نماد آخرین خبر
  1. مهم
سیاسی

خبرهای داغ از پرونده ویلموتس، طبری و زم از زبان سخنگوی دستگاه قضا

منبع
آخرين خبر
بروزرسانی
خبرهای داغ از پرونده ویلموتس، طبری و زم از زبان سخنگوی دستگاه قضا

آخرين خبر/ سخنگوي قوه قضائيه در نشست خبري درباره پرونده ويلموتس سرمربي سابق تيم فوتبال که اين روزها به خبر اول رسانه ها بدل گشته توضيحات مفصلي بيان کرد. وي همچنين در اين نشست درباره پرونده هاي روح الله زم و اکبر طبري نيز توضيحاتي ارائه کرد.

مهمترين بخش اظهارات غلامحسين اسماعيلي به شرح زير است:
آخرين وضعيت رسيدگي به پرونده «ويلموتس» در قوه قضاييه
* قوه قضاييه در مورد پرونده ويلموتس پيش گام بود و اولين گزارش را سازمان بازرسي اعلام کرد.
* اقدام ما به نفع ديگران مصادره نشود.
* در دادسراي تهران پرونده اي تشکيل شده و در حال رسيدگي است.
* اين پرونده در مراحل اوليه است و نتايج آن بعد از طي فرآيند رسيدگي به اطلاع مردم خواهد رسيد.

راي دادگاه طبري در حال انشا است/پرونده زم منتظر اعلام نظر ديوان عالي کشور است
* پرونده زم منتظر اعلام نظر ديوان عالي کشور است.
* محاکمات طبري تمام شده و دادگاه درحال انشا راي است.
* باتوجه به اهميت پرونده منتظر تصميم دادگاه هستيم. هنوز تصميمي به ما اعلام نشده است.

 پرونده مربوط به ۳ نفر از اغتشاشگران آبان ماه هنوز در ديوان عالي کشور است
* پرونده مربوط به سه نفر از اغتشاشگران آبان ماه هنوز در ديوان است و منتظر نظر ديوان عالي کشور هستيم.
* جرم سازمان يافته نداريم ممکن است در هر نهادي متخلفاني وجود داشته باشند که با آنها برخورد مي‌کنيم.
* اقدامات دستگاه قضا تا زماني که فساد وجود داشته باشد ادامه خواهد داشت.

هيچ نقطه اي در ايران به عنوان تبعيدگاه نيست؛ احکام تبعيد به ندرت صادر مي‌شود 
* از اقدامات خوب قوه قضائيه در اصلاح قانون مجازات اين بود که ديگر هيچ شهري را به عنوان تبعيدگاه نمي‌شناسيم.
* همه ايران سراي من است و هيچ تفاوتي بين شهرها و بخش ها در زمينه مسائل قضايي قائل نيستيم.
* نگاه قوه قضائيه به همه نقاط ايران اسلامي نگاه يکسان و يکنواختي است.
* هيچ نقطه اي در ايران به عنوان تبعيدگاه نيست، احکام تبعيد هم به ندرت صادر مي‌شود و البته تحت عنوان منع اقدامات در نقطه معين است.

