کنایههای سنگین نماینده روسیه به آمریکا

فارس/ نماينده روسيه در سازمان هاي بين المللي تصور بازگشت تحريمها در نتيجه تلاش آمريکا و بعد از آن پايان توافق هستهاي ايران را واهي خواند و نسبت به دنياي غيرواقعي آمريکاييها ابراز تاسف کرد.
«ميخائيل اوليانوف» نماينده روسيه در سازمانهاي بينالمللي در وين اتريش بعد از اعلام موضع رئيس شوراي امنيت درباره درخواست آمريکا براي فعالسازي مکانيسم ماشه، در توئيتي درباره موضع آمريکا ابراز تاسف کرد.
ديپلمات روس در اين خصوص سوالاتي را که پاسخ آنها روشن است مطرح کرد و نوشت: اگر آمريکا قطعنامه خود را ارائه کند، چه اتفاقي خواهد افتاد؟ آيا اين نظر ساير اعضاي شوراي امنيت را تغيير خواهد داد؟ آيا واضح نيست که هيچ کسي حاضر نيست آمريکا را به عنوان يک مشارکتکننده در برجام بشناسد؟
وي سپس به آمريکا توصيه کرد که از به خطر انداختن موقعيت کشور خود دست بکشد.
او در توييتي ديگر در واکنش به توييت «لارنس نورمن» خبرنگار روزنامه «وال استريت ژورنال» مستقر در بروکسل درباره بيانيه فرانسه که در آن گفته شده اين کشور با نظر ۱۳ عضو شوراي امنيت در رد تلاشهاي آمريکا موافق است و در نتيجه اقدامات بيشتري در شوراي امنيت قابل اجرا نيست، نوشت: ما تنها ميتوانيم نظرات شرکاي فرانسوي خود را حمايت کنيم.
اوليانوف در واکنش به توييتي ديگر درباره بازگشت تحريمها و پايان توافق هستهاي ايران، اين افکار را واهي خواند و نوشت: متاسفانه شرکاي آمريکايي ما گاهي در ابعادي متفاوت زندگي ميکنند که بسيار دورتر از دنياي واقعي است.
«ديان دجاني» رئيس دورهاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد روز سهشنبه ضمن اشاره به عدم اجماع نظر در اين شورا در خصوص طرح آمريکا براي بازگرداندن تحريمهاي بينالمللي عليه ايران گفت که اين شورا در جايگاهي نيست که اقدام بيشتري درباره درخواست آمريکا انجام دهد.
طبق بندهاي ۱۱ و ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱ شوراي امنيت، رئيس شوراي امنيت ظرف حداکثر ۳۰ روز بعد از دريافت ابلاغيه کشور شاکي مبني بر «عدم پايبندي اساسي» طرف مقابل، بايد پيشنويس قطعنامهاي با موضوع «ادامه لغو تحريمهاي ايران» را به رأي بگذارد. اگر ظرف ۱۰ روز بعد از ابلاغيه کشور شاکي هيچ يک از اعضاي شوراي امنيت پيشنويس چنين قطعنامهاي را ارائه نکرد، آنگاه رئيس شورا خود بايد اين پيشنويس را ارائه کند.
آمريکا قصد دارد پس از ارائه چنين قطعنامهاي با استفاده از حق وتو، مانع تصويب ادامه لغو شده و موجب شود که قطعنامههاي پيشين و تحريمهاي مربوطه به صورت خودکار «از نيمه شب به وقت گرينويچ سيامين روز پس از دريافت تذکر» (يعني نيمه شب ۱۹ سپتامبر، برابر با ۰۴:۳۰ بامداد ۲۹ شهريورماه) به طور کامل احيا شوند.
با اين حال، در متن قطعنامه ۲۲۳۱ اين مسئله هم تصريح شده که رئيس شوراي امنيت «ديدگاههاي کشورهاي دخيل در موضوع» را در نظر خواهد گرفت.
بر همين اساس، پيش از اين، اين مسئله مطرح شده بود با توجه مخالفتهاي شديد موجود با اقدام آمريکا، رئيس دورهاي شوراي امنيت -که در ماه آگوست اندونزي و در ماه سپتامبر نيجر- است، مجبور به ارائه پيشنويس قطعنامهاي با موضوع «ادامه لغو تحريمهاي ايران» نخواهد بود.
خبرگزاري رويترز پيشتر گزارش داده بود چنانچه اين پيشنويس از سوي رئيس شوراي امنيت ارائه نشود ممکن است خود آمريکا يا جمهوري دومينيکن آن را ارائه کند.