اظهارات سخنگوی وزارت خارجه؛ از خرابکاری در نطنز تا سفر گروسی به تهران

فارس/ سخنگوي جديد وزارت امور خارجه در نخستين نشست سخنگويي خود بعد از تصدي اين سمت به تشريح تحولات سياست خارجي پرداخت و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
مهمترين بخش اظهارات سعيد خطيب زاده به شرح زير است:
* شکست آمريکا، شکست تاريخي در طول تاريخ شوراي امنيت به حساب ميآيد.
* روابط ايران و ونزوئلا مربوط به هيچ کشور ثالثي نميشود.
* امروز در ژنو کميته قانون اساسي سوريه برگزار ميشود و هيأت ايران در ژنو است.
تجارت ايران با ونزوئلا
* روابط ايران و ونزوئلا مبتني بر منافع و اصول سياست خارجي ايران و منافع دوجانبه است.
* روابط دو کشور مربوط به هيچ کشور ثالثي نميشود و در سالهاي گذشته قوام يافته و البته به دليل استقلال راي هر دو کشور مورد هجمه آمريکا قرار گرفته است.
* منافع ملت ايران قران قران حفظ ميشود و چيزي نيست که در چارچوب منافع ملت ايران رخ ميدهد.
سفر مديرکل آژانس به تهران
* «اسنپبک» (مکانيسم ماشه) واژه جعلي است که آمريکاييها سعي کردند اين را به زبانها بيندازند.
* روابط ايران و آژانس همواره از اهميت بالايي برخوردار بوده است.
* مديرکل و معاونان و کارشناسان آژانس به تناوب به ايران سفر کردهاند.
* از پاييز گذشته که «گروسي» انتخاب شد منتظر اين سفر بوديم ولي کرونا به تعويق انداخت.
* در چند ماه مشکلاتي بين ايران و آژانس رخ داد و مذاکرات فشردهاي صورت گرفت که نتايج آن در اين سفر مشخص ميشود.
* مادامي که آژانس بيطرفانه و مستقل و به دور از فشارهاي سياسي و طرفهاي سوم عمل کند در چارچوب فني هيچ مشکلي بين ايران و آژانس نبوده است.
* گروسي مهمان صالحي است و با ظريف هم ديدار خواهد کرد.
توافق امارات و رژيم صهيونيستي زخمي بر جهان اسلام است و امارات اشتباه بزرگي کرد و اميدواريم هر چه زودتر جبران کنند. جهان اسلام هيچ وقت خيانت به قدس شريف را فراموش نخواهد کرد.
* در دکترين دفاعي و امنيتي ايران، حوزه خليج فارس حوزهاي است که اسرائيل تهديد به حساب نميآيد و اسرائيل کوچکتر از آن است که تهديدي براي ايران به حساب بيايد.
* ايران در حوزه امنيت و منافع ملي خود با کسي شوخي ندارد و کوتاه نميآيد.
* اگر تهديدي از سوي رژيم اشغالگر قدس متوجه منطقه شود مسئوليت آن با امارات است.
حادثه براي لنج صيادي ايران
* در پي اتفاق رخ داده براي لنج صيادي ايران کاردار امارات احضار و يادداشت رسمي عذرخواهي به ايران ارسال و مسئوليت توسط امارات پذيرفته شد.
* ما همچنان اين مسير را ادامه ميدهيم تا مطمئن شويم تمام کساني که در اين قضيه خسارت ديدند خسارتشان جبران شود.
انزواي آمريکا در شوراي امنيت
* منزويترين از آمريکا در طول تاريخ سراغ داريد که در شوراي امنيت و در نيويورک خانه خود فقط يک کشور را همراه کند. نگران اجماع سازي آمريکا نباشيد در درون خود نميتواند اجماع عليه ملت غيور ايران ايجاد کند. سفر پامپئو به امارات و منطقه داستان جداگانهاي است.
ادعاي آمريکا براي توقيف چهار کشتي حامل سوخت ايران
* ادعاهاي واهي آمريکا همزمان بود با زماني که در شوراي امنيت ميخواستند قطعنامه تسليحاتي را ارائه کنند و جنگ رواني و کارزار ضد اطلاعاتي بود.
* يک دزدي دريايي بود، فارغ از اينکه چه کسي مالک کشتي و محموله بوده است. ايران نه مالک و نه مالک بنزيني بوده که فروخته است.