وصول معوقات بانکي/ همکاري قوه قضائيه با دولت

* شرايط اقتصادي و شيوع ويروس کرونا سخت است.
* همه بايد کمک کنند تا دولت در سال و فرصت آخر خود گام هاي موثري جهت تحقق برنامه هاي اجرايي کشور بردارد.
* ما مکرر اعلام کرديم براي گره گشايي از کار مردم حتي در بخش هايي که مسئوليت مستقيم با دولت است با دولت همکاري مي کنيم.
* منابع ملي و اراضي دولتي را از يد سودجويان خارج کرديم و به دولت برگردانديم
* اقدامات قوه قضاييه در وصول مطالبات و معوقات کلان بانکي انجام داد کمک شايسته اي براي سيستم بانکي کشور بود، اين نمونه اي از کمک و حمايت قوه قضاييه از خدمات دولت بود.
* ما براي وصول ماليات بدهکاران عمده مالياتي نيز به دولت ياري رسانديم و اين مساعدتي براي بهبود اداره کشور براي دولتمردان بود.
* تاکنون با پيگيري هاي قوه قضاييه 2.9 ميليارد يورو به چرخه اقتصادي کشور بازگشته است.
* ۱.۲ دهم ميليارد يورو از ارزهاي ناشي از صادرات واصل شد و ۱.۷ دهم ميليارد يورو ديگر هم به چرخه اقتصادي کشور وارد شد.
* پيگيري هاي ديگري درباره رفع تعهدات ارزي که از دولت ارز گرفته بودند انجام شده است.
براي گره گشايي از کار مردم حتي در بخش هايي که مسئوليت مستقيم با دولت است با دولت همکاري مي کنيم

راي دادگاه رسيدگي به جرايم اخلال در نظام ارزي کشور
* ۷ نفر از متهمان و يکي از شرکت هاي تجاري مبادرت به قاچاق عمده ارز کرده بودند، به ترتيب «مرتضي روحي نژاد» به تحمل ۸ سال حبس، «امين روحي نژاد» به تحمل ۷ سال حبس، «ايمان روحي نژاد» به تحمل ۱۰ سال حبس، «جواد فرخنده مقام» به تحمل ۱۰ سال حبس، «ياسر صابوني» به تحمل ۱۰ سال حبس، «عليرضا برخوردار کاشاني» به تحمل ۱۰ سال حبس، «حسين عطار جان نثاري» به تحمل ۱۰ سال حبس و شرکت تجاري «امين تجارت خزر» به نمايندگي «جعفرآذر طوس» به انحلال شرکت محکوم شدند.
* اين متهمان نسبت به استرداد ارزهاي دريافتي يا پرداخت مابه التفاوت نرخ ريالي ارزها برابر نرخ روز اجراي حکم مکلف شدند.

حکم احتکار کنندگان ماسک در شرايط کرونايي
* در دو پرونده مربوط به احتکار ماسک در شرايط کرونايي، در يکي از پرونده «سيدرضا حسيني» به تحمل ۷ سال حبس و پرداخت جزاي نقدي در حق دولت محکوم شدند.
* «تقي عسگرياني» به تحمل يک سال حبس و «سيد حسن ميرشجاع» به ۶ سال حبس محکوم شدند.
فضاي مجازي بايد ساماندهي و مديريت شود
* مي‌گويند قوه قضاييه دنبال انسداد فضاي مجازي است که اصلا صحت ندارد.
* ما مي‌گوييم فضاي مجازي بايد ساماندهي و مديريت شود آن هم از داخل کشور نه خارج از کشور.
* چنانچه به نتيجه برسيم که تعلل و تاخيرها توام با سو نيت است و مستوجب ترک فعل است ابايي از انجام وظايف قانوني نخواهيم داشت.

موضوع استجازه از مقام معظم رهبري
* در روزهاي آينده خبرهاي خوبي در اين ارتباط خواهيم داشت.
* روند رسيدگي به پرونده هاي اقتصادي ادامه دارد و ادامه خواهد داشت.
در موج دوم مرخصي زندانيان بالغ بر 95 هزار زنداني از مرخصي استفاده کردند
* سلامت زندانيان و بلکه رعايت همه حقوق زندانيان جزو اولويت‌هاي ماست.
* ما در حوزه زندانيان در دنيا حرف براي گفتن داريم.
* در همه کشورهاي دنيا درصدي از اقدامات زندانباني ايران هم انجام نمي‌شود.
*  هيچ يک از کشورهاي دنيا در دوره کرونا خدماتي که در زندان هاي ايران به زندانيان ارائه شده ارائه نداده‌اند.
* در موج دوم هم مانند موج اول مرخصي‌هاي ويژه داديم.
* از هجدم تير ماه تا امروز حدود 87 هزار زنداني به مرخصي رفته اند.
* عده اي زنداني علاوه برا اين زنداني ها مرخصي پايان حبس گرفتند.
* در کل در موج دوم بالغ بر 95 هزار زنداني از مرخصي استفاده کردند.

