نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
سیاسی

موشکی که آمریکا را جان به لب خواهد کرد

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
موشکی که آمریکا را جان به لب خواهد کرد
باشگاه خبرنگاران/ توان موشکي جمهوري اسلامي ايران يکي از مولفه‌هاي اقتدار منطقه‌اي کشورمان به شمار مي‌رود.

قدرت موشکي جمهوري اسلامي ايران که در چند سال اخير به عنوان يکي از مولفه‌هاي اقتدار کشورمان در جهان مطرح است، قدرتي است که در نتيجه فشار و تحريم‌هاي دشمنان عليه کشورمان ايجاد، رشد و توسعه پيداکرد.

اين قدرت در سال‌هاي ابتدايي جنگ تحميلي به شکل محصولي وارداتي از کشورهاي همسايه به ايران رسيد و پس از آن با تلاش‌هاي فرزندان اين آب و خاک و به صورت دانش بنيان و بومي رشد و توسعه يافت. دو مولفه دانش بنيان و بومي بودن باعث شد که دانش موشکي ايران در سال هاي بعد از پايان جنگ تحميلي نيز رشد و تکامل پيداکند و امروز هم به حدي از پيشرفت و تکامل رسيده است که طيف گسترده اي از موشک ها در اختيار نيروهاي مسلح کشورمان قرار دارد.

اين موشک‌ها به قدري در افزايش قدرت بازدارندگي ايران موثر هستند که کشور‌هايي که روزي ايران را تهديد به حمله مي‌کردند امروز ديگر جرئت تکرار اين تهديدات را ندارند. يکي از اين موشک‌ها، موشک بالستيک ذوالفقار است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در دو عمليات ليله القدر و ضربت محرم از آن‌ها استفاده کرد.

موشک ذوالفقار،

موشک بالستيک ذوالفقار

اين موشک يکي از انواع موشک‌هاي بالستيک طراحي و توليد شده در سازمان صنايع دفاع وزارت دفاع و پشتيباني نيرو‌هاي مسلح کشورمان است که ۳۱ شهريورماه سال ۹۵ در رژه سالانه نيرو‌هاي مسلح در بندرعباس رونمايي و معرفي و روز چهارم مهرماه همان سال نيز خط توليد انبوه موشک بالستيک ذوالفقار رونمايي شد.

موشک ذوالفقار،

سردار حسين دهقان وزير سابق دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در اين مراسم گفت که در چارچوب تدابير فرماندهي معظم کل قوا و نامه رياست محترم جمهور مبني بر تقويت و توسعه توان رزم موشکي، موشک تاکتيکي ذوالفقار که تمامي مراحل تحقيقات، طراحي و ساخت آن به دست پر توان محققان و متخصصان زبده و کارآمد سازمان صنايع هوافضاي وزارت دفاع صورت گرفته پس از انجام آزمايش‌هاي موفق امروز شاهد افتتاح خط توليد آن هستيم.

وي ادامه داد که طراحي و ساخت موشک تاکتيکي و مهم ذوالفقار که در شرايط تحريم در بخش دفاع صورت پذيرفته، نشان از اراده و عزم دانشمندان، محققان و متخصصان وزارت دفاع براي افزايش قدرت بازدارندگي موثر کشورمان است.

موشک ذوالفقار،

سردار اميرعلي حاجي‌زاده فرمانده نيروي هوافضاي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي روز ششم مهرماه همان سال در حاشيه هفتمين جشنواره مالک اشتر که در ستاد کل نيرو‌هاي مسلح برگزار شد در جمع خبرنگاران در خصوص زمان عملياتي شدن موشک ذوالفقار گفته بود که موشک ذوالفقار وارد سازمان رزم سپاه شده است و تا پايان سال عملياتي خواهد شد.

مشخصات فني موشک ذوالفقار

موشک بالستيک ذوالفقار از خانواده موشک فاتح ۱۱۰ و در واقع نمونه توسعه يافته اين موشک، اما در رده موشک‌هاي ميان برد است. اين موشک با ويژگي‌هايي همچون طول در حدود ۱۰ متر، سرعت در حدود ۱/۵ کيلومتر بر ثانيه مي‌تواند تا محدوده ۷۰۰ کيلومتري تمام اهداف خود را ردگيري کرده و منهدم کند. کلاهک جديد اين موشک نيز در حدود ۴۵۰ کيلوگرم برآورده شده است. دقت نقطه زني اين موشک نيز بسيار بالاست و خطاي آن در حدود ۱۰ متر تخمين زده مي‌شود.

موشک ذوالفقار،

اين موشک ويژگي‌هاي مخصوصي دارد که موشک بالستيک ذوالفقار را به يک موشک راهبردي تبديل کرده است. يکي از اين ويژگي‌هاي اين موشک استفاده از کلاهک جنگي جداشونده است که باعث مي‌شود تا نسبت به ساير موشک‌هاي کوتاه و ميان برد مزيت‌هايي داشته باشد. جداشدن کلاهک جنگي موشک‌ها فوايدي  همچون افزايش برد موشک، کاهش امکان رديابي و کاهش احتمال اصابت موشک‌هاي پدافندي دشمن را دارد که همه اين ويژگي‌ها در طراحي موشک بالستيک ذوالفقار در نظر گرفته شده است.

موشک ذوالفقار،

موتور موشک بالستيک ذوالفقار يک موتور تک مرحله‌اي است و مي‌تواند سرعت حرکت اين موشک را به ۵ برابر سرعت صوت برساند. اين يعني که موشک بالستيک ذوالفقار در رده موشک‌هاي مافوق صوت قرار مي‌گيرد و اين موشک را قادر مي‌سازد که حرکت خود را تا هدف، بدون آنکه توسط رادار‌ها شناسايي شوند ادامه دهد و بر سيستم‌هاي ضد موشکي دشمن غلبه کند.

پرتاب‌گرهاي موشک ذوالفقار نيز از انواع پرتاب‌گرهاي دو فروندي است که دليل استفاده از آن‌ها ابعاد کوچک و چالاکي اين موشک است. 

موشک ذوالفقار،

ذوالفقار ايراني که گردن تروريست‌ها را شکست 

موشک بالستيک ذوالفقار در دو عمليات سپاه پاسداران انقلاب اسلامي عليه نيرو‌هاي تروريستي استفاده شد. نخستين عملياتي که ذوالفقار در آن حاضر شد، عمليات ليله القدر بود. نيروي هوافضاي سپاه در اين عمليات که شامگاه يکشنبه ۲۸ خرداد ۹۶ و در آخرين شب قدرماه رمضان انجام شد، ۶ فروند موشک ذوالفقار به سوي مواضع داعش شليک شد. اين موشک‌ها بر مواضع فرماندهي داعش در استان ديرالزور سوريه فرود آمدند و اين مراکز را منهدم کرد.

موشک ذوالفقار،

دومين عملياتي که ذوالفقار در آن حاضر شد عمليات ضربت محرم بود. اعضاي گروه تروريستي داعش ۳۱ شهريورماه سال ۹۷ به رژه نيرو‌هاي مسلح در اهواز حمله کردند و تعدادي را شهيد و مجروح کردند. ۹ روز بعد در بامداد دوشنبه ۹ مهرماه همان سال، در جريان عمليات «ضربت محرم» نيروي هوافضاي سپاه، ۶ موشک ميان‌برد از نوع «ذوالفقار» و «قيام» و ۷ پهپاد بمب‌افکن از نوع «سيمرغ» با حمله به مقر سرکردگان گروهک تروريستي داعش در شرق رود فرات که در فاصله ۵۷۰ کيلومتري از سرزمين‌مان واقع شده، ضربه مهلک و سنگيني را به سرکردگان حمله تروريستي اهواز و همچنين تجهيزات و ادوات آن‌ها وارد کردند.

موشک بالستيک ذوالفقار قاتل پايگاه‌هاي آمريکايي در غرب آسيا

نيروهاي ارتش تروريست آمريکا از سال‌‌هاي دور با احداث پايگاه هاي گوناگون در منطقه غرب آسيا نيروهاي خود را در اين منطقه مستقر کرده‌اند. از آنجا که آمريکا برخي اوقات کشورمان را با استفاده از اين پايگاه‌ها تهديد لفظي مي‌کند، نيروهاي مسلح کشورمان مي توانند با استفاده از موشک بالستيک ذوالفقار اين پايگاه ها را منهدم کنند. پايگاه‌هايي که در محدوده برد اين موشک قرار دارند عبارتند از شيخ عيسي، ملک خالد، پرنس سلطان، العديد، الخليد الصابر.

موشک ذوالفقار،

کارشناسان درباره موشک ذوالفقار چه مي‌گويند؟

وبگاه اعلام الحربي درباره پرتاب موشک‌هاي بالستيک ذوالفقار نوشت که موشک‌هاي سطح به سطح ذوالفقار با طي مسافتي بيش از ۶۰۰ کيلومتري، اهداف مورد نظر در استان ديرالزور را مورد اصابت قرار دادند.

پايگاه مطالعات استراتژيک فرانسه در تحليل خود آورده است که جمهوري اسلامي ايران در حال حاضر از پيشرانه‌هاي کامپوزيتي در خانواده موشک‌هاي فاتح ۱۱۰ استفاده مي‌کند که نسبت به مدل‌هاي اوليه پيشرفت فوق العاده‌اي محسوب مي‌شود. به نظر مي‌رسد که مهندسان ايراني در بخش پيشران‌هاي سوخت جامد به پيشرفت‌هاي مهمي رسيده‌اند. اگر موشک‌هاي سري فاتح و ذوالفقار در تعداد بالا شليک شوند مي‌توانند در بخش تاکتيکي و عملياتي ايراني‌ها را در سطح بالاتر قرار دهند.

instagram.com/akharinkhabar

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر