است. يکسال سهتا صد روز به اضافهي يک شصت و پنج روز است، يعني بنابراين زمان کمي براي کار نيست.
به سال آخر به چشم وقت اضافي نگاه نکنيد
* اهميت ديگر سال آخر دولت اين است که بعضي کارهاي اساسي را که در دولت شما جواب ممکن است ندهد اما براي دولت بعد به يادگار بگذاريد، بگذاريد با نام نيک، با تشکر از شما ياد بشود: اصلاح ساختار بودجه، اصلاح نظام بانکي، اصلاح نظام مالياتي، يا اصلاح قانون اجراي سياستهاي اصل 44 کارهاي ماندگار است، کارهاي اساسي است که براي بعد باقي ميماند.
* در اين سال کارهايي که شروع شده يا قول آن داده شده، سعي بشود تمام بشود. قول ششصد هزار واحد مسکوني ، طرحهاي در دست افتتاح وزارت نيرو، سياست پالايشگاهسازي ، اقداماتي که در مورد شرکتهاي دانشبنيان شروع شده ، اقدامات مربوط به نظام سلامت مخصوصاً در مواجههي با کرونا، و مسئلهِي افزايش توليدات کشاورزي که قول داده شده را ادامه بدهيد و با جديّت دنبال کنيد.
* بههيچ وجه نبايد به صورت وقت اضافي به سال آخر نگاه کرد.
بسياري از موانع توليد، در داخل کشور است؛ اينها را رفع کنيد
* مسئلهي توليد کليد اصلي است براي اشتغال، براي معيشت، براي کاهش تورم، براي ايجاد ارزش پول ملي. توليد واقعاً مادر همهي اينها است. هرچه ميتوانيم در مورد توليد بايستي کار کنيم.
* موانع توليد را برطرف کنيد. بسياري از اين موانع در درون کشور است مانند: مسئلهي واردات بيرويه، مشکلات قطعات، ناهماهنگيها در بخشهاي پايين دستي و مسله مجوزها.
* واردات بيرويه چيز خطرناک و مهمي است. گاهي اين واردات، واردات لوکس است يعني هيچ نياز بهش نيست؛ شنيدم که براي واردات يک نوع گوشي لوکس آمريکايي در سال ۹۸ حدود نيم ميليارد دلار مصرف شده. البته بخش خصوصي اين کار را ميکند، منتها دولت بايستي جلوي اين را بگيرد.
از نهضت قطعهسازي نيروهاي مسلح بهره ببريد
* خوشبختانه چندسال است که در کشور از طرف بخشهاي نيروهاي مسلح، وزارت دفاع نهضت قطعهسازي راه افتاده؛ مراجعه کنيد به آنها، برايتان قطعه را بسازند و ميتوانند. ما قطعات بسيار ظريف و پيچيده را خوشبختانه توانستيم بسازيم؛ در نيروهاي مسلح بعضي از قطعاتي که تصور نميشد که قابل ساخت باشد، خوشبختانه ساخته شد؛ از اين استفاده بشود.
* در بخشهاي پاييندستي گاهي ناهماهنگيهاي عجيب و غريبي هست. مثلاً يک کارخانه مصرفکنندهي فولاد شکايت ميکند که ورق فولاد را به من نميدهند؛ ورق فولادي که در داخل توليد ميشود.
انتقاد رهبر انقلاب از خام فروشي و صادرات فلهاي مواد خام
* خام فروشي در سنگهاي معدني قيمتي و فرآوري آنها در خارج و بازگرداندن به کشور با چندين برابر قيمت، فروش خاک جزيره هرمز، فرآوري نشدن زعفران جنوب خراسان و خرماي مناطق گرمسيري از جمله مواردي است که نشان ميدهد بايد در اين زمينه کار جدي صورت گيرد.
سرمايهگذاري در کشور دچار اختلال شده؛ سرمايهگذاريهاي کلان را احيا کنيد
* مسئله «سرمايهگذاري» يکي از موضوعات بسيار مهم اقتصادي است که متأسفانه در سالهاي اخير، در کشور دچار اختلال شده و در اين زمينه عقب هستيم. براي بر طرف کردن اين مشکل، ابتدا بايد سرمايهگذاريهاي کلاني که در کشور رها شده، احيا شوند و هيچ طرح بزرگ سرمايهگذاري بلاتکليف نماند.
* بخش خصوصي داراي امکانات فراوان و نقدينگي لازم است و بايد از طريق برطرف کردن مشکلات مالياتي و مجوزها و همچنين تسهيلات بانکي، بخش خصوصي را به سرمايه گذاري ترغيب کرد.
* در سال ۹۷ و در ديدار با هيأت دولت پيشنهاد تشکيل يک هيأت متخصص شبانه روزي براي يافتن روشهاي هدايت نقدينگي به سمت توليد مطرح شد که اگر اين هيأت تشکيل نشده است، بايد هرچه زودتر شکل بگيرد.
مشروح بيانات رهبرانقلاب را در ادامه بخوانيد:
حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز (يکشنبه) به مناسبت هفته دولت در ارتباط تصويري با رئيس جمهور و اعضاي دولت، سال آخر فعاليت دولت يازدهم را فرصتي خوب براي افزايش خدمات در حوزه هاي مختلف خواندند و با بيان نکاتي درباره مسائل مهم اقتصادي همچون توليد، سرمايه گذاري، ارزش پول ملي و نيز فضاي مجازي تأکيد کردند: بايد با جديت کامل موانع توليد را رفع و براي حل مشکلات همت بيشتر گماشت.
رهبر انقلاب اسلامي حادثه عاشورا را قله جهاد، فداکاري و شهادت ناميدند و با اشاره به مصادف شدن هفته دولت با دهه اول محرم افزودند: مبناي هفته دولت نيز جهاد و شهادت است چرا که رجايي و باهنر با مجاهدت مستمر، سختکوشي و تلاش در هنگام هجوم و محاصره مشکلات، خودداري کامل از پيگيري منافع شخصي و پرهيز از چهره سازي براي جذب نظر مردم، خود را شايسته پاداش بزرگ الهي يعني شهادت ساختند.
ايشان با اشاره به خبرهاي بزرگ و مهمي که رئيس جمهور و اعضاء دولت در گزارش هاي خود اعلام کردند افزودند: هفته دولت فرصت مناسبي براي تبيين و اطلاع رساني خدمات اعضاي دولت و نقد نقاط قوت و ضعف است که دولت بايد بيش و پيش از ديگران به نقد دروني بپردازد.
حضرت آيت الله خامنهاي به دولتمردان توصيه کردند: در گزارشهايي جامع و صادقانه، آنچه توانستيد و آنچه قرار بود اما نتوانستيد براي مردم بيان کنيد که مردم از اين گونه گزارشهاي صادقانه، خرسند و اميدوار مي شوند.
رهبر انقلاب سال آخر فعاليت دولت را فرصتي قابل توجه و از جهات مختلف بسيار مهم برشمردند و گفتند: هرچه مي توانيد از فرصت آخر براي خدمت به مردم و کشور استفاده کنيد.
حضرت آيت الله خامنهاي در همين زمينه با اشاره به مشکل جدي مسکن در کشور گفتند: دولت قول ساخت ۶۰۰ هزار واحد مسکوني در آخرين سال فعاليت را داده است که تحقق اين قول ميتواند در زمينه حل مشکل مسکن مؤثر باشد.
ايشان افزودند: تلاش کنيد در يک سال باقيمانده کارهاي اساسي و بزرگي براي دولت بعد به يادگار بگذاريد که «اصلاح ساختار بودجه، نظام بانکي و نظام مالياتي» جزو اينگونه کارهاست.
«پيگيري و تلاش جدي براي اجراي قولهايي که داده شده» از جمله طرحهاي هفتگي وزارت نيرو، سياست پالايشگاه سازي براي جلوگيري از صدور نفت خام، تقويت شرکتهاي دانش بنيان، ادامه کارهاي خوب علمي و بهداشتي و درماني که در مقابله با کرونا انجام شده و افزايش توليد از ديگر توصيه هاي مؤکد رهبر انقلاب به دولت براي سال آخر فعاليت بود. سالي که به هيچ وجه نبايد دولت بهصورت وقت اضافه به آن نگاه کند.
بخش دوم سخنان رهبر انقلاب اسلامي در ارتباط تصويري با هيأت دولت به مسائل اقتصادي اختصاص داشت.
ايشان بار ديگر توليد را مادر و کليد اصلي حل مشکلاتي نظير «اشتغال، معيشت، تورم و کاهش ارزش پول ملي» خواندند و تأکيد کردند: بايد هرچه مي توانيد در اين زمينه ها کار و تلاش کنيد.
رهبر انقلاب رفع موانع توليد را از وظايف اساسي دولت برشمردند و گفتند: البته رفع برخي موانع از جمله تحريم يا ندادن پول فروش نفت ايران، تحت اختيار دولت نيست اما بسياري از موانع دروني است و بايد با جديت آنها را رفع کرد.
ايشان «واردات بي رويه» را که باعث شکايت مکرر توليد کنندگان و حتي ورشکستگي برخي از آنها شده است بسيار خطرناک خواندند و افزودند: واردات لوکس نيز از جمله موانعي است که دولت بايد آن ها را از سر راه توليد حذف کند.
حضرت آيت الله خامنهاي «جلوگيري از قاچاق» را با همکاري قواي مجريه، قضاييه و نيروهاي مسلح، تسهيل کننده توليد دانستند و گفتند: استفاده از ظرفيت نهضت قطعه سازي که به خصوص در نيروهاي مسلح ايجاد شده است، مي تواند بخش قابل توجهي از نيازهاي توليدکنندگان را تأمين کند بويژه اينکه متخصصان داخلي توانسته اند قطعات بسيار ظريف و پيچيده را نيز توليد کنند.
رهبر انقلاب «رفع ناهماهنگي ها در سطوح پايين دستي» را براي افزايش و جهش توليد، مهم برشمردند و گفتند: در گزارشهاي خبري تلويزيون، برخي توليدکنندگان از ناهماهنگي هاي عجيب و غريب در گرفتن مواد اوليه مورد نياز گله مي کنند که اگر وزير مربوط به محض ديدن اين گزارشها پيگيري کند، بسياري از اين مشکلات ظرف مدت کوتاهي قابل حل است.
«رفع پيچ و خمهاي عجيب اداري در دادن مجوز توليد» و نيز «حل مشکل تسهيلات بانکي» دو توصيه آخر رهبر انقلاب به اعضاي دولت در بحث مهم رفع موانع توليد بود.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه سخنانشان درباره مسائل اقتصاد کشور، به موضوع «خام فروشي و صادرات فله اي مواد خام» اشاره کردند و گفتند: خام فروشي در سنگ هاي معدني قيمتي و فرآوري آنها در خارج و بازگرداندن به کشور با چندين برابر قيمت، فروش خاک جزيره هرمز، فرآوري نشدن زعفران جنوب خراسان و خرماي مناطق گرمسيري از جمله مواردي است که نشان مي دهد بايد در اين زمينه کار جدي صورت گيرد.
ايشان افزودند: چندي پيش، پيشنهادي براي تشکيل کارگروهي از جانب روساي سه قوه جهت شناسايي و برطرف کردن موانع توليد مطرح کردم و با استقبال سه قوه هم مواجه شد که بايد هر چه زودتر تشکيل شود و کار خود را با جديت آغاز کند.