پرونده جنگل هاي هيرکاني
* پرونده جنگل هيرکاني هنوز به عنوان اعاده دادرسي به ديوان عالي کشور نرفته است و تحت عنوان اعمال ماده ۴۷۷ به معاونت حقوقي رفته است و در مرحله بررسي فرايند اين ماده است.

مشروح اظهارات سخنگوي دستگاه قضا را در ادامه بخوانيد:
غلامحسين اسماعيلي در نشست خبري امروز ضمن تسليت فرا رسيدن ايام سوگواري امام حسين(ع) گفت: محرم امسال محرم ويژه اي شد و در شرايط خاص شيوع ويروس کرونا، برگزاري مجالس عزاي سيدالشهدا به تبلوري ستودني از عقلانيت و شعور جامعه مذهبي ما مبدل شد. مردم متدين ما در اين ايام لباس سياه پوشيدند و کوچه و خيابان و ميادين را سياه پوش کردند اما خودشان در نزد جوامع بشري سفيد روي شدند و روسياهي براي مدعيان بي هويت و دشمنان فرهنگ و دين و ديانت جامعه باقي ماند. از عموم عزاداران و هيات هاي مذهبي و مداحان و ...و در راس انها از مقام معظم رهبري که با تاکيد بر برگزاري مراسم مذهبي امام حسين (ع) و رعايت دستورالعمل هاي بهداشتي باعث تبلور آن شدند تشکر مي کنم.

وي با اشاره به فرارسيدن هفته دولت و تبريک اين هفته  و فرارسيدن روز کارمند گفت: دولت در سال اخر در فرصت آخر براي خدمت رساني به مردم قرار دارد ودر اين مسير مسئوليتي بس خطير و سنگيت برعهده دارد. شرايط به جهت وضعيت اقتصادي و هم شيوع ويروس کرونا شرايط سختي است و همگان بايد کمک کنند تا دولت در سال آخر و در فرصت آخر گام هاي موثري را در تحقق برنامه هاي اجرايي کشور بردارد. قوه قضاييه مکرر اعلام کرده که براي گره گشايي از کار مردم حتي در بخش هايي که مسئوليت مستقيم متوجه دولت است با دولت همکاري کند.

وي افزود: اقدامات قوه قضاييه در جلوگيري از  بيش از هزار واحد صنعتي و توليدي و نيز  حراست از منابع ملي و دولتي و بازگرداندن آنها از يد سودجويان به دولت  دستاوردهاي خوبي بوده است. بيش از ۲۹ هزار ميلياردتومان از ماليات معوق از بدهکاران عمده مالياتي با همکاري مجموعه قضايي و سازمان مالياتي واصل شد که مساعدتي براي بهبود اداره کشور است.

وي ادامه داد: اقدامات اخير قوه قضاييه در بازگشت از ارزهاي ناشي از صادرات و رفع تعهدات کساني که ارز دولتي دريافت کرده بودند و تعهدات ارزي خود را انجام نداده بودند و وصول برخي از درآمدهاي ارزي و وارد کردن آن به چرخه اقتصاد کشور از ديگر اقدامات ما بود که مي تواند به دولت کمک کند. در جلسه قبل گفتم يک دو دهم  ميليارد يورو از ارزهاي ناشي از صادرات واصل شد و به چرخه  کشور وارد شد و در  پيگيري‌هاي بعدي ۱.۷ ميليارد يورو ديگر به چرخه کشور واصل شد.