تغيير در روابط با کشورهاي عربي بهدليل سازش با رژيم صهيونيستي
* اشتباه محاسباتي از سوي هر کشوري تبعات آن براي خودشان است.
* اسرائيل نشان داده امنيت خود را نميتواند تضمين کند. هيچ عهدي نبوده که نشکسته و هيچ تروري نبوده که از سوي آن صورت نگرفته باشد.
خرابکاري در تأسيسات نطنز
* منتظر گزارش رسمي هستيم و هنوز گزارش رسمي دريافت نکرديم که منشأ داخلي يا خارجي بوده است.
* در صورتي که منشأ خارجي بوده واکنش نشان خواهيم داد. مصالحه در باب امنيت و منافع ملت در دستورکار نبوده و نخواهد بود.
تاکتيک حقوقي ايران درباره مکانيسم ماشه
* آنچه آمريکا به آن استناد ميکند مبناي حقوقي ندارد. آمريکا عضو برجام نيست که از آن استفاده کند.
* يک تفسير بسيار کودکستاني را واشنگتن از سر استيصال بيان ميکند.
* پاسخگويي ايران به هرگونه نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱، بر عهده شوراي امنيت ملي است.
اظهارات ترامپ درباره توافق با ايران
* هر چه به انتخابات آمريکا نزديک شويم شاهد چنين اظهاراتي خواهيم بود.
* ترامپ ميداند راهحل کجاست.
* راهحل همان است که رهبري گفتند توبه کنند و به برجام برگردند و انشاءالله در چارچوب برجام ميپذيريم در اتاق بنشينند و با آنها در چارچوب برجام خواهيم بود.
* فکر نميکنم اين اظهارات جز مصرف داخلي دليل ديگري داشته باشد.
سفر وزير دفاع ايران به روسيه
* همکاريهاي ايران چند بعدي، جامع، راهبردي و عميق است و موارد متعددي را شامل ميشود و در تمام ابعاد با شرکا در روسيه در حال رايزني هستيم.
نشست کميسيون مشترک برجام در وين
* اين نشست براساس رويه بايد فصلي برگزار ميشد که از پيش تعيين شده بود و به خاطر کرونا چند روزي به تعويق افتاده بود. اميدواريم تمامي طرفهاي برجام تلاش کنند ايران از برجام منتفع شود. انتظار داريم صداي واحدي که در برجام بوده در کنار سرکشي و يکجانبهگرايي آمريکا شنيده شود. هياتي به رياست عراقچي براي شرکت در اين نشست عازم خواهد بود.
مشروح اظهارات سخنگوي وزارت خارجه به شرح زير است:
سعيد خطيبزاده سخنگوي جديد وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران امروز (دوشنبه) در نخستين نشست سخنگويي خود بعد از تصدي اين سمت به تشريح تحولات سياست خارجي پرداخت و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي ضمن تبريک هفته دولت عنوان کرد: ما به برکت الطاف الهي شاهد ايران در حال برآمدن هستيم.
وي گفت: ظريف ۲۳ مرداد سفري به لبنان داشت براي اعلام همبستگي با دولت و ملت لبنان و ملاقاتهايي را با مقامات اين کشور داشت. در اين سفر در تماسهاي تلفني با دبيرکل جنبش جهاد اسلامي و رئيس دفتر سياسي جنبش حماس و وزير خارجه فلسطين گفتوگو کرد.
خطيبزاده بيان کرد: امروز در ژنو کميته قانون اساسي سوريه برگزار ميشود و هيات ايران در ژنو است و در حاشيه اين نشست هيات ايراني ديدارهايي را با دو کشور ضامن روند آستانه خواهد داشت.
*هشتمين شکست آمريکا
وي گفت: يک هفته بسيار شلوغ را وزارت خارجه داشت هفتهاي که ماهها براي آن تلاش کرده بود در ۲۴ مرداد هشتمين شکست آمريکا رخ داد و شوراي امنيت به قطعنامه تمديد تسليحاتي آمريکا راي منفي داد و شکست تاريخي بود و براي اولين بار آمريکا قطعنامهاي را ارائه کرد، ولي تنها توانست راي دومينيکن را داشته باشد و اين يک شکست تاريخي در طول تاريخ شوراي امنيت به حساب ميآيد.