رهبر انقلاب اسلامي يکي ديگر از موضوعات بسيار مهم اقتصادي را مسئله «سرمايهگذاري» برشمردند و تأکيد کردند: متأسفانه در سالهاي اخير، سرمايه گذاري در کشور دچار اختلال شده و در اين زمينه عقب هستيم که براي بر طرف کردن اين مشکل، ابتدا بايد سرمايه گذاري هاي کلاني که در کشور رها شده و يا کُند پيش مي روند، احيا شوند و هيچ طرح بزرگ سرمايه گذاري بلاتکليف نماند.
حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر لزوم تشويق سرمايه گذاران بخش خصوصي، خاطرنشان کردند: بخش خصوصي داراي امکانات فراوان و نقدينگي لازم است و بايد از طريق برطرف کردن مشکلات مالياتي و مجوزها و همچنين تسهيلات بانکي، بخش خصوصي را به سرمايه گذاري ترغيب کرد.
ايشان با اشاره به اهميت موضوع «هدايت نقدينگي به سمت توليد» گفتند: در سال ۹۷ و در ديدار با هيأت دولت پيشنهاد تشکيل يک هيأت متخصص شبانه روزي براي يافتن روشهاي هدايت نقدينگي به سمت توليد مطرح شد که اگر اين هيأت تشکيل نشده است، بايد هرچه زودتر شکل بگيرد.
رهبر انقلاب اسلامي «تقويت ارزش پول ملي» را موضوعي بسيار مهم و در ارتباط مستقيم با توليد و تقويت بينه اقتصادي کشور و بهبود معيشت مردم دانستند و افزودند: در کنار اقدامات بلندمدت براي تقويت ارزش پول ملي، برخي اقدامات کوتاه مدت نيز ضروري است که از جمله آنها برخورد جدي با اقدامات بدخواهانه و سودجويانه براي کاهش ارزش پول ملي است.
حضرت آيت الله خامنهاي با اشاره به اعلام دولت مبني بر بازگردانده نشدن ۲۷ ميلياد دلار ارز حاصل از صادرات گفتند: ممکن است بخشي از اين ارزها به دلايل منطقي هنوز بازگردانده نشده اما با موارد سودجويانه همچون واردات کالاهاي لوکس يا خريد ملک در خارج از کشور بايد برخورد شود.
ايشان بر لزوم هماهنگي دستگاههاي اجرايي براي تصميمات اقتصادي تأکيد کردند و با اشاره به تصميمهاي نسنجيده برخي دستگاهها، افزودند: البته بانک مرکزي فعاليت هاي خوبي را آغاز کرده است و همه دستگاهها بايد به آن کمک کنند تا بتواند اقدامات خود را به سرانجام برساند.
رهبر انقلاب اسلامي يکي از موارد ضروري براي برطرف کردن موانع و ايجاد اصلاحات ساختاري را «راه اندازي سامانه هاي اطلاعاتي و اتصال اين سامانه ها» به يکديگر برشمردند و با يک تذکر مهم، سخنان خود را درباره مسائل اقتصادي کشور به پايان رساندند.
حضرت آيت الله خامنه اي گفتند: اقتصاد کشور به هيچ وجه نبايد به تحولات خارجي پيوند بخورد زيرا اين يک خطاي راهبردي است.
ايشان تأکيد کردند: نبايد برنامه ريزي اقتصادي براي کشور، معطل لغو تحريمها يا نتيجه انتخابات فلان کشور شود. بايد بنا را بر اين گذاشت که تحريمها به عنوان مثال تا ده سال ديگر ادامه دارد، بنابراين بايد بر ظرفيتها و امکانات داخلي تمرکز کرد، البته ممکن است آنها تصميمات خوب بگيرند که در آن صورت از آن استفاده مي کنيم اما مسائل اقتصادي کشور نبايد موکول به تحولات خارجي شوند.
رهبر انقلاب اسلامي در بخش ديگري از سخنانشان، موضوع فضاي مجازي را بسيار مهم خواندند و گفتند: ما هم اهميت فضاي مجازي را و اينکه بخشي از زندگي مردم شده است، قبول داريم اما بحث ما در مورد فضاي مجازي اين است که اين عرصه از خارج مديريت و هدايت ميشود و ما نميتوانيم مردم را بي پناه رها کنيم.