سخنگوي قوه قضائيه به تداوم رسيدگي به پرونده‌هاي اخلالگران نظام اقتصادي کشور اشاره کرد و گفت:  به موجب رأي صادره از دادگاه ويژه رسيدگي به جرام اقتصادي هفت نفر از متهمان و يکي از شرکت‌هاي تجاري مبادرت به قاچاق عمده ارز کرده بودند. مرتضي روحي نژاد به ۸ سال حبس، امين روحي نژاد به ۷ سال حبس، ايمان روحي نژاد به ۱۰ سال حبس، جواد فرخنده مقام به ده سال حبس، ياسر صابوني به ۱۰ سال حبس، عليرضا برخوردار کاشاني به ده سال حبس و  حسين عطار جان نثار نوبري به ده سال حبس و شرکت تجاري امين تجارت خزر به نمايندگي جعفر آذر توس به انحلال محکوم شدند. اين متهمان نسبت به استرداد ارزهاي دريافتي يا پرداخت مابه تفاوت نرخ ريالي ارزها برابر نرخ روز اجراي حکم محکوم شدند.

سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي درباره اينکه آيا حکم اکبر طبري معاون اجرايي سابق حوزه رياست قوه‌قضائيه صادر شده است يا خير؟ گفت: محاکمات تمام شده و دادگاه در حال انشاي راي است و چه بسا امروز رايشان صادر شده باشد و ما منتظريم و دادگاه با توجه به اهميت پرونده راي را صادر مي کند و منتظر تصميم دادگاه هستيم و تا الان تصميمي به ما اعلام نشده است.

اسماعيلي درباره آخرين وضعيت پرونده زم نيز گفت: پرونده زم به ديوان عالي ارسال شده  و منتظر اعلام نظر ديوان هستيم و اميدواريم در آينده اي نه چندان دور ديوان عالي نظرش را اعلام کند.

وي در  پاسخ به سوالي در خصوص خبري درباره شهرهاي در نظر گرفته شده به عنوان تبعيد گاه گفت: اين مطلب غير واقعي و مجعول بود. اين خبر صحت نداشت و بايد اعلام کنم از اقدامات بسيار خوب قوه قضائيه در اصلاح قانون مجازات اسلامي اين شد که در ماده ۲۳ قانون جديد ديگر هيچ شهري را به عنوان تبعيدگاه نمي‌شناسيم. همه ايران سراي من است و تفاوتي بين هيچکدام از شهرها در زمينه مسائل قضائي نمي‌شناسيم. نگاه قوه قضائيه به همه نقاط ايران اسلامي نگاه يکساني است و هيچ نقطه‌اي در ايران به عنوان تبعيدگاه نيست. احکام تبعيد به ندرت صادر مي‌شود؛ تبعيد نيست در قانون به عنوان منع اقامت در نقطه معين ياد شده است.

اسماعيلي در پاسخ به سوال ايسنا مبني براينکه دو پرونده وقف بخشي از جنگل‌هاي هيرکاني و محکومين حوادث آبان ماه 1398 ( سه محکوم به اعدام) که در هفته هاي گذشته خبرساز شدند، با پذيرش اعاده دادرسي، قرار شد براي رسيدگي دوباره به جريان بيفتند. اين پرونده ها اکنون در چه وضعيتي هستند؟ گفت: پرونده جنگل هيرکاني بعنوان اعاده دارسي به ديوان نرفته  است و  رييس کل دادگستري استان درخواست  اعمال ماده ۴۷۷ کرد و به حوزه معاونت قضايي قوه قضاييه مي رود و رييس قوه دستور داده  در راستاي ماده ۴۷۷ بررسي شود و  اگر به نتيجه رسيد به ديوان عالي  ارسال شد.

وي افزود: پرونده سه نفر محکوم به  اعدام اغتشاشات  سال گذشته در راستاي اعاده دادرسي وکلا به ديوان عالي  ارسال شده و در ديوان هست و ما منتظر اعلام نظر ديوان عالي هستيم.

