انگلیس: ایران باید به طور کامل با آژانس همکاری کند

ايرنا/ يک سخنگوي وزارت امور خارجه انگليس ضمن استقبال از توافق ايران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي در خصوص مسائل پادماني گفت که دولت لندن انتظار دارد، ايران به طور کامل با آژانس همکاري کند.
اين ديپلمات انگليسي که طبق رويه هاي سياسي خواست نامش فاش نشود روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در لندن افزود: ما از تعهد ايران براي دسترسي به بازرسان آژانس بينالمللي انرژي اتمي استقبال و از دستورات اين سازمان در حوزه مسائل پادماني به طور کامل حمايت ميکنيم.
وي عنوان کرد که دستورات پادماني آژانس، بخش حياتي ساختار عدم اشاعه تسليحات هستهاي است،
سه کشور اروپايي انگليس، آلمان و فرانسه، در ۳۰ خرداد گذشته تحت تاثير فشارهاي آمريکا، قطعنامهاي را در نشست فصلي شوراي حکام آژانس بينالمللي انرژي اتمي روي ميز گذاشتند که در آن از ايران خواسته شده به ممانعت از دسترسي بازرسان آژانس به ۲ سايت هستهاي کشور پايان دهد و با آنها به طور کامل همکاري کند.
جمهوري اسلامي ايران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي، ديروز (چهارشنبه) در پايان سفر دو روزه «رافائل گروسي» مدير کل آژانس به تهران و انجام مذاکرات با مقامات ايران، بيانيه مشترکي صادر و توافق کردند تا همکاريهاي خود را بيش از پيش تقويت کنند و اعتماد متقابل را به منظور تسهيل اجراي کامل موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقي به آن، که از ١۶ ژانويه ٢٠١۶ بصورت موقت توسط ايران در حال اجرا است، ارتقاء بخشند.
در اين بيانيه آمده است؛ بعد از مشورت هاي فشرده دوجانبه، ايران و آژانس در خصوص حل و فصلِ توأم با حسن نيت موضوعات مشخص شده توسط آژانس در ارتباط با اجراي پادمان به توافق رسيدند. در اين ارتباط، ايران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسي داده، و فعاليت هاي راستي آزمايي آژانس را براي حل و فصل اين موضوعات تسهيل خواهد کرد.
در همين پيوند رييس سازمان انرژي اتمي کشورمان با بيان اينکه ملاحظات اصولي جمهوري اسلامي در بيانيه مشترک ايران و آژانس در نظر گرفته شد، گفت: در اين بيانيه توافق شد با توجه به درخواست آژانس براي بازرسي از دو محل؛ ديگر بر اساس اطلاعات خود آژانس ، درخواست ديگري نداشته باشند وآنها هم پذيرفتند.
علي اکبر صالحي تصريح کرد که جمهوري اسلامي هيچ وقت و هيچ گاه خلاف منافع ملي و حاکميت ملي خود عمل نکرده و نسبت به آنچه که در عرصه بينالمللي تعهد کرده پايبند است.
طرفهاي باقيمانده در برجام نيز تاکنون از توافق ايران و آژانس بين المللي انرژي اتمي استقبال کرده و آن را گامي مثبت در راستاي حفظ و تداوم اين توافق ارزيابي کردهاند.
گروسي ديشب در بدو ورود به وين به خبرنگاران گفت؛ آژانس بينالملل انرژي اتمي با موانعي در مسير بازرسيهاي خود مواجه شده بود که باعث نگراني جدي بود و اين توافق اين موانع را برطرف کرد.
او در پاسخ به اين پرسش که آيا اطمينان دارد که ايران دسترسي کامل را به صورتي که بايد فراهم ميکند، تاکيد کرد: البته، کاملا مطمئنم هستم... هيچ محدوديتي اعمال نشده است؛ البته براساس معيارهاي پذيرفته شده و توافقهاي موجود.
در همين حال کاظم غريب آبادي سفير و نماينده دائم کشورمان در سازمانهاي بينالمللي مستقر در وين با انتشار يادداشتي درباره نتايج سفر مدير کل آژانس بينالمللي انرژي اتمي به ايران متذکر شد: ايران با يک تصميم اساسي و برخوردار از پشتوانه نظام، حسن نيت خود را در تعامل با مديرکل جديد آژانس نشان داد. چنانچه آژانس تحت هر شرايط يا بهانه اي بخواهد مفاد اين تفاهم مشترک را در آينده زير پا بگذارد و يا در رسيدگي به اين موضوعات، با حسن نيت، آنگونه که در بيانيه نيز آمده است، رفتار نکند، همکاري ها و تعاملات ايران با آژانس را نشانه خواهد رفت.
وي تصريح کرد: از مديرکل آژانس بطور جدي انتظار داريم تا به تفاهمات به عمل آمده کاملا پايبند باشد، چرا که نظام ايران عبور از آنها را تحمل نخواهد کرد.