حضرت آيت الله خامنه اي با تأکيد بر اينکه عوامل مسلط بين المللي در فضاي مجازي به شدت فعال هستند، افزودند: تأکيد مکرر بر شبکه ملي اطلاعات و تشکيل شوراي عالي و مرکز ملي فضاي مجازي و شرکت روساي سه قوه در آن به همين علت است اما متأسفانه اهتمام لازم به اين موضوع نمي شود.
ايشان گفتند: شبکه ملي اطلاعات اجزايي دارد که اين اجزا از زمانبندي ها عقب هستند.
رهبر انقلاب اسلامي در ادامه خطاب به همه مسئولان و دستاندرکاران کشور يک توصيه مهم کردند: خدمت در نظام اسلامي داراي ارزش مضاعف است که بايد قدردان آن باشيد چرا که خدمت در جمهوري اسلامي کمک به رونمايي از الگوي اسلام براي جامعهسازي و مديريت جامعه است، بنابراين اهميت مضاعف دارد.
حضرت آيت الله خامنهاي با اشاره به ناکامي مکاتب مختلف بشري براي اداره جامعه، از آمريکا بهعنوان يک الگوي واقعاً شکستخورده ياد کردند و گفتند: ارزشهاي بشري مانند سلامت، عدالت و امنيت از همه جا بيشتر در آمريکا لگدمال ميشود، فاصله طبقاتي در آنجا وحشتناک است، تعداد و نسبت گرسنگان و بيخانمانها در آمريکا از کشورهاي متعارف دنيا بيشتر است، طبق اعلام صريح رقبا در کارزارهاي انتخاباتي، يکي از هر پنج کودک آمريکايي، گرسنه است ضمن اينکه ناامني و آمار جنايت در آمريکا بسيار بالاست.
ايشان افزودند: علاوه بر اين مشکلات داخلي و مديريتي، قتل، جنگافروزي و ايجاد ناامني جزو کارهاي رايجِ امروز آمريکاييها در سوريه، فلسطين و يمن و قبلاً در عراق، افغانستان و مناطقي مثل ويتنام و هيروشيما است.
رهبر انقلاب اسلامي حضور افرادي در رأس آمريکا را که مايه تحقير آن کشور هستند، نشانه ديگري از شکست الگوهاي بشري و آرمانشهر رو به انحطاط غربزدهها برشمردند و گفتند: الگوي مستقل اسلام براي نظامسازي و جامعهسازي بر سه پايه «ايمان، علم و عدل» استوار است البته ما در هر سه عرصه عقبيم اما در جمهوري اسلامي شعارها و جهتگيريها بر اين اساس بوده و الگوهاي انساني آن نيز شهدايي مانند بهشتي، مطهري، باهنر، رجايي و سليماني هستند.
حضرت آيت الله خامنهاي خطاب به مسئولان تأکيد کردند: عملکرد شما ميتواند اين الگوي برجسته را در چشم مردم جهان تبليغ کند و علت دشمني و ترس مستکبران از جمهوري اسلامي همين مسئله است.
رهبر انقلاب اسلامي در بخش پاياني سخنانشان با اشاره به فرازي از سخنان اميرالمؤمنين علي عليهالسلام مبني بر اينکه اگر مؤمنان دست از ياري يکديگر بردارند شکست ميخورند، افزودند: اين درسي براي بشريت و همه مؤمنان است و امروز نيز که دشمن بهطور دائم در حال طراحي است، در مقابل آن بايد نقشه و برنامه داشت.
ايشان همچنين با تشکر از رعايت اصول بهداشتي در مجالس عزاداري تا به امروز، بر گسترش کامل و استمرار رعايت توصيههاي ستاد ملي کرونا تأکيد و مجدداً از عوامل ياريگر مردم در مقابله با ويروس خطرناک کرونا تشکر کردند.
پيش از سخنان رهبر انقلاب اسلامي، رئيس جمهور و ۴ نفر از اعضاي کابينه به بيان گزارشي از اقدامات و برنامههاي دولت پرداختند.
آقاي روحاني در گزارش خود گفت: سقوط قيمت نفت در سال ۹۳ و تحميل تحريمهاي اقتصادي در سال ۹۷ در کنار شيوع ويروس کرونا در شش ماه گذشته، سه تکانه شديد اقتصادي بود که دولت توانست با اتکاء به سياست هاي اقتصادي مقاومتي، آنها را مديريت کند.
رئيس جمهور با بيان آماري از ميزان کاهش رشد اقتصادي در کشور هاي پيشرفته به سبب شيوع کرونا، وضعيت ايران را نسبتاً قابل قبول خواند و افزود: اجراي طرح تحول سلامت، جهش در زيرساختهاي ارتباطاتي و دولت الکترونيک و همچنين پيشرفت بزرگ در زمينه توسعه شرکتهاي دانشبنيان، سه اقدام پيشگيرانه دولت در سالهاي اخير بود که باعث حفظ آمادگي کشور در برابر کرونا شد.
آقاي روحاني گفت: در صنايع مهم نظير پتروشيمي، از ۵۶ ميليون تن به ۱۰۰ميليون تن و در زنجيره فولاد به ۲ برابر ميزان قبل افزايش توليد داشتهايم ضمن اينکه در دولت هاي يازدهم و دوازدهم سالاانه بهطور متوسط ۷۰۰هزار شغل ايجاد شده است.
رئيس جمهور با اشاره به اقدامات دولت در زمينه گازرساني و آب شرب روستايي گفت: حقوق کارمندان حدود ۶ برابر و حقوق فرهنگيان حدود ۵ برابر نسبت به ابتداي دولت يازدهم افزايش يافته است.
افزايش مستمري بازنشستگان، اعطاي وام به کسب و کارهاي آسيب ديده، يارانه کرونايي و اعطاي وام وديعه مسکن از ديگر اقدامات دولت در گزارش آقاي روحاني بود.
رئيس جمهور لغو شش قطعنامه سازمان ملل عليه کشور و خروج از PMD، و افزايش برداشت چشمگير از ميادين مشترک نفت و گاز با همسايگان را از جمله اقدامات دولت براي استيفاي حقوق ملت ناميد.
همچنين آقاي زنگنه وزير نفت در گزارشي، صنعت گاز و پتروشيمي را محصول جمهوري اسلامي خواند و گفت: ۹۴ درصد کشور امروز تحت پوشش گاز قرار دارد و در بخش پتروشيمي ارزش توليدات از ۱۱ ميليارد دلار در سال ۹۱ به ۲۵ ميليارد دلار در سال ۱۴۰۰ خواهد رسيد.
آقاي زنگنه با اشاره به افزايش ۴ برابري مجموع صادرات فرآوردههاي نفتي از سال ۹۱ تا سال ۹۸، افزود: تا اواخر سال ۱۴۰۱ گاز همراه نفت در مشعلها به صورت کامل وارد چرخه فراورش خواهد شد.
در ادامه آقاي اردکانيان وزير نيرو گزارشي از افزايش توليد برق و کاهش تلفات شبکه توزيع بيان کرد و افزود: در بخش آب، ۴۳ سد بزرگ مخزني از اعتبارات دولتي ساخته شد.
همچنين آقاي نمکي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در گزارش خود، تحول ساختاري در ارائه خدمات نظام سلامت پس از کرونا را از جمله نقاط مهم عملکرد اين وزارتخانه برشمرد و افزود: در جريان کرونا هيچ بيماري پشت در بيمارستانها سرگردان نماند.
آقاي نوبخت رئيس سازمان برنامه و بودجه نيز گزارشي از اقدامات اين سازمان براي تخصيص بودجه فعاليتهاي عمراني و پرداخت مطالبات و معوقات بازنشستگان و ايثارگران بيان کرد.