سخنگوي قوه قضاييه  همچنين گفت: در دو فقره از پرونده‌هاي اخير مربوط به احتکار ماسک، سيد رضا حسيني فرزند سيد عباس به جرم اخلال در نظام اقتصادي به تحمل ۷ سال حبس و پرداخت جزاي نقدي محکوم شده است. تقي عسگري فيروزجاني رييس هيات مديره اريا صنايع به يکسال حبس و  سيد حسن مير شجاع به شش سال محکوم شدند. همچنين در پرونده ديگر مربوط به احتکار و اخلال در مايحتاج عمومي مربوط به  لاستيک کرمعلي جزمه مديرعامل سابق کيان تاير  به ده سال حبس و  جزاي نقدي محکوم شده است. محمدرضا شهسوار زاده به ۵ سال حبس و پرداخت  جزاي نقدي محکوم شده است. پرويز جهانگيريان به حبس و جزاي نقدي و سيد بهروز لويان نيز به حبس محکوم شدند.

اسماعيلي در پاسخ به سوالي در خصوص "رهاسازي فضاي مجازي" و اينکه آيا قوه قضائيه تحت عنوان ترک فعل قصد ورود به اين موضوع را ندارد؟ گفت: شاهد رها شدگي در اين حوزه هستيم و به عبارتي شاهد عقب ماندگي و عدم اجراي رهنمودهايي هستيم که براي سامان دهي فضاي مجازي بايد انجام شود و  اينکه با نگرش‌هاي سياسي، ما را به انسداد فضاي مجازي محکوم مي‌کنند درست نيست. حرف ما اين است که ساماندهي بايد در داخل کشور انجام شود. تکاليفي در اين ارتباط براي شوراي عالي فضاي مجازي، مرکز ملي فضاي مجازي و وزارت ارتباطات در نظر گرفته شده و ما هم مجدانه پيگير هستيم و مطالبه گر براي اينکه اين مأموريت‌ها به نحو شايسته‌اي انجام شود. اگر به نتيجه‌اي رسيديم که اين تعلل‌ها توأم با سوءنيت و مصداق ترک فعل باشد؛ ابايي از انجام تکاليف قانوني خود نخواهيم داشت.  اگر توان تخصصي جوانان به کار گرفته شود اين موضوع قابل ساماندهي است.

اسماعيلي در پاسخ به سوالي در خصوص شکايت تعدادي از نمايندگان مجلس در رابطه با قرارداد ويلموتس و اينکه آيا بازداشتي صورت گرفته است؟ گفت: مدعي هستيم پيش از شکايت‌ها خود قوه قضائيه پيشگام بود و قبل از اينکه نمايندگان به اين موضوع ورود کنند، سازمان بازرسي ورود کرد و اقدام ما را ديگران برداشت نکنند. گزارش بازرسي کل کشور واصل شد و بر مبناي اين گزارش در دادسراي عمومي پرونده‌اي تشکيل شده و در حال رسيدگي است. از تحقيقات و مستندات و اطلاعاتي که ساير بخش‌ها از جمله مجلس و کميسيون اصل ۹۰ ارائه بدهند استقبال مي‌کنيم. اين پرونده هنوز مراحل اوليه خود را طي مي‌کند و نتايج آن را بعد از فرايند رسيدگي به مردم اعلام مي‌کنيم.

اسماعيلي در پاسخ به سوالي درباره  تمديد استجازه رهبري در رابطه با دادگاه‌هاي ويژه اقتصادي گفت: در اين ارتباط در روزهاي آينده خبرهاي خوبي خواهيم داشت. مهم اين است که روند رسيدگي به پرونده‌هاي مهم اقتصادي با قوت و اقتدار ادامه دارد و ادامه خواهد داشت.

سخنگوي قوه قضائيه در پاسخ به سوالي در خصوص تخلفات سازمان استاندارد از جمله در پرونده‌هاي رامک خودرو و اينکه ايا گزارشي در سازمان بازرسي در خصوص سازمان استاندارد واصل شده است؟ گفت: در ارتباط با موضوعات مديريتي آنجا اطلاعي ندارم. ساير موضوعات را هم ارتباط با سازمان نمي‌دهيم و  در شوراهاي شهر هم اگر اتفاقي بيفتد ما رسيدگي مي‌کنيم. در ارتباط با استاندارد موضوعات مختلفي داشتيم که در برخي از آنها بازرسي کل کشور ورود کرده است که از جمله آنها بحث ذرت‌ها بود. در البرز و در خوزستان هم انبارهايي از ذرت را در حال توقيف داريم. برخي از افرادي هم که مرتکب جرايم شدند تحت تعقيب قرار گرفتند و ما الزاماً اين را موضوع سازماني نمي‌بينيم. در هر نهادي ممکن است متخلفيني وجود داشته باشند  و در اين سازمان هم متخلفيني شناسايي شدند.