سخنگوي وزارت خارجه بيان کرد: آخر هفته گذشته ديپلماتهاي ايراني در نيويورک روزهاي پر مشغلهاي را داشتند و آمريکا يک اطلاعيه را پخش کرد، ولي ايران پيش دستي کرد و نامه ظريف قبل از نامه آمريکا در دبيرخانه شوراي امنيت ثبت شد و دولت جمهوري اسلامي ايران به عنوان خواهان و دولت آمريکا به عنوان خوانده قرار گرفت. بعد از اطلاعيه آمريکا ۱۳ عضو شوراي امنيت مخالفت خود را بيان کردند.
به گفته خطيبزاده فرزندان اين ملت سعي کردند عزت ايران حفظ شود.
* روابط ايران و ونزوئلا مربوط به هيچ کشور ثالثي نميشود
وي در پاسخ به سوالي درباره گزارش منتشر شده از سوي سفارت ايران در ونزوئلا درباره تجارت ايران با ونزوئلا و اينکه گفته ميشود نفت دادهايم و ميوه گرفتهايم، عنوان کرد: روابط ايران و ونزوئلا مبتني بر منافع و اصول سياست خارجي ايران و منافع دوجانبه است.روابط دو کشور مربوط به هيچ کشور ثالثي نميشود و در سالهاي گذشته قوام يافته و البته به دليل استقلال راي هر دو کشور مورد هجمه آمريکا قرار گرفته است.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح کرد: منافع ملت ايران قران قران حفظ ميشود و چيزي نيست که در چارچوب منافع ملت ايران رخ ميدهد.
خطيبزاده درباره ادعاي آمريکا براي توقيف چهار کشتي حامل سوخت ايران ادامه داد: ادعاهاي واهي آمريکا همزمان بود با زماني که در شوراي امنيت ميخواستند قطعنامه تسليحاتي را ارائه کنند و جنگ رواني و کازار ضد اطلاعاتي بود. يک دزدي دريايي بود و فارغ از اينکه چه کسي مالک کشتي و محموله بوده است. ايران نه مالک و نه مالک بنزيني بوده که فروخته است.
* اسنپ بک واژه جعلي است که آمريکاييها سعي کردند اين را به زبانها بيندازند
سخنگوي وزارت خارجه درباره سفر رافائل گروسي بيان کرد: اسنپ بک واژه جعلي است که آمريکاييها سعي کردند اين را به زبانها بيندازند. روابط ايران و آژانس همواره از اهميت بالايي برخوردار بوده است البته فراز و نشيبهايي در سالهاي گذشته داشته است. به اذعان آژانس بيشترين بازديدها و دسترسيها در طول تاريخ آژانس در ايران اتفاق افتاده است.
وي گفت: مديرکل و معاونان و کارشناسان آژانس به تناوب به ايران سفر کردهاند. از پاييز گذشته که گروسي انتخاب شد منتظر اين سفر بوديم ولي کرونا به تعويق انداخت. در چند ماه مشکلاتي بين ايران و آژانس رخ داد و مذاکرات فشردهاي صورت گرفت که نتايج آن در اين سفر مشخص ميشود. مادامي که آژانس بيطرفانه و مستقل و به دور از فشارهاي سياسي و طرفهاي سوم عمل کند در چارچوب فني هيچ مشکلي بين ايران و آژانس بوده است.
سخنگوي وزارت خارجه بيان کرد: گروسي مهمان صالحي است. با ظريف هم ديدار خواهد کرد.
*توافق امارات و رژيم صهيونيستي زخمي بر جهان اسلام است
وي گفت: منزويترين از آمريکا در طول تاريخ سراغ داريد که در شوراي امنيت و در نيويورک خانه خود فقط يک کشور را همراه کند. نگران اجماع سازي آمريکا نباشيد در درون خود نميتواند اجماع عليه ملت غيور ايران ايجاد کند. سفر پامپئو به امارات و منطقه داستان جداگانهاي است.
خطيبزاده بيان کرد:توافق امارات و رژيم صهيونيستي زخمي بر جهان اسلام است و امارات اشتباه بزرگي کرد و اميدواريم هر چه زودتر جبران کنند. جهان اسلام هيچ وقت خيانت به قدس شريف را فراموش نخواهد کرد.
وي گفت: در دکترين دفاعي و امنيتي ايران حوزه خليج فارس حوزهاي است که اسرائيل تهديد به حساب نميآيد و اسرائيل کوچکتر از آن است که تهديدي براي ايران به حساب بيايد. ايران در حوزه امنيت و منافع ملي خود با کسي شوخي ندارد و کوتاه نميآيد. اگر تهديدي در منطقه از سوي رژيم اشغالگر قدس متوجه منطقه شود مسئوليت آن با امارات است.
سخنگوي وزارت خارجه درباره اتفاق رخ داده براي لنج صيادي ايران گفت: کاردار امارات احضار و يادداشت رسمي عذرخواهي به ايران ارسال و مسئوليت توسط امارات پذيرفته شد. ما همچنان اين مسير را ادامه ميدهيم تا مطمئن شويم تمام کساني که در اين قضيه خسارت ديدند خسارتشان جبران شود.
خطيبزاده درباره اعلام آمادگي فؤاد حسين براي برگزاري مذاکرات راهبردي با ايران و کشورهاي منطقه گفت: همه در جريان روابط راهبردي ايران و عراق هستند. عراق جايگاه ويژهاي براي ما دارند و در سفر ظريف موضوع سند راهبردي بين دو کشور در دستورکار بوده است و به محض نهايي شدن اطلاع رساني ميشود.
وي بيان کرد: ما از اين اعلام استقبال ميکنيم و اميدواريم در کوتاهترين مدت مذاکرات راهبردي را با عراق برگزار کنيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به اين سوال که آيا از اين بعد در روابط با کشورهاي عربي و اسلامي به خاطر عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي تغييري صورت خواهد گرفت؟ و اينکه گفته شده امارات در احضار کاردار ايران برخورد تندي با وي داشته است، بيان کرد: آنچه توسط مسيرهاي غيررسمي اعلام ميشود مسيري نيست که مورد تاييد ما باشد.
وي گفت:مطمئن باشيد کسي نميتواند با کاردار ما تند صحبت کند. رژيم اشغالگر قدس در فروپاشي به سر ميبرد در فضاي اجتماعي و امنيتي خود در حضيض است و به هر اقدامي دست ميزند که به تصور خود مشروعيت بخشي کند و چند سال را بيشتر بخرد.
خطيبزاده بيان کرد: ما براساس اصول و سياست خارجي اصولگراي خود هيچگاه از اين حق حقه کوتاه نخواهيم آمد. به کشورهاي ديگر توصيه ميکنيم نميبينم کشورهايي باشند که به اين سرعت اين مسير را بروند. اشتباه محاسباتي از سوي هر کشوري تبعات آن براي خودشان است. اسرائيل نشان داده امنيت خود را نميتواند تضمين کند هيچ عهدي نبوده که نشکسته و هيچ تروري نبوده که از سوي آن صورت نگرفته باشد.
خطيبزاده بيان کرد: اينها واقعيتهاي جهان است و اين واقعيتها تغيير نميکند.
وي در پاسخ به سوالي درباره توافق صورت گرفته در ليبي بين طرفهاي درگير گفت:خوشحاليم ليبي کشور برادر و مسلمان روي آرامش ببيند و از توافق صورت گرفته استقبال ميکنيم. هر چه سريعتر گفتوگوهاي ليبي - ليبي برگزار شود به نفع صلح و ثبات در آفريقاست.
*منتظر گزارش رسمي درباره نطنز هستيم
سخنگوي وزارت خارجه درباره اظهارات کمالوندي درباره حادثه نطنز و اينکه خرابکاري بوده است، بيان کرد: منتظر گزارش رسمي هستيم و هنوز گزارش رسمي دريافت نکرديم که منشا داخلي يا خارجي بوده است. در صورتي که منشا خارجي بوده واکنش نشان خواهيم داد. مصالحه در باب امنيت و منافع ملت در دستورکار نبوده و نخواهد بود.
*سئول همچنان نتوانسته است به تعهدات قانوني خود عمل کند
وي درباره کره جنوبي و بدهي آن به ايران بيان کرد: روابط کره جنوبي و ايران شاهد چالش بزرگي بوده است و سئول همچنان نتوانسته است به تعهدات قانوني خود عمل کند. البته جزييات فني را بايد از بانک مرکزي بپرسيد. به کره جنوبي بارها منتقل شده است که جمهوري اسلامي ايران معتقد است هر لحظه تاخير در بازپرداخت بدهيها اثرات بلندمدت خواهد داشت. مذاکراتي در جريان است و اميدواريم به نتيجه برسد و از اساس اين موضوع حل شود. تحريمهاي آمريکا به گونهاي نيست که يک دولت مستقل از آن پيروي کند.
سخنگوي وزارت خارجه درباره پيشنهاد مجلس براي تغيير نام وزارت خارجه به وزارت خارجه و تجارت بينالملل گفت: ارگانهاي متعددي مسئوليت تجارت خارجي را برعهده دارند و با تغيير نام چيزي درست نخواهد شد.
* تفسير کودکستاني واشنگتن
خطيبزاده درباره اينکه اگر روند مکانيسم ماشه اجرايي شود تاکتيک حقوقي ايران در اين زمينه چيست؟ آنچه آمريکا به آن استناد ميکند مبناي حقوقي ندارد. آمريکا عضو برجام نيست که از آن استفاده کند. يک تفسير بسيار کودکستاني را واشنگتن از سر استيصال بيان ميکند.
اين ديپلمات ارشد کشورمان با اشاره به مخالفتها با اين اقدام آمريکا بيان کرد: پاسخگويي ايران به هرگونه نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ براساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي بر عهده شوراي امنيت ملي است و پاسخ ايران قبلا گفته شده و به آنها کتبا اعلام شده و اين پاسخ قاطع خواهد بود.
خطيب زاده در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درباره اظهارات امروز ترامپ مبني بر اينکه اگر در انتخابات پيروز شوم ظرف سه هفته با ايران توافق ميکنم و ادعاي آن مبني بر اينکه ايران و چين خواهان شکست او در انتخابات و پيروزي جو بايدن هستند، گفت: هر چه به انتخابات آمريکا نزديک شويم شاهد چنين اظهاراتي خواهمي بود. ترامپ ميداند راهحل کجاست راهحل همان است که رهبري گفتند توبه کنند و به برجام برگردند و انشاءالله در چارچوب برجام ميپذيريم در اتاق بنشينند و با آنها در چارچوب برجام خواهيم بود.
وي بيان کرد: فکر نميکنم اين اظهارات جز مصرف داخلي دليل ديگري داشته باشد. سياست ايران اصولي است و در چارچوب منويات مقام معظم رهبري است.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين گفت: تحولات عراق را از نزديک پيگيري ميکنيم براي ما در عراق ثبات سياسي، امنيت و آرامش مردم خواست اساسي است. خواست ملت و مردم عراق بايد با دقت در نظر گرفته شود و اميدواريم مطالبات مردم از هر حيثي باشد به خوبي پاسخ داده شود.
خطيبزاده درباره سفر وزير دفاع ايران به روسيه گفت: همکاريهاي ايران چند بعدي، جامع، راهبردي و عميق است و موارد متعددي را شامل ميشود و در تمام ابعاد با شرکا در روسيه در حال رايزني هستيم.
سخنگوي وزارت خارجه درباره برگزاري نشست کميسيون مشترک برجام در وين بيان کرد: اين نشست براساس رويه بايد فصلي برگزار ميشد که از پيش تعيين شده بود و به خاطر کرونا چند روزي به تعويق افتاده بود. اميدواريم تمامي طرفهاي برجام تلاش کنند ايران از برجام منتفع شود.
وي افزود: انتظار داريم صداي واحدي که در برجام بوده در کنار سرکشي و يکجانبهگرايي آمريکا شنيده شود. هياتي به رياست عراقچي براي شرکت در اين نشست عازم خواهد بود.
خطيبزاده در پاسخ به سوالي از چين و روسيه به خاطر سياستهاي اصولي آنها چه در برجام و چه در واکنش به اقدامات يکجانبه آمريکا و ديگر کشورهايي که سياست اصولي داشتند قدرداني کرد و گفت:روابط ايران و روسيه وارد مرحله راهبردي شده است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوال ديگري بيان کرد: آنچه در آمريکا رخ ميدهد از سر استيصال است. وقتي در هشتم مي ۲۰۱۸ ترامپ با غرور کامل در مقابل دوربينها امضاي خروج از برجام را بالا گرفت تصور نميکرد برجامي باقي بماند و براي همين بود که با تمام وقاحت و قوا اعلام کردند از برجام خارج ميشوند. براي اولين بار در تاريخ شوراي امنيت است که يک عضو شورا باني قطعنامه ميشود و بعد بقيه کشورها را به خاطر اجراي قطعنامه تنبيه ميکنند.
اين ديپلمات ارشد بيان کرد: بهترين کار براي ترامپ اين است که سياست اصولي را در پيش بگيرد و به حقوق و قوانين بينالمللي و تعهدات آمريکا پايبند بماند.
وي درباره سند همکاري ۲۵ ساله ايران و چين گفت: آنچه بين ايران و چين در جريان است تلاش براي نقشه راه براي تنظيم روابط مان در يک چارچوب کاملا پذيرفته شده از سوي دو طرف. در حال رايزني با چين هستيم و به محض نهايي شدن جزييات اطلاع رساني خواهد شد.
خطيبزاده بيان کرد: گفتوگوهاي طولاني صورت ميگيرد که به چارچوب همکاري برسيم.
سخنگوي وزارت خارجه درباره ابراز علاقهمندي رئيس جمهور ونزوئلا براي خريد موشک از ايران بيان کرد: درخواستي دريافت نکرديم.
وي در واکنش به اظهارات همتاي آمريکايي گفت: اورتگاس فراموش کرده که سخنگوي وزير خارجهاي است که افتخارش اين است و گفته که ما وقتي در سيا بوديم دروغ را ياد ميگرفتيم تقلب ميکرديم و مي دزديم. فراموش کرده سخنگوي کشوري است که سياستهايش را با فشار بر گلوي ملتهاي ديگر جلو ميبرد. فراموش کرده چه اتفاقاتي امروز در بين رنگين پوستان آمريکا رخ ميدهد. امروز شنيدم سياهپوست ديگري در آمريکا کشته شد. اين را به ليست کودتاها، تجاوزات و ... آمريکا در دنيا اضافه کنيد.
خطيبزاده به سخنگوي وزارت خارجه آمريکا توصيه کرد به جاي تمرکز وسواس گونه و بيمارگونه به ملت ايران تمرکز کند بر چيزهاي بسيار بزرگي که در آمريکا رخ ميدهد و معضلات و مشکلات بزرگي که در آمريکاست و اينها جز مصرف داخلي چيزي نيست.
وي گفت:دولت ترامپ نه در رفتار و نه گفتار ديپلماسي جايگاه درستي ندارد و خيلي ادبيات زننده اين خانم را جدي نگيريد.
سخنگوي وزارت خارجه درباره تاثير اقدام اخير امارات بر مناسبات تجاري ايران و امارات گفت: سياست جمهوري اسلامي ايران سياست حسن همسايگي است و يعني تمامي کشورهايي که با آنها همسايه هستيم. ايران توليد کننده امنيت و ثبات در اين منطقه و فضاي آرام براي تبادلات است و ما مخالفت ميکنيم با حضور هر مولفهاي که به صورت مصنوعي اين فضا را از بين ببرد. اميدواريم در اين چارچوب شاهد حل و فصل برخي اختلافات باشيم.
وي در ابتدا ضمن ابراز خرسندي از حضور در جمع رسانهها و انتخاب به اين سمت گفت: سيد عباس موسوي سخنگوي سابق وزارت خارجه توانست در ابعاد مختلف حوزه ديپلماسي و سخنگويي را نمايندگي کند.
خطيبزاده افزود: اميدوارم در دوره جديد بتوانم در هر دو حوزه ديپلماسي عمومي و رسانهاي رابطه بسيار خوبي را با شما داشته باشيم. در دنيايي که در حال گذار است و عناصر ثابت در آن است که مهمترين آن دفاع از کيان و تماميت ارضي و هويت ملي و وحدت دروني و تداوم بيروني است.
سخنگوي وزارت خارجه بيان کرد: جنگ گفتمانها و جنگ روايتها و قدرت مبتني بر ايده و قدرت نرم ابزار و اصولي دارد که شما خبرنگاران متواضعانه در آن استاد هستيد و ما جمعيتي هستيم که با کمک هم بتوانيم قدمي را در اين حوزه برداريم.