وي در پاسخ به سوالي در باره آخرين اقدامات کرونايي قوه قضائيه در زمينه زندان‌ها گفت: بارها ادعا کرديم که ما در اين حوزه در دنيا حرف داريم و مدعي هستيم که در ساير کشورها درصدي از اقداماتي که در نظام زندانباني ايران در جهت حفظ سلامت زندانيان انجام شده، لحاظ نشده است. هيچيک از کشورهاي دنيا در دوران کرونا خدماتي که در زندان‌هاي ايران ارائه شده است را  ارائه نکرده اند. به لحاظ اينکه ما نقطه تراکم را داريم، مهار کرونا اهتمام بيشتري را مي‌طلبد. از زمره اين اقدامات اعطاي مرخصي‌هاي کرونايي است.

وي افزود: در موج دوم کرونا هم به زندانيان مرخصي‌هاي ويژه اعطا شد و از ۱۸ تير تا امروز، ۷۸ هزار نفر از زندانيان به مرخصي رفتند. علاوه بر اينکه به مرخصي رفتند عده‌اي هم مرخصي پايان حبس گرفتند. بالغ بر ۹۵ هزار نفر از مرخصي موج دوم کرونا استفاده کردند.

سخنگوي قوه قضائيه در پاسخ به سوالي درباره  اجاره بهاي منازل مسکوني و دستورالعمل ستاد ملي کرونا در رابطه با تمديد اجاره نامه و صدور احکام تخليه از سوي شوراهاي حل اختلاف گفت: در خود مصوبه در برخي از شقوق اجازه اين کار داده شده است. همه مصوبه را ببينيم، اين مصوبه حکم کلي نيست و در همان بندهايي لحاظ شده که اگر مستأجر تخلفي کند، نکاتي مطرح شده است. اين موضوع ابلاغ شده است. رويه قوه قضائيه عمل به دستورالعمل صادره از معاون اول قوه قضائيه است. مصداق‌ها را بايد موردي بررسي کرد. هر کجا تصميم اشتباه باشد در فرايندهاي قانوني راهکار اصلاح فرايندهاي قانوني وجود دارد.

اسماعيلي در پاسخ به سوالي مبني براينکه با توجه به زيان دهي بازار سرمايه و تشويق به سرمايه گذاري در باب احياي عامه آيا قوه قضائيه ورود مي‌کند؟ گفت: موضوع بورس تخصصي است و مسئله اول مربوط به سازمان بورس است. تا کنون ورود خاصي نشده است اما هر کجا نيازمند ورود قضائي باشيم حتماً ورود مي‌کنيم.

وي در پاسخ به سوالي مبني براينکه با توجه به تخصصي شدن دادگاه‌ها در دوره تحول آيا قوه قضائيه در خصوص تخصصي شدن وکالت برنامه‌اي داشته است؟ گفت: همانگونه که در ساير رشته‌ها تخصصي شدن مهم است در اين حوزه‌ها هم مهم است. دادگاه‌ها را تخصصي کرديم و  قضاتي که پرونده‌هاي تخصصي رسيدگي مي‌کنند، آموزش‌هاي تخصصي هم ديده‌اند. وکالت و کارشناسي به عنوان يک بازوي تخصصي در جهت عدالت بايد تخصصي شود و اين پيشنهاد داده شده است. اگر امروز کسي پرونده‌اي در ارتباط با موضوعات گمرکي دارد بداند اين تعداد وکيل تخصص لازم در اين حوزه را کسب کردند و ما اين را نياز جامعه مي‌دانيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar